Skocz do zawartości

Nazwa końcówki domeny

przemkoo101

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie do bardziej doswiadczonych pozycjonerów, jeżeli możecie podać takie info:

1.Chodzi mi o to czy domenę z końcówkami takimi jak : com.pl, miasto.pl można wypozycjonować równie dobrze jak .com, .biz czy .pl? Z tego co słyszałem raz to nie ale ne wiem jaka jest Wasza opinia.

2.Drugie pytanie z troche innej beczki, znacie jakiś solidny i w miare tani do konkurencji hosting i stronę z domenami?

Chcesz dowiedzieć się jak medytować? Zajrzyj na nasz wyjątkowy blog, gdzie dzielimy się darmową wiedzą :)

jak chcesz zaoszczędzić poczekaj na promocję w az.pl, dostaniesz za 20 zł 3 domeny pl i hosting na rok. Domeny przetransferujesz gdzie chcesz, nie musisz u nich przedłużać. Jak masz firmę mają promocję 5 domen .pl za darmo.

jeżeli chodzi o końcówki domen, niestety pomimo różnych sprzecznych opinii końcówka ma znaczenie :0, nie tylko w internecie, najlepiej kup .com lub .pl

Każdą domenę można wypozycjonować, ale regionalną jest trudniej więc po co się męczyć. Domeny funkcjonalne są drogie w utrzymaniu.

Same domeny pl, można kupić w dobrej cenie w OVH.pl, zaś hostingów masz jak psów, wejdź w dział hosting i domeny, nie ma potrzeby pytać o to co zostało już wyjaśnione.

dopisz się do polishpremiumpress.pl wpis płatny tylko 1$

A domena com.pl? w sumie ona nie jest regionalna a dużo tańsza, chcę trochę zaoszczedzić rzeczywiście bo mam tych domen kilka i za rok gdy trzeba będzie to odnowić zbierze sie spora sumka..

Chcesz dowiedzieć się jak medytować? Zajrzyj na nasz wyjątkowy blog, gdzie dzielimy się darmową wiedzą :)

tak 40zł za com.pl vs 50zł za pl to jak się poważnie podchodzi do sprawy to na rok robi rzeczywiście różnicę.

natomiast jeśli chodzi Ci o hurtowe ilości dla zaplecza to może robić już różnicę i równie dobrze możesz celować w końcówki nieregionalne z odnowieniem poniżej 30zł.

tak 40zł za com.pl vs 50zł za pl to jak się poważnie podchodzi do sprawy to na rok robi rzeczywiście różnicę.

Tak, dla mnie to robi różnicę i to jest właśnie poważne podejście. Jak będziesz musiał opłacać kilkadziesiąt/kilkaset domen to zrozumiesz... Sam zresztą o tym piszesz w dalszej części wypowiedzi, więc po co to halo?

Zakładam, że autor pytania dopiero zaczyna i przy przedłużeniu te 100 czy 150 złociszy może mieć dla niego znaczenie...

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

No dokładnie tak jak mówi Vexatus, przy większej ilości nazbiera sie suma, dlatego poszukuje optymalnego rozwiązania. Dzisiaj np kupiłem domene .biz (choć akurat ona najtańsza nie była) a zaraz przeczytałem na forum jakimś że domeny z koncowką biz to klapa..

No jeżeli chodzi o domeny to już kupuje w Ovh a hosting mam w kei, idealny kontakt, pomarzyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności