Skocz do zawartości

Poleciały wszystkie pozycje, pytanie o konstrukcje linka

ColdFire

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Pozycjonuję jeden serwis (swój) od pół roku z niezłymi efektami. Osiągnąłem efekty, które mnie zadowalały. 2 dni temu prawie wszystkie moje frazy kluczowe poleciały w doł od 30 do nawet 100 (!) pozycji. Z 20 fraz może tylko 3-5 "najmocniej obsadzonych" zostało na pozycji.

Nie używam SWL'i, ani żadnych nielegalnych, lewych praktyk. Tylko uczciwe, solidne linkowanie. Content piszę samodzielnie i starannie.

I jeszcze jedna rzecz. Moja pozycja opierała się na kilku bardzo mocnych linkach. Dziś w kodzie jednego z serwisów linkującego do mnie znalazłem taki oto fragment:

<p><a href="https://adres_mojej_strony.pl"  Poleć znajomym title="tutaj_title">tutaj_anchor</a></p>

Czy czasami ten błąd w środku znacznika <a> NIE ZAWAŻYŁ na całej tej sytuacji? A może to jeszcze co innego?

a-href.pl - moderowany, darmowy katalog stron - zapraszam do dodawania wpisów

Jeśli link byl tak samo napisany wczesniej a byly efekty to raczej nie ta przyczyna. A może zmienili na nofollow?

e: fajny avatar :jezyk1:

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

powiem Ci, że jedna moja strona też ma ostanio takie zawirowania. Najtrudniejsze frazy stoją twardo jak stały, a mniej trudne skaczą pomiędzy pozycjami 50-70 a TOP3. Kilka innych też skacze w pozycjach, pewnie znowu coś zmieniają i za pare dni wszystko będzie pomału wracać do normy.

• 8 miesięcy temu...

Dołączam się do tematu i problemu. Dziś rano zszokowały mnie moje pozycje fraz. Na 25 fraz które jeszcze wczoraj były w top 5, dziś ponad połowa z nich jest w top 50 albo niżej. Nie stosuję SWL, blastów ani innych tego typu praktyk. Zwykłe zaplecze,presel i katalogi i to w małych ilościach. O co tu chodzi? link do strony www.elektronicznypodpis.pl

Nazwa domeny jako fraza - dobra to rzecz. Czy jest logiczne wytłumaczenie dlaczego jest spadek. Myślę, że takiego nie ma. Mam domenę 7 lat przez 3 lata słowo pies było w top 10 wiosna dokonała pogromu dla strony i pies padł na 90 pozycję pingwinek zeżarł mojego psa, poszłem na angielskie katalogi ale nie było żadnych zmian. Przejrzałem stronę i zgłosiłem do Google do powtórnej analizy. Odpisali, że nie widzą żadnych zmian ani działań ze strony zespołu antyspamowego i właściwie to około 200 elementów z algorytmu ma wpływ na pozycję strony. No to zostawiłem to wszystko i nic nie robiłem cały wrzesień, dzisiaj mam skok z 90 na 58 ? Przejrzałem pozostałe strony i nie mam zmian a poprzednio był pogrom. Cholera wie o co chodzi. Testuje "szemranko" za dwa tygodnie mam zmiany w pozycjach na korzyść czyli będzie to jesli się potwierdzi na drugiej domenie podstawowe moje działanie w pozcjonowaniu.

P.S

Odnośnie linków uzbierałem tego wiele bo według majesticseo dzisiaj jest 12 673 szt według ahfres 9690 szt a pozycje i tak poleciały.

Pozycjonuję jeden serwis (swój) od pół roku z niezłymi efektami.

ja bym powiedział, że pozycjonowałeś bo skoro poleciałeś w kosmos to czas teraźniejszy nie brzmi najlepiej :okularnik:

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności