Skocz do zawartości

[startup] ProxyMarket.pl - szybkie proxy

Rekomendowane odpowiedzi

Dla uścislenia mojego pytania [...]Czy w Proxy Market adresy serwerów mają porty: 80, 8080 czy jeszcze inne?

Rozumiem, że chodzi Ci o adresy serwerów proxy jakie serwis PM udostępnia, a nie same serwery które ten serwis obsługują... Ale tak, czy inaczej port o jaki pytasz 80 jest umownie zarezerwowany dla protokołu HTTP, więc z założenia raczej nie są uruchamiane na tym porcie "usługi proxy" dostępne z zewnątrz. Port 8080 jest popularny jak chodzi o serwery proxy.

Edytowane przez Mion
  • Like 1

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 5 miesięcy temu...

No teraz to (prawie) wszystko kaman.

Dzięki za informacje.

Mam tylko jedno pytanie, skoro już "kamanujesz" na forum, z tego co sprawdziłem posiadasz pakiet 60 proxy L1, a nie pod google, powiedz mi zatem czego Ty się spodziewałeś po nich skoro one nie są dedykowanymi proxy pod harvest?

Edytowane przez makauer
  • Like 3

spacer.png

Nie tyle sama sygnaturka może o tym świadczyć, co Twoje rozemocjonowane wystąpienie w połączeniu z... treścią sygnaturki. Stanowi to całkiem logiczną przesłankę do wyciągnięcia takiego, a nie innego wniosku.

gratuluje intelektu

Nawet jeżeli @JoomLAB pomylił się w ocenie Twoich intencji, to na pewno nie bardziej niż Ty w wyborze odpowiedniego pakietu dla realizacji swoich celów. Zatem nie śpieszyłbym się tak z tymi gratulacjami.

ze wykupiłem pakiet proxy pod gscraper

Niestety nie taki pakiet wykupiłeś.

Moim skromnym zdaniem zabrałeś się za sprawę od niewłaściwej strony. Normalnym zachowaniem, w przypadku gdy coś Ci nie działa zgodnie z oczekiwaniami, jest bezpośrednie zgłoszenie tego faktu do dostawcy towaru/usługi. W ProxyMarket możesz wykorzystać do tego formularz kontaktowy, albo adres e-mail. Raz, że dzięki temu masz możliwość szybszego rozwiązania problemu, dwa nie musi śledzić jeszcze tego cała społeczność forum (chociaż wątpię, aby wszyscy użytkownicy tego zacnego forum zaczytywali się tematem dotyczącym PM). Wystąpienie na forum w temacie dedykowanym wykupionej usłudze miałoby sens i zasadność, gdyby Twoje zgłoszenie było obsługiwane w sposób mało profesjonalny, lekceważący lub w jakimkolwiek innym przypadku, godzącym w Twoje interesy.

Żadnego zgłoszenia jednak nie było, zatem nie miałem nawet okazji, aby zachować się nieprofesjonalnie, lekceważąco lub ugodzić w Twój/oje interes/y ;)

A pomyśleć, że gdybyś najpierw napisał e-mail, to cała sprawa załatwiona byłaby w 5 min. - otrzymałbyś informację jaki pakiet służy do harvestowania (czasami nazwa "Pakiety Google" może być myląca ;)), ba obecny pakiet zostałby nawet zmieniony na właściwy, po czym mógłbyś swobodnie nurzać się w danych od google. Obeszłoby się bez niepotrzebnego nieporozumienia i wszyscy byliby zadowoleni (włącznie z Twoimi znajomymi). Ale Ty widać, lubisz sobie popisać na forum... chyba, że w ogóle nie zależało Ci na pomyślnym rozwiązaniu tej sprawy.

Generalnie co jakiś czas, oczywiście nie tylko w tym temacie, padają autorytatywne osądy, kreowane bez podjęcia nawet wcześniejszej próby wyjaśnienia problemu czy też głębszego zastanowienia, które zamiast niesienia pomocy innym czytelnikom forum, nie wnoszą niczego sensownego do tematów, powodują niepotrzebne zamieszanie i stratę czasu, zarówno osób piszących, jak i czytających.

To był ostatni mój i moich znajomych zakup u was

Tak na marginesie, to Ci Twoi znajomi są partnerami biznesowymi przy zakupie jednego pakietu do wspólnego użytku, czy jesteś dla nich organem doradczym w zakresie planowanych przez nich inwestycji?

• Like 5

spacer.png

Tak dla informacji, lize dostał od Krzyśka urlop 48h więc nie odpowie.

p.s na marginesie na FB temu użytkownikowi kiedyś tłumaczyłem przez 20 min jakie proxy do czego służą bo polecał proxy ze swoje stopki właśnie do wszystkiego, ale jak widać straciłem czas.

Polecam lixe przystopować emocje bo na drugi raz już ja dam urlop ale bardzo długi i w końcu nauczyć się jakie proxy do czego tzreba wykorzystywać.

