Skocz do zawartości

Wtyczki 2 ;)

el Paco

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Otóż pracuje nad swoją drugą stroną tym razem opartą na WP (pierwsza była na joomli) nigdy nie miałem wczesniej strony na WP stąd też moje pytanie. Otóż potrzebuje kilku wtyczek:

- wtyczka pokazująca kursy walut i wogóle jakieś wtyczki związane z bankami jak znacie najlepiej gdyby były po polsku i bez żadnych linków

- jaka wtyczki SEO otóż dużo czytałem ale każdy poleca inną jak sądzicie jakie wtyczki SEO są najlepsze

aktualnie używam:

SimplePie Core

Simple Google Analytics

Link Juice Keeper

SEO Smart Links (bo ktoś polecił ale jej w ogóle nie ogarniam)

Hyper Cache

Google XML Sitemaps

DB Cache Reloaded Fix

Contact Form 7

Aximet

coś zmienić dodać?

To ma być portal z ofertami bankowymi wiem że konkurencja duża no ale cóż mam dobrą domene pod to i zobaczymy, nigdy wcześniej się czymś takim nie zajmowałem ;d

Pozdrawiam i dziękuje

edit; wiem ze jestem nowy itd. ale ktoś mógłby mi pomóc bo sam nie ogarnę wszystkiego a ja w przyszłości postaram się odwdzięczyć

Kolejne pytanie

Czy jest możliwość zmienić /category/ na /oferta/ w sensie żeby nie było www.strona.pl/category/costam tylko www.strona.pl/oferta/costam zamiast category to by to ładniej wyglądało, czy to nie wpływa na SEO

kolejne pytanie czy mogę zrobić tak że jak dodam rodzicowi jakąś stronę to żeby ona się wysuwała jak najade na Rodzica ?

To zależy od szablonu.

Przydatne wtyczki, z tych, które podałeś, to:

- SEO Smart Links - poprawia na przykład linkowanie i umożliwia masowe podlinkowanie danej frazy

- Google XML Sitemaps - do mapy strony, rzecz jasna

- Contact Form 7 - najlepsza wtyczka do kontaktu

- Akismet - najlepsza wtyczka antyspamowa

- Simple Google Analytics - to jasne

- Link Juice Keeper - to też

I teraz jeszcze jedno - nie używałabym więcej, niż jednej wtyczki do cache'owania - mogą pomiędzy nimi zajść konflikty. Ty masz 3, jeśli dobrze widzę.

Polecam też wtyczkę typu Related Post Plugin, która będzie wyświetlać "podobne wpisy" pod wpisem.

Czy jest możliwość zmienić /category/ na /oferta/ w sensie żeby nie było www.strona.pl/category/costam tylko www.strona.pl/oferta/costam zamiast category to by to ładniej wyglądało, czy to nie wpływa na SEO

na SEO nie wpływa, ale możesz to zrobić w prosty sposób:

Ustawienia --> Bezpośrednie odnośniki --> Alias kategorii --> i tam wpisujesz "oferta" lub cokolwiek tylko chcesz :D

Ostatnio piszę o finansach na obcasach.

a jeśli mam szablon w którym nie ma takiej możliwości czy mogę to jakoś "dorobić" ;d?

Do cachowania mam 2 wtyczki DB cache i hyper cache i one podobno ze sobą współgrają tak wyczytałem

Super pomogłeś mi z tymi kategoriami :D a jeśli chodzi o Related Post Plugin to o jaką dokładnie Tobie chodzi, bo jak wpisałem to mi wyskoczyło wiele wtyczek o podobnej nazwie ale żadna nie miała takiej samej.

Jak narazie ogarniam tego WP fajny CMS- lepszy od joomli pod małą strone.

Brakuje mi tylko wigetu który by wyświetlał kursy walut NBP i najlepiej notowania giełdy żeby zapełnić jakoś stronę.

Szukałem kilka godzin ale nie mogłem znaleść żadnego co mi odpowiada może wy znacie jakieś wtyczki wyświtlające kursy walut lub wiecie gdzie można takową dostać.

Pozdrawiam

a jeśli mam szablon w którym nie ma takiej możliwości czy mogę to jakoś "dorobić" ;d?

Jasne i to na pewno nie jest trudne, ale nigdy tego nie robiłam, więc nie pomogę.

Do cachowania mam 2 wtyczki DB cache i hyper cache i one podobno ze sobą współgrają tak wyczytałem

Skoro tak, to ok :(

a jeśli chodzi o Related Post Plugin

Polecam tę wtyczkę:

https://wordpress.org/extend/plugins/yet-an...d-posts-plugin/

Jak narazie ogarniam tego WP fajny CMS

Bardzo fajny i dodatkowo Google bardzo go lubi ;-) pobawisz się trochę i będziesz mógł go obsługiwać z zamkniętymi oczami

może wy znacie jakieś wtyczki wyświtlające kursy walut

Tu niestety też nie pomogę ;-)

PS pomogłaś, nie pomogłeś ;-)

w takim razie dziękuje bardzo Koleżanko ;)

Nom już w sumie prawie wszystko zrobiłem zostało pododawać treści i kilka artykułów i strona będzie gotowa.

Zastanawiam się teraz nad hostingiem.

W sumie mój hosting wirtualny nie ma żadnych problemów lecz mam na nim aktualnie 3 strony .pl które zyskują popularność powoli i nie wiem czy to, że mam je na jedym serverze nie przeszkadza w pozycjonowaniu bo jeszcze na pewno jest kilka stron na tym IP co o tym sądzicie i jaki hosting polecacie. W sumie są to nie duże strony odwiedziny 200-500odwiedzin dziennie brak jakiegos downloadu czy cos po prostu treść i troche zdjęć czy jest sens teraz zmieniać hosting? Ponieważ wkrótce chce otworzyć również 10 seokatalogów , swój blog oraz moze jeszcze kilka stronek.

Co prawda temat nie dotyczy już Wordpressa, ale postaram się odpowiedzieć ;-) skoro wszyscy inni milczą.

Czy strony, które masz na hostingu linkują wzajemnie do siebie? (Jeśli nie, to nie masz się o co martwić, mogą sobie tam razem spokojnie stać).

Ponieważ wkrótce chce otworzyć również 10 seokatalogów

To wtedy kup sobie hosting SEO (ja polecam seolite.pl) z różnymi IP, a tamte, porządne blogi i strony, zostaw na normalnym serwerze, niech sobie tam żyją.

Wiem ze nie dotyczy WP lecz nie chciałem zakładać nowego tematu i liczyłem na Twoją odpowiedz i się nie zawiodłem ;p

Strony siebie nie linkują to zupełnie inne kategorie czyli ok niech sobie tam będą.

Ok czyli na razie nic nie zmieniam ;p A czy to że inne (nie moje strony) stoją na tym samym IP na virtualu nie wpływa negatywnie na SEO? Czy może lepiej zmienić hosting na virualny ale z dedykowanym IP ?

PS. @up Kocham Cie :D

Nie, nie wpływa negatywnie :) Gdyby tak było, wszyscy musieliby sobie kupować VPS-y albo dedyki. Gugiel nie jest taki chamski. Chyba że wszystkie strony, które do Ciebie linkują, stoją na tym samym serwerze z tym samym IP, ale to naprawdę mało prawdopodobne :D nawet w takiej sytuacji nic by to nie szkodziło, a jedynie linki przekazywałyby mniejszą moc.

:P

super:) Dziękuje kolezanko dobrze wiedzieć, że są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie ;d

Mam dobrą domene na coś typu demotywatory jak myślicie co ma większy potencjał skrypt demotywatorów'ala jajcarze.com czy theme WP https://cosmothemes.com/Demo/?theme=megusta czy https://demo.klocek.net16.net/tentego/ bo nie wiem który zakupić

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Aby nie zakładać nowego tematu, chciałbym zadać pytanie po części związane z wtyczką Contact Form 7. Chodzi o to, że kod formularza kontaktowego wklejam na utworzoną w tym celu stronę. Formularz do wysyłania wiadomości działa poprawnie ale można pod nim dodawać komentarze (podobnie jak na innych stronach).

Chciałbym zablokować możliwość komentowania stron jednocześnie pozostawiając możliwości komentowania wpisów. Jest do tego jakaś dodatkowa wtyczka?

O tym jak ważne jest skuteczne pozycjonowanie stron internetowych. Usługi remontowo budowlane i instalacje sanitarne Tarnów i okolice. O tym dlaczego ludzie wybierają chwilówki zamiast pożyczek w banku.

Dzięki. Byłem przekonany, że opcja jakiś czas temu znikła. W poprzednich wersjach wordpressa można było wyłączyć możliwość komentowania przed publikacją tak strony jak i wpisu.

O tym jak ważne jest skuteczne pozycjonowanie stron internetowych. Usługi remontowo budowlane i instalacje sanitarne Tarnów i okolice. O tym dlaczego ludzie wybierają chwilówki zamiast pożyczek w banku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności