Skocz do zawartości

Brak ruchu na pozycjach - problem www, bez www

Ajatollah

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam stronę z 3 frazami wszsytkie one od okoła miesiąca zajmują pozycję ~80 i nie chcą drgnąć minimalne ruchy +/- 5 pozycji, na stronie znajdują się frazy, ustawione title itd. podlinkowana katalogi, precle mamy cały czas wzrost BL bo coś się przy niej robi od czasu do czasu.

Teraz tak: strona nie miała ustawionego przekierowania www/bez www - zaindeksowała się "bez www", "www" nie mam indeksacji tylko główną strone mi wyświetla.

Wszystkie linki wrzucane były na "www"...

Co mam teraz zrobić ? Bo sam nie wiem jak ją teraz przekierować i ten bezruch jest spowodowany tym brakiem ideksacji+przekierowania?

SeoDoctor mam wszsytko pokazane że jest ustawione. Adresu stronki nie mogę podać, ale optymalizacja jest zrobiona właśnie i mam wrażenie jakby to od samej optymalizacji to weszło i nieche ruszyć.

Ogólnie to mnie zastnawia czy to możliwe jeżeli miałem brak indeksacji na "www" i tam linkowałem to nic to to nie dawało...

Adshi, Grochu, kolega linkował 'z www' więc po co przekierowanie w odwrotnym kierunku? jak zrobi poprawne 301 z domena,com -> www,domena,com to mu gugiel zliczy poprawnie linki.

Ajatollah co zrobiłeś przez ten miesiąc? bo miesiąc w seo to czasem bardzo mało :D zapodaj też adresem i frazami na jakie pozycjonujesz - bez tego wróżymy z fusów.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Grochu owszem, nie ma większej różnicy przy 301 ale badania wskazują, że większa część użytkowników podaje/wpisuje adresy z www więc warto zadbać o tą formę adresu (która z resztą wygląda naturalniej dla gugla). po za tym 'seo mastah' mawiają, żeby linkować w jeden sposób - skoro kolega zaczął linkować z www to niechaj tak kontynuuje i zrobi 301 bez www na z www.

[edyta]

Ajatollah skoro nie możesz podać adresu strony to ciężko będzie wywróżyć cokolwiek. zapodaj może na PW.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

ja mam jedno pytanko?

dlaczego warto linkować w jeden sposób?

To na administratorze strony leży przekierowanie na www lub bez www.

Ale czy naturalniej dla Googla nie jest różne linkowanie? Przecież ludzie mogą różnie linkować?

Skoro różnicuje się wszystko co się da, dlaczego nie różnicować takich rzeczy.

swinia bo gugiel lubi wybrac po swojemu - nie zawsze prawidłowo :D dla gugla (i nie tylko) www.domena.com i https://domena.com to dwa różne adresy - dlatego trzeba nakierować gugla na jeden poprawny za pomocą 301

Ja wiem, że to dwa różne adresy. I ustawić trzeba przekierowanie z www na bez albo odwrotnie.

Ale czy dla googla nie jest naturalniej ze gdzieś na jakimś forum napotka link www.domena.pl a na jakimś forum link domena.pl

przecież ludzie, którzy teoretycznie mogą do nas linkować nie zdają sobie z tego sprawy. Nie jest to dziwne jak dla strony linki w 99% będą powiedzmy

spotykane z www albo bez?

niestety linkowanie na www nie zawsze przynosi rezultaty w formie indeksowania odpowiedniego wariantu (www lub bez www). Z doświadczenia wiem że warto stworzyć 301 i analogicznie wskazać preferowaną domenę w GWT. Dodatkowo sprawdź jak wyglądają linki wewnętrzne w stronie.

Powodzenia :(

Ja wiem, że to dwa różne adresy. I ustawić trzeba przekierowanie z www na bez albo odwrotnie.

Ale czy dla googla nie jest naturalniej ze gdzieś na jakimś forum napotka link www.domena.pl a na jakimś forum link domena.pl

przecież ludzie, którzy teoretycznie mogą do nas linkować nie zdają sobie z tego sprawy. Nie jest to dziwne jak dla strony linki w 99% będą powiedzmy

spotykane z www albo bez?

Profesjonalne katalogi stron - Lista seokatalogów stron

Napisz do mnie a otrzymasz indywidualną ofertę zakupu większej ilości multikodów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności