Skocz do zawartości

neostrada i adsense

eth_0

Rekomendowane odpowiedzi

Poza tym przewaga klikniec z jednej puli ip , powiedzmy schematycznie A.B.x.x, to troche sztuczne.

No to jeśli Google myśli w ten sposób, to mamy przechlapane. Ponieważ większość ludzi korzysta w Polsce z Neostrady, więc ich IPki są z jednej puli adresów. Do tego monopol Explodera, Windows i niewielkie różnice w rozdzielczości ekranu (w zasadzie w użyciu są 2) = mieszanka wybuchowa gotowa. Jeżeli więc G uznawałby klikanie w reklamy z jednej puli adresów za podejrzane, to ja się wypisuje

zamki polskie, pałace i dwory obronne

Nie sądze. Neostrada wszędzie ma tylko tę samą klase A. Klasa B jest już przyporządkowana do miasta/regionu. Klasa C i D nie podlegają już chyba żadnym regułą i są przydzielane dynamicznie.

Nie chce mi się wierzyć, aby AS nie było w stanie rozpoznać (tylko biorąc pod uwagę dynamiczne przydzielanie IP w neo) czy z danego komputera pochodziły już kliknięcia.

pzdr.

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

Nie wiem jak...

Jednak gdybym tworzył zabezpieczenie antyfraud to bym starał się je oprzeć własnie na MAC.

Gdybys tworzył takie zabezpieczenia to napewno byś wiedział kiedy i jak da się odczytać MAC. Google to wie i dlatego nie opiera się na tym, bo nie może.

chyba tylko poprzez sflashowanie kostek na karcie, bo z poziomu systemu operacyjnego to raczej nie :-)

Jeśli interesujesz się Premiership, nie możesz odpuścić Chelsea Londyn to polski serwis o Chelsea. Fan sportu chętnie usłyszy coś o Formule 1 gdzie jeździ nasz Robert Kubica . Dodatkowo warto pobawić się tematyką Praca w internecie - to akurat największy z serwisów o zarabianiu. Zerknij i podlicz nasze dowody wypłat - nadal sądzisz że nie warto ? :-)

bo z poziomu systemu operacyjnego to raczej nie :-)

To, ze sie da to akurat wiem na 100% bo wlasnie mam zmieniony MAC z oryg na ten ze starej sieciówki.

Po prostu wpisałem potrzebny mi MAC w sterownikach od karty i juz.

Konkluzje: Więc uwarzacie, że głównie IP i cookies??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności