Skocz do zawartości

Link Vault na starcie tak czy nie?

cederson

Rekomendowane odpowiedzi

W LV mozesz sobie ustawic zeby sie pojawial 1 link dziennie i tez nic sie nie stanie potem bedziesz sobie zwiekszal.

Ale jezeli na tej stronie chcesz dac tez linki z LV (bedziesz zdobywal punkty z tej nowej strony) to wiecej stracisz niz zyskasz jezeli masz slabe PR i malo podstron. Najlepiej punkty zdobywac z innych stron a linkowac do tej nowej :D

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

tak jak Jakubek nic nie wiem na temat obnizania pozycji strony przez linki z systemow.

wiem natomiast o niecheci Oszukiwarki Onetu do stron zawierajacych takie linki.

ok - sie wyrazilem nieprecyzyjnie. juz wyjasniam.

jestem przekonany ze DUZA ilosc linkow wychodzacych typu "linki systemowe" obnizaja pozycje strony. duza, tzn. efekt staje sie wg mnie mierzalny dla ilosci wiekszej niz 5, przynajmniej ja to zauwazylem, gdy dodalem do LV serwis, do ktorego nie dodawalem linkow wchodzacych. po zwiekszeniu ilosci linkow do 8 na strone spadek byl znaczacy i zauwazalny. czytalem tez o tym chyba na digitalpoint.

pozdr - r.

a ja sie jeszcze podczepie z pytaniem - moze glupim - dobry jest LV w porownania do Coopa'a ?

bo Coopem laduje ile wlezie - mam sporo punktow, wdg Yahoo robia sie z tego dziesiatki tys linkow ale jakos niewidze zeby to cokolwiek dawalo - poza przyszlym banem za rotacje linkow :-]

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

A kiedy (miesiac i rok) taki test przeprowadzales?

to bylo przed jaggerem, wrzesien 2005. staralem sie wyeliminowac pozostale czynniki, strona nie miala inbound linkow systemowych, ilosc linkow sie nie zmieniala przez dlugi czas. jestem w miare przekonany co do rezultatu, bo po zdjeciu lv pozycja skoczyla do gory.

mysle jednak, ze google bedzie doskonalil wykrywanie sygnatur linkow systemowych. przeciez jak czlowiek spojrzy na strone, na ktorej zawsze w stopce jest 5 linkow, a na dodatek widzi takie same linki na innych stronach, to bez problemu sie skapnie, ze to system.

a poniewaz nowi posiadacze stron maja chrapke na "szybkie punkty", czyli wstawienie duzej ilosci linkow, ma to efekt odwrotny do zamierzonego.

ja wiec polecam:

- nie zaczynac LV na zupelnie nowych stronach, bo punkty sie za to zupelnie groszowe dostanie i nie ma sensu wyprowadzac od siebie linkow

- zaczynac z mala iloscia (1 lub 2 linki, potem mozna rozszerzyc bez problemu)

lv daje duzo wiecej punktow za silne strony. ja na przyklad za jednostronicowa strone (tylko str. glowna, laczenie 5 slotow) mam 308 punktow, a za strone z PR0 i 732 sloty (236 stron) mam 236.

lepiej wiec nastawic sie na jakosc, nie na ilosc. najpierw wypromowac katalogami i silnymi linkami, potem na tych stronach osadzic lv dopiero, bo linki lv juz tak silne tez nie sa przeciez...

pozdr - r.

intruder2600 mam to samo ;] najlepiej wychodzi anglojezyczne strony podbijac w M$N

Co do porownania COOP LV to na forum COOP bylo kilka takich pytan najciekawsza byla odpowiedz zeby najpierw uzyc COOPa do zaindexowania wielu podstron i podbicia PR a nastepnie wstawic tam LV :D

Mam juz od cholery tych punktow a nie mam pomyslu co z nimi juz robic ;] co cos wymysle i chce wybic to zaraz filtra zaliczam na google ;]

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności