Skocz do zawartości

Pytanie o linki wychodzące

piotr_as

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jak wiadomo duża liczba linków wychodzących to rzecz niepożądana. Z tego co wiem, to im więcej linków wychodzących, tym mniejsza moc przenoszona jest przez każdy z nich. Pytanie jest następujące, czy wszystkie linki wychodzące są traktowane tak samo?

Załóżmy, że chciałbym umieścić link wychodzący na stronie.

Strona A posiada 10 linków wychodzących prowadzących do zdjęć w albumie Picassa (w domenie google.com)

Strona B posiada 10 linków reklamowych googleads.g.doubleclick.net

Strona C posiada 10 linków do blogów w domenie blog.onet.pl

Strona D posiada 10 linków do różnych stron w domenie przykladowa-nazwa.pl?

Załóżmy, że pozostałe parametry stron są identyczne dla każdej z nich.

Czy moc mojego linka wychodzącego będzie taka sama na każdej z wymienionych? Czy wychodzące linki do usług Googla należy traktować tak samo jak linki do stron typu mojafirma.pl ?

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.

Tego to do końca nikt nie wie, ale im więcej linków wychodzących tym mniejsza moc każdego z nich. Im wyżej link w html tym jego moc większa itd.

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

czy wszystkie linki wychodzące są traktowane tak samo?

Czym mniej tym lepiej, ale powiem ci tak, jeśli będziesz miał linki wychodzące do stron nietematycznych to Google zgłosi się do Ciebie prędzej czy później :D W GWT dostaniesz łady komunikat... który już był prezentowany w jednym z tematów na PiO.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Nie sądzę żeby linki reklamowe z AdSense na stronie miały wpływ na osłabienie pozycji strony. Mam przynajmniej nadzieję, że tak jest.

Redaguję witrynę www.kredyty-lokaty-konta.pl. Porady i oferty bankowe, ranking kredytów gotówkowych, lokaty bankowe, kredyty mieszkaniowe, karty kredytowe i inne usługi, ranking kredytów hipotecznych. Wiadomości gospodarcze, finansowe, aktualne dane o inflacji 2022.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności