Skocz do zawartości

[startup] ProxyMarket.pl - szybkie proxy

Rekomendowane odpowiedzi

W związku z kolejnymi wygłupami guglacza sugerowałbym korzystanie z protokołu https przy szukaniu odpowiedzi na wszelkie zapytania.

W Stat4Seo i Web-Tools dla proxy publicznych po API wszystko powinno ustawić się automatycznie, ale dla pewności radzę to jeszcze przestawić ręcznie.

spacer.png

No i co się stało z prosiakami? Nie pobiera mi z api nowych a na stronie widzę 33 dostępne. Wszystko zajechane?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Czy ktoś mi wytłumaczy to dlaczego stat4seo pobiera mi tylko 2 szt proxy z api? Na stronie w panelu widzę dobrą ilość, ale jakby do api tego nie wysyła. Teraz sprawdziłem api, jest puste, nie ma ani jednego prosiaka.

Edytowane przez blake

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Coś się przytkało na serwerach sprawdzających i dopiero teraz dało radę to ruszyć. Za kilka minut powinno być lepiej.

Takie kwestie lepiej zgłaszać na maila. O wcześniejszej wypowiedzi nie dostałem powiadomienia, dlatego mogłeś poczuć się opuszczony ;)

spacer.png

• 4 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Kupiłem na próbę 10 szt priv proxy (niewspółdzielonych). Bardzo często zdarza się, że z 10 szt aż 4 są nie dostępne lub są bardzo a to bardzo wolne. Co najlepsze, używam ich z rozwagą, aby nie było zbyt zaczęstych odpytań do Google.

Chyba tak to raczej nie powinno być? :( A jak u Was parametry priv proxy ...drodzy użytkownicy tego serwisu?

P.S. Na zrzucie ekranu to i tak najlepsze parametry, jakie udało mi się chyba za 20 razem uzyskać.

decb9cd217ca.png

8ce35c55313a.png

Edytowane przez novum

Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL?

-> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <-

Novum, ciężko mi odnieść się do tego co tutaj napisałeś, ponieważ nie wpłynęło żadne zgłoszenie od Ciebie do obsługi z informacją o jakichkolwiek problemach, nie wiem z jakich proxy korzystasz, więc ciężko cokolwiek sprawdzić. Nie podałeś też z jakiego pakietu korzystasz, ani do czego je wykorzystujesz. Generalnie lepiej jest zaczynać od zgłoszeń na BOK, łatwiej i szybciej wtedy rozwiązać wszelkie problemy.

Wyślij, proszę zgłoszenie ze swojego konta z opisem problemu (jak i gdzie używasz proxy), aby można było sprawdzić co się dzieje.

spacer.png

• 9 miesięcy temu...
  • 9 miesięcy temu...

Kurdę, znowu kontakt z proxymarket i znowu zero odzewu. Na stronie mają napisane: "Rękę na telefonie trzymamy w godzinach 10 - 16 w dni pracujące Poniedziałek - Piątek." Dzwonię i nikt nie odbiera, więc chyba rękę trzymają na czym innym, a nie na telefonie. Tickety też zamrożone i bez odzewu...

Ocena kontaktu:  -1/10

Ręce mamy w tym momencie pełne pracy, ponieważ od przedwczoraj google zbanowało 3 nasze zakresy. Dwa zostały już podmienione, ale nad trzecim teraz pracujemy, a ponieważ nie było tam kilka proxy, to i zgłoszeń sporo napływa. Ciężko nam zatem odpowiadać w kilka minut od napłynięcia zgłosznenia. Telefon też dość często dzwoni i nie wszystkie połączenia są odbierane.

Mimo tego wszystkiego nie widzę jednak żadnego zgłoszenia "zamrożonego" i bez odzewu. Podaj mi nr tego zgłoszenia, to sprawdzę ponownie, czy i czemu nie dostałeś jeszcze odpowiedzi.

Przyznam, że ocenę jakości obsługi wystawiłeś dość srogą...

Znalazłem Twoje zgłoszenie i widzę, że wysłałeś je o 10:25, a odpowiedź otrzymałeś o 11:08... 40 min. oczekiwania na odpowiedź, to nie jest powód do tak ostrej oceny. Rozumiem jednak, ze możesz być przyzwyczajony do innych standardów.

Edytowane przez makauer
Aktualizacja
  • Like 1

spacer.png

• 2 miesiące temu...

A to ciekawe, bo odpowiedź na zgłoszenie wysłana została 4 minuty po jego wpłynięciu.

Cytuję:

"Dzień dobry.

Na jaki adres e-mail zarejestrowane jest konto.

Na czym problem polega? Gdzie proxy są wykorzystywane?
Telefonicznie takich problemów się nie rozwiązuje. Musimy spojrzeć w logi, zweryfikować proxy."

Głównym kanałem powiadomień jest system zgłoszeń dostępny w serwisie. Telefon jest tylko dodatkową opcją i szczerze powiem, że nie jest on często odbierany i szczerze się zastanawiam czy nie usunąć go ze strony.

spacer.png