Skocz do zawartości

[startup] ProxyMarket.pl - szybkie proxy

Rekomendowane odpowiedzi

szybki wynik testów: ze 150 proxy aż 86 spełnia moje najbardziej surowe wymogi jakości i prędkości...

przyznam, że korzystam z bardzo wielu prywatnych proxy i... niewiele z nich ma takie statystyki.

A to jest dopiero niewielka część ogólnej liczby proxy, którą można otrzymać dzięki serwisowi: "W bazie serwisu Proxy Market jest obecnie 1091 czynnych proxy."

makauer, Ty już z naszych laurek chyba sobie biuro wytapetowałeś... :)

Dużo miejsca jest, więc... :)

no i fajnie, że z Mionem wszedłeś w duet

Też się cieszę, zwłaszcza że współpraca z mnie z nim (nie wiem jak jemu ze mną :)) układa się wzorowo. A ponadto to prawdziwy fachman jest.

serwis godzien polecenia.

Przyznam, że cieszy mnie każda pozytywna opinia, ale gdy słyszę je od takich osbób jak Ty, czy MaxPan, Mariusz i paru innych osób, to szczególnie miło mi się robi. Wiem, że Wasze umiejętności i doświadczenie pozwala na odsianie ziarna od plew.

Dzięki temu wierzę, że serwis ProxyMarket.pl na stałe wpisze się w krajobraz polskiego (a może nie tylko) SEO/SEM.

Pozdrawiam,

spacer.png

Witam jestem początkujący i mogę nie mieć racji ale miałbym małą propozycję a czy dobrą to niech inni ocenią właśnie testuje pakiet 20 proxy i podczas odświeżania strony było by fajnie jakby była obok lista proxy które zostały podmienione zamiast tych niedziałających wystarczyło by te dodane proxy skopiować do swojej listy i by wszystko grało w takim układzie jaki jest teraz muszą za każdym razem wrzucać całą listę i ją sprawdzać gdyż nie wiadomo które zostały zaktualizowane przy 20 proxy to może nie jest uciążliwe ale przy większej ilości na pewno zajmie to trochę czasu to taka moja mała sugestia no chyba że zaktualizowane proxy znajdują się na początku listy lub na końcu to by też rozwiązywało sprawę.

miałbym małą propozycję a czy dobrą to niech inni ocenią właśnie testuje pakiet 20 proxy i podczas odświeżania strony było by fajnie jakby była obok lista proxy które zostały podmienione zamiast tych niedziałających wystarczyło by te dodane proxy skopiować do swojej listy i by wszystko grało w takim układzie jaki jest teraz muszą za każdym razem wrzucać całą listę i ją sprawdzać gdyż nie wiadomo które zostały zaktualizowane

Dzięki za sugestię sev-com. Jednak nie wydaje mi się, aby taka opcja była potrzebna. Do momentu rotacji listy, proxy na bieżąco aktualizowane jest poprzez podmianę złych na dobre, zatem podawanie jakie proxy zostały podmienione wydaje się zbędna, skoro na liście masz właśnie aktualną liczbę 20 czy ile tam się wykupi proxy. Pozostaje jedynie skopiować proxy i działać :)

spacer.png

Oki rozumiem zauważyłem także że po skopiowaniu listy i jej sprawdzeniu 2 proxy były nie działające wyskoczyło timeout ale to może być spowodowane tym że system na stronie nie zdążył ich sprawdzić stąd tez moja sugestia o tej osobnej liście.

Edytowane przez sev-com

Co do sprawdzania proxy w SB. Jeżeli nie chcecie bez sprawdzania kopiować proxy z systemu, to polecam ograniczyć się do sprawdzania w nowym Proxy Harvesterze (w opcjach zaptaszkować tę możliwość) i ignorować google test - niestety sprawdzanie proxy w SB idealne nie jest, a dzięki temu rozwiązaniu będzie szybciej.

spacer.png

że po skopiowaniu listy i jej sprawdzeniu 2 proxy były nie działające wyskoczyło timeout ale to może być spowodowane tym że system na stronie nie zdążył ich sprawdzić
Nie ma technicznej możliwości by zapewnić, że na 20 proxy in statu nascendi - 20 będzie działać. Nawet jak nie będzie działać 2-3 co się zresztą rzadko zdarza <skąd wiem - bo ten pakiet co jakiś czas pobieram i testuję > to zostaje wystarczająca ilość czynnych proxy by wykonać przewidziane dla tego pakietu zadania.

---

Zresztą podobna sytuacja może się zdarzyć z płatnym proxy lub postawionym na wykupionym VPS gdzie też nie ma 100% gwarancji, że serwer jest non stop online.

Edytowane przez Mion

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ja tylko pisze co zaobserwowałem i tez tak pewnie jest jak pisze makauer że sprawdzanie proxy w scrapeboxie nie jest idealne a te dwa proxy padnięte w systemie to pikuś bo jak wszyscy wiemy w przyrodzie nie ma rzeczy w 100% idealnych. Mam tylko jeszcze jedno małe pytanko czy po upływie tych 8 godzin to czy w systemie będzie pisało że proxy zostało wymienione na nowa pulę czy raczej trzeba to sobie samemu kontrolować.

padnięte w systemie to pikuś bo jak wszyscy wiemy w przyrodzie nie ma rzeczy w 100% idealnych.
Nie można tego traktować jako pikuś czy też drobny błąd, bo w założeniach systemu jest to dopuszczalne. Gdy by system gwarantował 100 na 100 i było by to wyszczególnione w specyfikacji systemu, a jednak były by dwa, a nawet jedno nieczynne wtedy można, by mówić w kategoriach "pikusi" czy też o błędzie w systemie.

Proxy jakie jest przydzielone userowi jest monitorowane non stop wewnętrzną funkcja sprawdzająca <co jest przezroczyste dla uzytkownika > poza tym logując się lub odświeżając stronę z listą proxy system sprawdza co słychać w przydzielonym pakiecie i podmienia te który zostały zaklasyfikowane jako nie czynne.

Edytowane przez Mion

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Tak oczywiście tylko też tego nie wiem czy rzeczywiście proxy było nie aktywne czy to był błąd w sprawdzaniu scrapeboxa bo mogło być tak że te 2 proxy były dobre. A co z moim drugim pytaniem czy będzie gdzieś w systemie pisało ze to jest już przydzielona nowa pula proxy wiem ze trochę truję głowę ale jest to nowy system i jakby nie było nigdzie indziej na swoje pytania nie znajdę gotowej odpowiedzi.

@Tak oczywiście tylko też tego nie wiem cz

Tą kwestię wyczerpująco omówiłem w przednich postach

Nowa, a dokładnie rzecz ujmując losowa pula proxy przydzielana jest po upływie czasu w godzeniach zależnego od posiadanego pakietu proxy: https://www.proxymarket.pl/nasza_oferta/pakiety_proxy/

Ze 150 proxy test przechodzi zazwyczaj trochę ponad 100 sztuk ( ping<2000ms ) i jak na razie testuję. Zapuściłem dość duży harvest to zobaczymy jak szybko padną ;) W panel jest też bardzo fajna informacja, ile proxy zostało wymienionych po odświeżeniu strony.

#edit: warto dodać, że większość proksiaków ma ping<500ms :D

#edit2: Że lubię dodawać screeny, to tak to wygląda w trakcie pracy

https://i.imgur.com/4wtuc.png

Pozdrawiam,

Patryk.

Edytowane przez Osiek

Jak dziś o godzinie Dzisiaj, 15:51 pisałem "<skąd wiem - bo ten pakiet co jakiś czas pobieram i testuję > " pobrałem 20 proxy z przydzielonej puli teraz ponownie sprawdzam i wszystkie są nadal OK

Bardzo fajny projekt. Jak na stosunek cena~jakość to wszystko sprawuje się wyśmienicie :P

a, tylko przydałyby się płątności24, albo dotpay.

Edytowane przez slawekwch

zdecydowanie najlepsze gry przeglądarkowe online

kurs java programowanie obiektowe

Rynek walutowy i podstawy forex w jednym miejscu