Skocz do zawartości

[startup] ProxyMarket.pl - szybkie proxy

Rekomendowane odpowiedzi

Śmiem twierdzić, że lepiej jest mieć większy wybór niż mniejszy ;)
zgadzam sie z @bazeus. powrót 20 i 40 zamiast 30 byłby jak najbardziej na miejscu.

mnie osobiscie interesuje 20 bez API/24h na 30 dni! (chyba ze zamierzacie zintegrowac sie z OmniSpeed?;)

Dzięki za uwagi. Zatem od 01.06 dołożę 2 nowe pakiety 20 i 45 proxy (z API i bez).

Co do integracji z OmniSpeed, to jest to wyłącznie kwestia zależna wyłącznie od producenta oprogramowania. My nie mamy nic naprzeciw. Z potwierdzonych integracji wymienić mogę Ping SEO Master (Miona) oraz Stat4Seo (Meli). Oczywiście od początku taka integracja jest również możliwa w SB, ProxyFire i każdym innym narzędziu, które jest w stanie pobrać proxy z url.

Czy niedziałające proxy to takie z których nie można korzystać(wyłączone, zwracają błąd), czy takie które dla googla są zablokowane, bo trafiła mi się przypadkiem(bo zawsze, było supcio) paczka gdzie 80% było zablokowanych ;-)

Od samego początku jako złe oznaczane są proxy, które:

• zwracają błąd
  • mają bana w google
  • ich czas odpowiedzi przekracza 10 sek.

Zoozool w takim przypadku prosiłbym o kontakt na maila, z załączoną listą proxy i informacją jakim narzędziem były sprawdzane (najlepiej również ze screenem). A powiedz mi zoozool, czy takie wyniki miałeś na SB? Dzisiaj jak sprawdziłem 300 prosiaków to oznaczyło mi jedynie 38 dobrych, a w rzeczywistości 292 były OK.

Pozdrawiam.

spacer.png

Czy tylko w moim przypadku tak spadła jakość proxy, czy reszta też to odczuwa?

Co prawda korzystam w tej chwili z pakietu 10 proxy, ale od dwóch dni ciężko wyłowić chociaż jedno działające. Wcześniej działało przeważnie 8/10. Pobieram i testuję oczywiście Srapeboxem..

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Zobacz wyżej:

A powiedz mi zoozool, czy takie wyniki miałeś na SB? Dzisiaj jak sprawdziłem 300 prosiaków to oznaczyło mi jedynie 38 dobrych, a w rzeczywistości 292 były OK.

Jak masz PSM to spróbuj nim przetestować proxy. Jakość powinna się poprawić :soczek:

Niestety jeszcze się nie dorobiłem PSM :soczek:

Czytałem już wcześniej, że wyniki testów mogą być różne, dlatego dla porównania podałem, że wcześniej SB pokazywał 8/10 OK, a nagle wszystkie uważa za niedziałające lub zbanowane.

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Jak używasz tych proxy do harvestowania, to po prostu harvestuj bez sprawdzania i finito. Dopiero jak zobaczysz spadek skuteczności na harvestowaniu, to szukaj problemu w proxy.

Ja akurat osobiście korzystam z innego, zagranicznego serwisu i jak pobieram całą listę 800-1000 proxy to wrzucam do SB i jazda bez testowania. Później nieudane keywordy puszczam jeszcze raz i jest ok.

Co prawda korzystam w tej chwili z pakietu 10 proxy, ale od dwóch dni ciężko wyłowić chociaż jedno działające. Wcześniej działało przeważnie 8/10. Pobieram i testuję oczywiście Srapeboxem..

Powyżej wspomniałem o tym samym problemie. Z niewiadomych przyczyn SB oznacza dobre proxy jako działające, ale niezdatne do użycia w SB. Podczas gdy np. w PSM wszystkie są oznaczone jako dobre.

I teraz ważna rzecz, użycie tych jakoby złych proxy w harveście daje efekty jak najbardziej porządane - czyli potwierdza to, iż proxy są dobre!

Jak masz PSM to spróbuj nim przetestować proxy. Jakość powinna się poprawić ;)

W rzeczy samej :)

Czytałem już wcześniej, że wyniki testów mogą być różne, dlatego dla porównania podałem, że wcześniej SB pokazywał 8/10 OK, a nagle wszystkie uważa za niedziałające lub zbanowane.

To właśnie przytrafiło się mi dzisiaj (już w nocy).

Czy tylko w moim przypadku tak spadła jakość proxy, czy reszta też to odczuwa?
Też widzę spadek skuteczności w stosunku do tego co było jeszcze miesiąc temu, ale to pewnie przez dużą liczbę kupujących.

Może rozwinąć, co macie na myśli pisząc o spadku skuteczności? Jeżeli chodzi o samo oznaczanie proxy przez SB, to nie jest to kwestią skuteczności, a działania samego SB (zatem jego skuteczność, w tym względzie, spada, a nie proxy ;)).

spacer.png

Tak sprawdzalem sb, problemu to nie robilo bo wczesniej uzbieralem i dzialaly poprzednie, tak czy siak jestem zadowolony, ale jesli ma to pomoc systemowi to jesli bedzie taka sytuacja dostarcze wszelkie dane:)

Chyba SB ma jakiś problem, dzis już wszystkie proxy miałem "zbanowane" chodź faktycznie nie były.

Edytowane przez zoozool

sygnaturka.png

Chyba SB ma jakiś problem, dzis już wszystkie proxy miałem "zbanowane" chodź faktycznie nie były.

Nie inaczej. Pisałem o tym powyżej, iż same proxy są dobre natomiast występuje błąd w SB przy sprawdzaniu pod względem możliwości odpytywania guglacza. Sprawa była zgłoszona do supportu i przyznam, że działają całkiem sprawnie. Do pobrania jest już wersja 1.15.48, która eliminuje ten defekt :D

Zatem z proxy od proxymarket.pl nadal jest wszystko w porządku :pytajnik:

spacer.png