Skocz do zawartości

[startup] ProxyMarket.pl - szybkie proxy

Rekomendowane odpowiedzi

Za każdym razem trzeba kliknąć, aby pobrał, a więc to też można sobie zautomatyzować, ale np. RoboTaskiem lub czymś podobnym ;)

Ewentualnie pobieraj SB.

Nie wierze ze dorobienie takie opcji to jakis większe programistyczne wyzwanie, w szczegolności dla Mion co program zmienia z dnia na dzien.

Tak to na vps wrzucam, Ping seo Mastera i jestem pewien ze zawsze pinguje/sprawdza cached z najwieksża skutecznoscia,bo na świezych dostarczonych prosto od Was. Przeciez klikanie (pobież z proksy marketu )w trakcie sprawdzania duzej listy, poddanym sprawdzanie cached/pingowaniu nie jest możliwe, bo wtedy wraca na początek listy i tym sposobem pewnie wpisy z końca dużej listy,nigdy nie zostana przepingowane/sprawdzone.

Długo się czeka na aktywacje konta?

Przepraszam za niedogodność, ale coś nie zagrało z płatnościami online. Aktywowałem ręcznie i w ramach rekompensaty dorzuciłem jeden dzień gratis.

Badamy właśnie co to może być za problem, bo płatność ładnie się zaksięgowała, ale pakiet nie uruchomił.

Nie wierze ze dorobienie takie opcji to jakis większe programistyczne wyzwanie, w szczegolności dla Mion co program zmienia z dnia na dzien.

Ten wątek należy już kontynuować w temacie o Ping SEO Master.

Tutaj mamy temat poświęcony ProxyMarket.pl ;)

spacer.png

Przydałoby się pole wyboru dla API, dla kont, gdzie jest to płatna alternatywa.

Dzięki za sugestię.

Też o tym myśleliśmy, jednak najprawdopodobniej za jakiś czas przebudujemy prezentację pakietów i póki co postanowiliśmy się z tym wstrzymać.

spacer.png

Witam.

Pragnę oznajmić, iż wprowadzamy kolejną, darmową funkcjonalność przypisaną do następujących pakietów:

- Medium/150 3 m-ce

- oraz wszystkie pakiety Maksi, zarówno na 3 m-ce jak i na 1 miesiąc.

Wspomniana funkcjonalność to:

Opcja pobrania do 500 proxy dokładnie oznaczonych, co do geolokalizacji i stopnia anonimowości.

Poniżej prezentuję zrzuty ekranu z krótkim opisem jej działania:

708b1b73b3c76a849da8bc38dd7fbda2205119a93a6177ed7698ab4bcdf519de6g.jpg

Na żółto zaznaczone jest aktywne pole, kierujące do strony wyboru listy oznaczonych proxy.

Po jego kliknięciu ukaże nam się następujący obraz:

e440048fad97394b2ef83f93737c3655e2edc8a7a44870aaab79199b3acbbde76g.jpg

Aby wybrać interesujący nas rodzaj proxy, należy w pierwszej kolejności "Odświeżyć listę", następnie "zaptaszkować" interesujący nas zakres i na koniec wcisnąć "Wczytaj wybraną grupę".

2c2a9fb3b703a063a3a5cc84450897abed48cf688c5ed2072981549833f63d806g.jpg

Po prawej stronie wczytają się proxy z wybranej/ych grupy/grup.

Wierzymy, iż powyższa opcja okaże się bardzo przydatna, dla osób potrzebujących konkretnej grupy proxy do zadań specjalnych ;)

Jednocześnie pragnę oświadczyć, iż do piątku, każda osoba, która wykupi dowolny pakiet Medium również otrzyma możliwość pobierania do 500 proxy dokładnie oznaczonych, co do geolokalizacji i stopnia anonimowości.

Zapraszam do korzystania i opiniowania nowych opcji serwisu ProxyMarket.pl.

Życzę miłej reszty weekendu.

Do usłyszenia.

spacer.png

Miałem przyjemność testowania darmowego konta. Od czasu wygaśnięcia minęło już chyba z tydzień czasu. Teraz właśnie sprawdziłem i działa mi jeszcze 64 prosiaków. Zróbcie coś tym bo nie opłaca mi się kupować pakietu - skoro działa ;)

Kod rabatowy -25% w Bieznes-Host B11U-9YNF-H12Y

Teraz właśnie sprawdziłem i działa mi jeszcze 64 prosiaków. Zróbcie coś tym bo nie opłaca mi się kupować pakietu - skoro działa :)

Robimy, robimy... :P Cały czas dochodzą nowe funkcjonalności. Jednak to co piszesz, chociaż z pozoru wskazuje, iż stajemy się ofiarami własnego, dobrego produktu, to jednak jest najlepszą z możliwych reklam i osobiście bardzo się z tego cieszę oraz wierzę, że jednak dla zastosowanych w systemie rozwiązań będziesz nadal z niego korzystał.

Dzięki i pozdrawiam.

spacer.png

Niestety, ale wciąż działały :) Chociaż jak się ustawiło za dużo połączeń to plony nie były zbyt obfite ;)

To już niestety, albo stety, nie jest winą proxy. Często dochodzi do pewnych nieporozumień, gdy ktoś np. przy samym sprawdzaniu proxy włączy za dużą ilość wątków, do tego w tle działa jeszcze torrent, dwie kopie SB i Bóg wie jeszcze co. Co otrzymuje wówczas: zgłoszenia, że większość proxy nie działa z komunikatem Timeout, podczas gdy proxy ma się świetnie :P

Tak samo wygląda korzystanie z internetu gdy ktoś włączy udostępnianie w torrencie na maxa i próbuje załadować jakąś stronę - trwa to wieki.

Niestety nie oszukamy możliwości naszego łącza, chociaż niewinne oszustwo w stosunku do G przyjaciela uchodzi na sucho dzięki proxy ;)

Dzięki za opinię i pozdrawiam.

spacer.png

Z racji tego ze testuje nowa funkcjonalność w proxymarket.pl a mianowicie Wybór listy proxy i Zdalny dostęp do proxy API z wywołania get adresu

Chce opisać krótko wrażenia.

Z API korzystam Zennoposterem ustawiam proxymarkiet.pl jako źródło, definiuje przedział czasowy co jaki czas pobierać listę proxy i gotowe! Banalnie proste a Zennek ma non-stop działaczce i szybkie proxy.

Tak jak zennoster sam ma tester anonimowości i inne liczne filtry, to w zależności od ustawień i wykorzystanych filtrów może dodatkowo filtrować proxy pobrane z proxymarketu i dodawać do listy działających z poprzedniego pobrania.

zennekproxy.jpg

Teraz co daje nowa funkcja wybór list proxy krótko mówiąc można wybrać dla wykorzystania proxy przez jakie nie widać wasze oryginalne IP. Jeśli przy harwestowaniu, pingowaniu to niema żadnego znaczenia, to przy prostowaniu rożnymi narzędziami warto zwrócić uwagę czy wasze, lub IP dedyka czy VPSa nie pojawia się na serwisach typu https://www.stopforumspam.com/search.php. Oczywiście za wyjątkiem serwerów bulletproff.

Testowałem anonimowe proxy z proxymarket ( dla testu pobrałem 128 szt - Pakiet Maksi/200 160 żl) i bardzo dobre anonimowe prywatne proxy ( 14 świeżo wykupionych brak spam zgłoszeń na ten IP, cena ok 30 USD brutto)

To testu użyłem 2 scrapeboxy zlokalizowane na serwerze dedykowanym. Dla uniknięcia blokowania aksimetem w kazdym projekcie uzyto innego url((website), innych email, i nazw użytkownika. Komentarze - mocnosynonimizowane, merytoryczne 500 szt na każdy projekt. Lista do komentowania ta sama.

Z racji tego ze prywatne proxy byli dość : "szybkie" nieco podrasowałem ustawienia time setting w przypadku proxy z proxymarket.pl.

I w rezultacie uzyskałem porównywalne osiągi ( sukces) jak i ilość znalezionych linków na tej samej bazie AA. Na liscie ok 300k URL \ 18k unikalnych domen uzyskałem w oby przypadkach ok 130 tys potwierdzonych linków ( pierwsze sprawdzenie link czekerem).

W przypadku prywatnych było ich nieco więcej ok +5$, ale trzeba pamietac prywatne proxy z tej firmy rotowanie - raz na miesiąc, w przypadku proxymarket co 8 h.

Moim zadaniem te proxy nadają się zarówno pod harwestowanie jak i pod SEO prostowanie po odpowiednim odfiltrowaniu ( L1) -jeśli dbacie o anonimowość, i skonfigurowaniu samego sacrapeboxa lub innego narzędzia SEO.

p.s mały O/T : Jak pokazuje dyskusja w tym temacie okazuje się ze i z proxy trzeba umieć korzystać, a wydawało by się że to takie proste. Ale co ciekawe jak dawał makauer proxy za darmo to byli

" lepsze jak prywatne", a autor całowany w stopy (podejrzewam zęby uśpić czujność i prosić o kolejne paczki), teraz kiedy te same proxy już nie są za darmo to się okazało ( w/d pojedynczych osobników) ze to wcale nie te same proxy( tej samej jakość).

Chyba każdy inteligentny człowiek rozumie jakimi pobudkami kierują się taki "testerzy" ;)

Edytowane przez MaxPan

Moim zadaniem te proxy nadają się zarówno pod harwestowanie jak i pod SEO prostowanie po odpowiednim odfiltrowaniu ( L1), i skonfigurowaniu samego sacrapeboxa lub innego narzędzia.

Przyznam, że im dłużej czytałem ten test, tym bardziej żałowałem, że sam wcześniej nie przeprowadziłem podobnego. Myślę, że jest to bezwzględnie najlepsza forma zaprezentowania możliwości naszych proxy z jaką się spotkałem. A z całą pewnością o wiele więcej mówiąca, niż jakakolwiek dotychczasowa wymiana zdań odnośnie ich jakości. Co konkret, to konkret.

WIELKIE dzięki MaxPan za to podsumowanie.

Również mały O/T: Jednak ten "tester" miał trochę racji, to nie są te same proxy co darmo były dawane... z ProxyMarket.pl są lepsze :)

Pozdrawiam.

spacer.png

A ja mam pytanko, czy przewidujesz opcje zakupu jednorazowych paczek (1k, 2k itd) proxy? Bez abonamentu na miesiąc czy 3 miechy. Jedna paczka i wsio :)

Witam.

Przyznam, że pierwotnie o tym myślałem. Jednak póki co nie będzie tego typu ofert, przynajmniej nie na ProxyMarket.pl.

Pozdrawiam

spacer.png

Kilka ogłoszeń w związku ze zmianami i pytaniami:

1. Miło nam poinformować, iż dodaliśmy nowy serwer sprawdzający proxy, dzieki czemu jesteśmy w stanie sprawdzać więcej i częściej proxy :D
    1344.JPG
    Dzięki temu jesteśmy wstanie obsłużyć jeszcze większą liczbę osób, podnosząc podnosząc przy tym jakość świadczonych usług.
  2. Jeszcze raz pragnę wszystkich poinformować, iż na usługę są wystawiane rachunki. W celu otrzymania rachunku prosimy o przesłanie danych do BOK-u
  3. Na chwilę obecną nie wprowadzamy możliwości automatycznej subskrypcji - jest to w naszych planach :)

Dziękuję obecnym klientom za korzystanie z naszych usług i serdecznie zapraszam kolejne osoby do przekonania się o jakości naszych usług:)

Pozdrawiam.

spacer.png

Witam.

W nawiązaniu do wczorajszej informacji o zwiększeniu ilości serwerów testujących pragnę zamieścić dalsze screeny uwidaczniające możliwości serwisu:

1536.JPG

anonimowosc.JPG

staty.JPG

Podkreślenia wymaga fakt, iż są to wyłącznie proxy, które spełniają następujące kryteria:

- wykonują odpytania do google (czyli nie są zbanowane - idealnie nadają się do monitoringu pozycji swoich lub klientów fraz oraz zbierania i analizy wszelkiego innego rodzaju danych z google np. poprzez wykorzystanie Scrapebox)

- czas odpowiedzi do 10 sek. - a zatem, to co tygryski lubią najbardziej - bardzo szybkie proxy o parametrach prywatnych

Jednocześnie chciałbym poznać Wasze zdanie na temat zapotrzebowania na proxy, które działa, jest szybkie, ale nie nadaje się do pracy z google ponieważ dostało bana. Czy są osoby, które i takimi proxy byłyby zainteresowane? Jeżeli tak, to jakimi ilościami i rodzajem - L1, L2 lub L3?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrawiam.

spacer.png