Skocz do zawartości

Nowy skrypt katalogu! 1.1 pierwsze testy

Rekomendowane odpowiedzi

komunikat

Proces wstrzymany...

wystepujący przy generowaniu map stron ma ten sam charakter co przy instalatorze czyli brak praw do stworzenia pliku i jego zapisu na serwerze

dość często temat był poruszany przy okazji samego GSMaster, mapy dla Google (jeśli nie ma innych zaleceń) najczęściej przechowywane są w katalogu głównym serwera wirtualnego.

Wbudowany moduł do generowania map chce zapisywać pliki map dokładnie tam gdzie wskazuje ścieżka bezpośrednia ($home_dir) w pliku config.php

Ścieżka bezpośrednia to nic innego jak konkrenty katalog na serwerze. Dlatego ten katalog powinien być zchmodowany.

...ale wygląda na to że na serwerach home dla każdego serwera wirtualnego ścieżką bezpośrednią jest /, zatem wystarczy wejść na FTP i zchmodować katalog w którym leżą pliki konkrentego vhosta.

Zresztą spójrz na atrybuty katalogu na Twoim FTPie na którym ja testowałem.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

• Odpowiedzi 554
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

piotrek: straszne rzeczy sie dzieja.... nie wiem czy to jakies bledy mojego komputera czy to dalej cos nie tak z mod rewrite na home.pl w kazdym razie po kliknieciu na kategorie przeskakuje spowrotem na strone glowna.

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

reguły tez w konfiguracji ustawione a nieche działac

to przykładowe reguły i w sumie pisane są pod umieszczanie pliku httpd.conf, aby w htaccess zadziałały przewaznie wystarczy zdjąc ukośniki rozpoczynające adresy

czasem dodaje się opcje, ale aby używać przepisywania należy zapoznać się ze specyfikacją i możliwościami swojego serwera

skrypt bomba

to niestety jeszcze nie koniec prac ale dzięki :) pochwal się adresem gdzie postawiłeś katalog :)

Saint: nie czytasz tego co dokładnie opisałem na forum, dla home'owców jest przepisywanie na ErrorDocument (wersja 2). Zobacz czy masz tak samo ustawione jak na screenie. Nie myl też pojęć bo nie jest to mod_rewrite tylko "przepisywanie URLi" za pomcą obsługi błedu 404

Co do dodawania wpisów przez internautów, to cierpliwości, nie wszystko na raz.... teraz do testów jest layout i możliwości jego sterowania za pomocą zakładki "Wygląd" :(

poradziłem sobie z mod rewrite :) juz działa :( tak patrzac brakuje mi poworotu jak wejdziemy w kategorie i podkategorie nie mamy jak wrocic wyzej narazie wisi pod https://test.katalogstron.org.pl/otwarty_index.php ogolnie , przewidujesz linki sponsorowane ect ? jeszcze raz gratki ze ci sie chce :)

nie mamy jak wrocic wyzej

można dodać jakiś powrót do strony głównej

juz działa

no widzisz :) to teraz zainstaluj odpowiedniego exportera i spróbuj wysłać te dane do formatu XML, a potem zaimportuj do siebie.

przewidujesz linki sponsorowane ect ?

dojdą pewne specjalne elementy ułatwiające korzystanie np. z systemów wymiany linków w których uczestniczycie, dojdzie tez mozliwość oceniania wpisów przez administratora...

Jeśli masz coś innego na myśli to napewno znajdzie się rozwiązanie. Jeśli chciałbyś wprowadzić na każdą podstronę swojego katalgou konkretny wpis (link sponsorowany) to możesz do tego celu wykorzystać przykładowe miejsce na reklamę numer 2 (menu Wygląd -> Reklama)

Saint: bo wkładasz plik index.php z jakimś prekierowaniem:

Plik główny katalogu:

Skrypt "otwarty.pl mini" przygotowany jest tak aby mógł swobodnie występować jako niezależna, dodatkowa część istniejącego serwisu w domenie w której jest instalowany. Domyślnia nazwa pliku głównego to: otwarty_index.php ale możesz zmienić ją na dowolną inną np. katalog.php lub index.php jeśli domenę przeznaczasz tylko na ten katalog.

Nazwa pliku głównego katalogu: .php

Jeśli zmieniasz nazwę pliku głównego, nie zapomnij jej także zmienić na serwerze - inaczej katalog nie będzie działał.

Tak jest napisane w Konfiguracji i tego się należy trzymać :)

Zobacz że jak wywaliłem Twój index.php i zamieniłem nazwę pliku otwarty_index.php na index.php to teraz działa. :)

Wszystkie trzy katalogi działają tak jak należy:

https://www.katalogstron.com/

https://www.katalogstron.net/

https://www.katalogstron.org/

Katalog testuję również pod adresem https://www.katalog.azzw.com/

fajne :(

piotrek: racja. Wiesz co by sie jeszcze przydalo to co pisalem wczesniej czyli sprawdzanie czy srtrona z katalogu istnieje albo przynajmniej mozliwosc zgloszenia tego, ze nie istnieje przez uzytkownika katalogu.

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

Saint o ile dobrze Cię rozumiem to chodzi Ci o zgłaszanie "broken links"... będzie, ale skończmy temat i testy konfiguracji "wyglądu"

nie ma sensu teraz skakać w broken links gdy nie mamy ani sesji ani tokena ani nawet zgłaszania wpisów przez Internautów :)

Teraz jest etap Wyglądu i chciałbym zobaczyć jak sobie radzicie z menu które przygotowałem, co w nim trzeba zmienić, co udoskonalić itp itd...

przeciez nie zostawisz swoich katalgów w defaultowych szatach :)

no widzisz :) to teraz zainstaluj odpowiedniego exportera i spróbuj wysłać te dane do formatu XML, a potem zaimportuj do siebie.

https://test.katalogstron.org.pl/otwarty_index.php jak widac wyeksportowalem wsio ladnie bez oporów z swojego qlweba i zaimportowałem rowniez :) czyli wsio lata sugesti brak !!!

widziałem ze ktos tu mowił o zglaszaniu niedziałajacych urli i zastanawiam sie po co dawac userowi ta opcje do reki , nie lepiej zrobic w panelu opcje do hurtowego sprawdzenia dostepności stron ?

czyli wsio lata

:)

broken links będzie na zasadzie włącz / wyłacz wiec nie ma problemu, kto nie będzie chciał mieć to wyłaczy :)

chcesz się hurtem łączyć z serwerkami ? !!! nie, nie to odpada... zrobimy to troszkę inaczej i już mniej więcej wiem jak, ale najpierw będe musiał potestować to rozwiązanie

mam już przygotowany moduł o którym wspominałem czyli "generowania pełnej kopii" danych z "otwarty.pl mini", jeszcze go dopieszczę, i może w nocy uda mi się udostępnić poprawkę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności