Skocz do zawartości

[Wpłata Przelewem] - odejmują mi pieniądze

kamil7

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zleciłem sobie wpłatę - wstępnie 50pln aby przetestować jeszcze raz usługi adwords, lecz zamiast tych 50pln otrzymałem na reklamę tylko 40,65pln. Reszta z tego co widzę w panelu (9,35pln) to na rzecz podatku. Jestem osobą prywatną, wiem że muszę płacić podatek tylko pytanie czy aż taki wysoki? Z tego co się orientuję, to oni mają siedzibę w Irlandii, a tam inaczej to jest. Może mi ktoś wytłumaczyć? A jeszcze jedno 'PODOBNO' mogę sam płacić u nas w kraju podatek do US - pytanie jak to zrobić aby Adwords nie pobierało mi tego podatku a ja sam się z tego rozliczał i jak to najlepiej robić? Dziękuję za ewentualne odpowiedzi i zapraszam do konwersacji :)

A podatku to nie płaci się od zarobionych pieniążków? To raczej Gogole powinno odprowadzić podatek za siebie, a nie za kolegę ;)

Zgadzam się z toba, podatek odprowadza się od zarobionych pieniedzy.

To dlaczego mi odejmują? :( Da się przerobić istniejące konto na firmowe? :)

W ogóle - jest tutaj jakaś osoba prywatna, która używa adwords prywatnie i też im odejmują podatek? Wpłaciłem 250pln i mi odjęli prawie 50pln :(

Wydaje mi się, że chodzi o podatek VAT ;) a nie dochodowy o którym większość z Was myśli.

PL Firma kupując usługi w Unii, w tym W Irlandii ma import usług i do kwoty która wpłaci na konto dolicza VAT wg stawki 23% (księgowanie wewnętrzne czy jakoś tak). Dlatego jeśli nie mamy firmowego konta VAT po stawce Irlandzkiej opłaca Google, dla Firmowego po naszej stawce PL firma. Na 95% stąd te różnice w kwocie do wykorzystania na kampanie

To co widzicie w panelu po pomniejszeniu to kwota netto jaką dysponujecie do reklamy.

Adwords po prostu z góry pobiera VAT (podatek od towarów i usług), aby nie operować stawkami brutto przy ustalaniu stawek dla jednostek reklamowych.

To co widzicie w panelu po pomniejszeniu to kwota netto jaką dysponujecie do reklamy.

Adwords po prostu z góry pobiera VAT (podatek od towarów i usług), aby nie operować stawkami brutto przy ustalaniu stawek dla jednostek reklamowych.

Okay - dzięki za informacje. Ale czy obecne konto które używam w razie czego da się przestawić na konto firmowe czy trzeba stworzyć od nowa nowe?

Da się przestawić na firmowe, ale musisz skontaktować się z supportem adwords z taką prośbą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności