Skocz do zawartości

Jak adresować i nazywać wpisy na blogu, co ma być noindex

Gwardzik

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie odnośnie bloga, jak go adresować tzn. po wejściu na wpis ma być nazwastrony.pl/adres-wpisu czy może jeszcze kategoria pomiędzy nazwą bloga a wpisem oraz czy warto byłby zrobić kategorie index czy noindex tak jak tagi?

Poza tym zastanawiam się nad nazywaniem kategorii i wpisów tzn. czy jeśli adres jest www.nazwastrony.pl/slowo1-slowo2-slowo3 to czy nazwa może być taka sama, czy wskazane jest by nazwa wyświetlana w Google była inna czyli adres sobie a nazwa sobie, a więc nie takie same/inne?

Warto zrobić domena/kategoria/title-art-a wtedy możesz budować większe

działy w kategorii, więcej w warstwy treści.

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

czy warto byłby zrobić kategorie index czy noindex tak jak tagi?

To zależy czy będziesz kierował pozycjonowanie na kategorie, ja preferuje schemat indeksowania kategorii a nieindeksowania tagów - w ten sposób można prowadzić szerokie pozycjonowanie nawet na kilkadziesiąt fraz. Wiadomo przecież że do strony głównej nie będziesz prowadził szerokiego pozycjonowania na 10-15 fraz, tylko skupisz się na najistotniejszych a pozostałe puścisz do innych podstron.

To jest temat szeroki, a konkretną metodę dobiera się pod oczekiwania i synchronizuje się to z wybraną strategią pozycjonowania.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

• 2 miesiące temu...

Ja stosuje noindex,follow w tagach, kategoriiach na blogu, zaś metatagu index,follow używam na stronach głównych, podstronach oraz na podstronach z wpisami. Mam nadzieję że dobrze postępuję. Trzeba przyznać że przez takie działanie zmniejsza się stosunkowo site strony w google i innych wyszukiwarkach, ale jest to raczej dobre dla użytkowników moich blogów oraz dla samej optymalizacji stron.

Co o tym myślicie kto jeszcze tak robi?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności