Skocz do zawartości

[startup] ProxyMarket.pl - szybkie proxy

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy to Google po raz kolejny miesza w publicznych proxy.

Jak widać na foto (to są proxy z proxymarket pobierane co 2 min) działających ( wykonujących poprawnie zapytanie do strony w tym przypadku MS} jest - 657

Natomiast tych poprawnie wykonujących zapytanie site:   w Google jest garstka.

Znając życie chwilowo to jest.

g7ie99yj.png

gdl235vg.png

• Like 2

Niestety google działa i to bardzo skutecznie. Ilość proxy pod google znacznie spadła na przestrzeni ostatnich dni. Poza tym sama ilość działających publicznych proxy też nie rośnie, a sukcesywnie się zmniejsza.

Kolejną kwestią jst jeszcze, to na co Max zwrócił uwagę, czyli blokowanie połączeń o konkretnej strukturze tzn. z operatorami zaawansowanymi, konkretnymi frazami uznanymi za "spamerskie" (obie te opcje już od dawna mają miejsce), ale i również dla zapytań kierowanych przez https (a w proxymarket weryfikacja odbywa się wyłącznie w ten sposóB).

Od około 3 dni ilość proxy w bazie zaczęła dość mocno spadać, a w zasadzie dość mocno spadła i utrzymywała się na niskim poziomie. Problemy te wynikają niestety wyłącznie z działań google - piszę niestety ponieważ znacznie łatwiej radzić na problemy sprzętowe lub ludzkie. Robione jest jednak wszystko, aby jak najszybciej pozbyć się kłopotów.

Część osób może doświadczać problemów z efektywnym działaniem proxy, dlatego proszę wszystkie takie przypadki zgłaszać na e-mail.

Tak jak Max mówi, zazwyczaj te "cięcia" ze strony guglacza były wprowadzane czasowo, a przynajmniej nie utrzymywały sie w tak rozległym stopniu przez cały czas.Zatem pozostaje mieć nadzieję, że niezależnie od naszych działań, sam guglacz odpuści.

Pozdrawiam.

• Like 1

spacer.png

Połowy fraz przez to nie mam sprawdzonych, co teraz jak nie odpuści?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Połowy fraz przez to nie mam sprawdzonych, co teraz jak nie odpuści?

Dlatego nie czekam, aż odpuści samo, a przez cały czas usilnie poszukiwane jest skuteczne rozwiązanie.

Zaistniałe problemy nie wynikają z wadliwego działania samego systemu, a ze zmian wprowadzanych przez google. Na przestrzeni ostatnich dni ogólna ilość działających proxy nie uległa większemu zmniejszeniu. Znacznie, a wręcz drastycznie (co widać w naszych statystykach) zmalała ilość proxy działających pod guglaczem, a zwłaszcza realizujących zapytania po https, który jest standardowym formatem zapytań kierowanych do tej (zresztą nie tylko do tej) wyszukiwarki. A skoro weryfikacja proxy w proxymarket odbywała się wyłącznie dla zapytań w formacie https, to niestety wprowadzane przez guglacza zmiany bezpośrednio przekładają się na małą ilość działających prosiaków.

Jest kiepsko, ale nie beznadziejnie. Mam nadzieję, iż jeszcze przed północą uda się wprowadzić rozwiązanie, które pozwoli nadal dysponować sensowną ilością proxy pod google, ale wymagać to będzie kierowania zapytań do google w konkretnej postaci. Dodam, iż zapytania do guglacza powinny iść przez http, ale z uwzględnieniem konkretnego operatora. Wiązać się to niestety będzie, iż programy, które nie będą miały możliwości wprowadzania własnej formy zapytania, nie pozwolą na skuteczne odpytanie wujaszka.

Wiem jak ważne jest płynne i skuteczne monitorowanie pozycji i dlatego rozmawiałem już o tym z Łukaszem (od Stat4Seo), który jutro jeszcze sprawdzi jak to zadziała po stronie jego monitoringu i wypuści wtedy stosowną aktualizację.

O wszystkich zmianach poinformuję z chwilą ich wprowadzenia i ostatecznego przetestowania.

spacer.png

Zatem pozostaje mieć nadzieję, że niezależnie od naszych działań, sam guglacz odpuści.
Widać, że te działania wystarczyły ... Ponownie Macie całkiem sporą ilość na pokładzie.

Fenix by się nie powstydził :good:

• Like 1

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Nic się nie zmieniło.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!