• Like 1

@UP

Kupiłeś pakiet za 33 pln czyli pakiet anonimowych proxy które nie miały prawa nadawać się do harvestowania (czyli nie będą działać w SB i Gscraperze do harvestowania). Każdy sprzedawca publicznych proxy filtruje sobie bazę i dzieli ją w miarę możliwości na proxy działające w google i anonimowe. Wszystko co nie działa w google a nadaje się jeszcze do innych zastosowan (tj jest anonimowe) idzie do proxy anonimowych.

Proxy które kupiłeś nie będą się raczej nadawały do Zenbloga - sprawa bardzo prosta, w templatkach sebau ustawił zapewne jakiś timeout dla ładowania się strony. Żeby te proxy działały w Zenblogu musiałbyś je jeszcze przefiltrować pod kątem szybkości i czasu odpowiedzi (anonimowe i szybkie proxy jest bardzo ciężko znaleźć). W Zenblogu przy takich proxy strony ładują się zapewne zbyt długo, i dlatego całość nie działa. Do zenbloga i ogólnie zennopostera polecam dobry VPN i zmiane Ip co X minut.

kupiłem z rok wczesniej pakiet dedykowanych proxy

Makauer nigdy nie sprzedawał dedykowanych proxy z tego co pamiętam ale ofc mogę się mylić.

Możliwość wykorzystania w licznych narzędziach które obsługują publiczne proxy

Trzeba jeszcze wiedzieć jak dane proxy można wykorzystać. Jak masz wątpliwości co do korzystania z proxy koledzy z forum zapewne pomogą, nie ma co się spinać ;)

Edytowane przez x1349
  • Like 1

Forum nie jest od tego, aby przepraszać, zwłaszcza w taki sposób jak Ty to robisz, ale aby dzielić się rzetelnymi i zgodnymi z rzeczywistością opiniami.

W przypadku Twojego wystąpienia, zaprezentowana opinia nie jest ani rzetelna, ani zgodna z rzeczywistością. Jej wady rzetelnie i zgodnie z rzeczywistością zobrazował @x1349.

Parafrazując Twoje całe wystąpienie w tym temacie: Kupiłeś sekator, chciałeś przyciąć sobie paznokcie, nie wyszło, teraz wiesz, że sekator jest mizernej jakości, nie skontaktujesz się ze sprzedawcą/producentem, zdemaskujesz jego niecne praktyki na PiO (Paznokcie i Obcinanie).

Chyba nie tak to wszystko powinno wyglądać, nieprawdaż?

Makauer nigdy nie sprzedawał dedykowanych proxy z tego co pamiętam ale ofc mogę się mylić.

Faktycznie, nigdy nie sprzedawałem dedykowanych (czyt. prywatnych) proxy. Rozumiem jednak, iż w tym przypadku

kupiłem z rok wczesniej pakiet dedykowanych proxy, które nie działają np. w Donlinkage do postowania

chodzi o dedykowane proxy do jakiś tam działań. Problem jedynie polega na tym, że jedynymi dedykowanymi proxy do konkretnych działań były, proxy pod... google, co to oznacza, że ponownie nie udało się trafić z właściwym pakietem pod planowane działania :(

Proxy pod google raczej nie nadają się do postowania w jakimkolwiek programie.

Rozumiem, że ciężko jest przyznać się do błędu, ale warto czasami przystopować i nie spinać się tak bardzo (jak dobrze radzi x1349), zwłaszcza gdy nie ma się racji. Skończy się to tym, że to nie o proxy, a o Tobie ludzie wyrobią sobie stosowne zdanie...

Mam nadzieję, że temat na tym się zakończy, a jeżeli miałbyś ochotę jeszcze coś napisać, to prosiłbym, abyś zaczął od odpowiedzi na poniższe 2 pytania:

1.

z tego co sprawdziłem posiadasz pakiet 60 proxy L1, a nie pod google, powiedz mi zatem czego Ty się spodziewałeś po nich skoro one nie są dedykowanymi proxy pod harvest?

2. Czemu najpierw nie zgłosiłeś tych problemów na BOK serwisu ProxyMarket.pl?

spacer.png

a używałem pakietu pog google i tych anonimowych zawsze z tym samym rezultatem-brak działania.
Proponuje sprawdzić połączenie z internetem... :glaszcze:

a nie zgłosiłem do żadnego BOK bo forum jest chyba od tego, aby podzielić się opinią
Ale twoja opinie nie jest rzetelna tylko tendencyjna. Do tego z uporem maniaka choć zostało ci powiedziane, że wykupiłeś pakiet proxy anonimowych brniesz dalej i cynicznym tonem wypowiedzi starasz się zaciemniać prawdziwy obraz twojej niekompetencji.

Jedyne co jest zgodne to, że proxy anonimowe jakich pakiet wykupiłeś nie nadają się do szybkiego harvestrowania choć i to też zależy od programu, bo i te proxy < jaki i każde inne IP>"ożywają" z bana w Google, więc jak harvester będzie powtarzać, co jakiś czas żądanie, to w końcu też wyniki pobierze.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 1 rok później...