Skocz do zawartości

Społeczność dla TYPO3 masterów

TYPO3Master.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przedstawiam pierwszą odsłonę społeczności dla TYPO3 masterów pracujących w MT System.

https://typo3master.pl/

Strona jest oparta po części o MT System ponieważ początku projektu tej strony to parę lat w stacz. Strona jest podzielona na grup ludzi od, TYPO3, programowania, grafiki i reklamy.

Użytkownicy dodając treści, komentując, pisząc posty i dodając różnego 'dobra' do społeczności zyskują punkty. Używając punktów będą mogli głosować na różnego rodzaju tematy związane z rozwojem MT System - jednak tylko w obrębie swojej grupy. Graficy głosują na tematy związane z grafiką w MT System a programiści tylko na tematy związane z programowaniem chociaż będą głosowania ogólne dla kilku grup lub dla wszystkich.

Jeśli chodzi o techniczne aspekty to strona stoi na proxy: nginx -> memcache -> apache2 więc teoretycznie może udźwignąć z 2000 odświeżeń na sekundę chociaż ogranicza mnie trochę pamięć RAM.

Chętnie przyjmę krytykę i różnego rodzaju pomysły.

Z błędów jakie znalazłem dla SEO to duplikat content i staram się to rozwiązać ale ze względu na specyfikę samego TYPO3 ta opcja chwile mi zajmie.

Pozdrawiam, Grzegorz Bańka

Społeczność TYPO3 używająca standardu pracy MT System. Wspieramy wszystkich użytkowników w dążeniu do osiągnięcia miana TYPO3 Mastera.

Jak dla mnie 2/6. Taka strona może by była atrakcyjna, ale kilka lat temu, teraz robi się nieco innego strony. Wszystko jest tak scisnięte, że można się pogubić.

forum.png

Strony internetowe, sklepy internetowe, pozycjonowanie, aplikacje mobilne, projektowanie graficzne - xfect.pl

Dzięki za ocenę, niestety sam layout został stworzony ponad 2 lata temu i pewnie nie zostanie on zmieniony przez najbliższe 12 miesięcy.

Przez ten okres pojawi się nowa moda - chociaż ja nie kieruje się modą bo nie zawsze jest ona dobra dla użytkownika.

Jesteś pierwszą osobą która na to zwróciła uwagę, starałem się wykorzystać maksymalnie efektywnie miejsce i możliwe, że przesadziłem :)

Mam prośbę możesz mi podać link do strony społecznościowej którą byś ocenił na np: 5/6 a nawet 4/6

Ja przykładowo youtube.com ocenie w takim razie 6/6 jest tam super dużo miejsca wszystko jest lekkie i przejrzyste ale nie widzę aby tego typu społeczność mogła by być w stylu youtube

Społeczność TYPO3 używająca standardu pracy MT System. Wspieramy wszystkich użytkowników w dążeniu do osiągnięcia miana TYPO3 Mastera.

https://www.umilacz.pl/ chociażby to: nie twierdzę, że jest doskonała, ale widać,że nie jest tak upchane wszystko w kupę.

forum.png

Strony internetowe, sklepy internetowe, pozycjonowanie, aplikacje mobilne, projektowanie graficzne - xfect.pl

Naprawdę, bardzo dużo chaosu na tej twojej stronie - ciężko się w tym wszystkim tak naprawdę odnaleźć ;) Jak dla mnie za szerokie :)

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

Ok, postanowiłem przetestować małe zmiany na str. głównej - jak myślicie czy tak jest lepiej?

Jeśli chodzi o szerokość to na laptopie ~15' jest trochę ciasno (jednak strona mieści się w oknie) ale już na zwykłym monitorze wygląda ok na 23' zaczyna się robić pusto :jezyk1:

Link z workspace nowy wygląd: https://typo3master.pl/index.php?&ADMCM...618b01&id=1

Nie pamiętam czy link wygenerowany z workspace ma limit czasu działania ale nawet jak ma to min 24h

Dla mnie nadal jest to samo - nieład i nawrzucane wszysto w jedno miejsce.. Ogólnie rzecz biorąc popatrz sobie na np. https://ranking.pl/ tam popatrz ile użytkowników korzysta z wysokich rozdziałek, a ile z mniejszych, wyciągnij średnią i zrób to dla ogółu.

forum.png

• 1 miesiąc temu...

Witam,

Przygotowuje się do podmiany str. głównej i chciałbym poznać waszą opinie.

https://typo3master.pl/index.php?&ADMCM...ab3571&id=1

Proszę tylko patrzeć na wygląd bo nie wszystko działa pod workspace, ten nowy top jeszcze nie jest podlinkowany tak jak trzeba.

@designgraf, ale tutaj chodzi o to, że osoba odwiedzająca stronę ma mieć wszystko pod ręką ze str. głównej.

Do tego jeśli chodzi o rozdzielczość to tylko mały procent osób z targetu społeczności ma mniejszą rozdzielczość niż 1280xXXX a na tej rozdzielczości strona jest w pełni funkcjonalna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności