Skocz do zawartości

Kiedy Adkontekst dla osób fizycznych?

ilny

Rekomendowane odpowiedzi

Widzę, że niepotrzebnie się wypowiedziałem :D.

Kilkanaście dni temu wysłałem formularz w sprawie reklam. Otrzymałem odpowiedź, że jeszcze nie ma możliwości AK dla osób fizycznych niemniej jednak jest to bliżej niż dalej. No i dziś dostałem stosowneog maila w tej sprawie :P. Podzielę się z Wami uwagami gdy tylko odpalę reklamy, mam porównanie z Adsense.

PS. A zakładanie działalności gospodarczej z powodu reklam kontekstowych to pewne przegięcie :P.

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Widzę, że niepotrzebnie się wypowiedziałem :).

Kilkanaście dni temu wysłałem formularz w sprawie reklam. Otrzymałem odpowiedź, że jeszcze nie ma możliwości AK dla osób fizycznych niemniej jednak jest to bliżej niż dalej. No i dziś dostałem stosowneog maila w tej sprawie :). Podzielę się z Wami uwagami gdy tylko odpalę reklamy, mam porównanie z Adsense.

PS. A zakładanie działalności gospodarczej z powodu reklam kontekstowych to pewne przegięcie ;).

To znaczy, że AK dla osób nie mających działalności gospodarczej już działa?

PS. A zakładanie działalności gospodarczej z powodu reklam kontekstowych to pewne przegięcie ;).

Jak ktos pisze, że serwis generuje 3 mln odsłon miesięcznie - to może robić wrażenie...znam portal, z nieco mniejszą oglądalnością - z którego utrzymują się 3 osoby - i nawet założenia spółki nie uznali za przegięcie :D

Ale, jak wiadomo wszystko zależy na jaką grupę jest nakierowana strona...

Własny sklep internetowy dla każdego.

Nie widzę analogii do tego o czym pisaliśmy rek_. Kto przy zdrowych zmysłąch założy spółkę dla zysku z reklam konktekstowych. Jak masz dużą witrynę to idziesz do domu mediowego albo samemu szukasz klientów.

Zgłosiłem serwis społecznościowy, 600.000 odsłon i 15.000 UU miesięcznie, ale formularz zgłoszeniowy kończy się na 100.000 odsłon więc pewnie mniejsze serwisy też przejdą.

Ale kwestia założenia działalności czy nawet spółki nie zależy od stanu zdrowia psychicznego tylko od tego jaki prowadzi się serwis. :D

Jak ktoś chce prowadzić komercyjny serwis to nie ma innego wyścia jak zarejestrowanie firmy. Inczej na starcie traci się 90% poważnych reklamodawców np Adkonstekst.

A jak ktoś prowadzi stosunkowo mały serwis społecznościowy, to faktycznie nie ma to sensu.

Własny sklep internetowy dla każdego.

Nie widzę analogii do tego o czym pisaliśmy rek_. Kto przy zdrowych zmysłąch założy spółkę dla zysku z reklam konktekstowych. Jak masz dużą witrynę to idziesz do domu mediowego albo samemu szukasz klientów.

Zgłosiłem serwis społecznościowy, 600.000 odsłon i 15.000 UU miesięcznie, ale formularz zgłoszeniowy kończy się na 100.000 odsłon więc pewnie mniejsze serwisy też przejdą.

A masz możliwość wystawiania faktury VAT? Ja zgłaszałem o wiele większy serwis od Twojego i mnie nie przyjeli :?

Nie mogę wystawiać faktur VAT. Serwis który prowadzę to hobby, założeniem jest to aby się sam utrzymywał + nakłady na rozwój.

Nic specjalnego nie pisałem w podaniu, może profil Twojej strony im nie pasuje.

A mógłbyś podać adres swojego WWW? Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności