Skocz do zawartości

[startup] ProxyMarket.pl - szybkie proxy

Rekomendowane odpowiedzi

A ja skrobnąłem swoje 5minut może trochę zamotany jestem, ale jak coś to skrobnę drugie z poprawką :P

https://www.screenr.com/G7is

Zobaczymy czy zasługuje na miano YouTube jako VIDEOREFERENCJA :P

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

#edit: warto dodać, że większość proksiaków ma ping<500ms :)

#edit2: Że lubię dodawać screeny, to tak to wygląda w trakcie pracy

https://i.imgur.com/4wtuc.png

Dzięki za screena i relację z działania proxy.

Życzę dalszych udanych testów, a później długotrwałej i pomyślnej współpracy ;)

Bardzo fajny projekt. Jak na stosunek cena~jakość to wszystko sprawuje się wyśmienicie :)

a, tylko przydałyby się płątności24, albo dotpay.

Dzięki slawekwch. W serwisie uruchomione będą płatności obsługiwane przez PayU.

A ja skrobnąłem swoje 5minut może trochę zamotany jestem, ale jak coś to skrobnę drugie z poprawką :P

https://www.screenr.com/G7is

Zobaczymy czy zasługuje na miano YouTube jako VIDEOREFERENCJA :P

A więc już kręcą o nas filmy ;)

Były... viper134, bardzo miło spędziłem ostatnie 5 min :)

Dzięki!

spacer.png

Czytałem, że Twój program sprawdza proxy lepiej niż ScrapeBox :P

Dokładnie tak jest. Niestety SB nie sprawdza tak dobrze proxy, jak wykonuje inne zadania (chociaż i z tym różnie bywa).

Oto krótki teścik, który wykonałem przed chwilą:

Wybrałem 500 proxy z bazy serwisu i poddałem je testowi pod SB (z zaznaczonym Ignore Google) oraz program Miona Proxy SEO Master, a wcześniej Proxyfire na okoliczność samego działania proxy. Oto wyniki z SB i PSM:

SB_IP_test_500.JPG

PSM_IP_test_500.JPG

Myślę, że wyniki mówią same za siebie :P

spacer.png

Nie wiem na jakiej zasadzie sprawdza SB, ale Proxy SEO Master sprawdzając proxy wykonuje żądanie HTTP do google za pośrednictwem sprawdzanego proxy adresu wyników np: https://www.google.pl/search?hl=pl&q=proxy i sprawdza :

- jaki jest zwracany kod odpowiedzi HTTP - 200 OK , 302 - ban w google lub inne błędy ...

- jeśli kod odp = 200 dodatkowo sprawdzane jest występowanie w kodzie HTML zwróconym z żądania HTTP między innymi ciągu znaków z zapytania w tym wypadku "proxy".

Wiec jeśli jeden oraz drugi warunek zostanie spełniony takie proxy uważane jest za Proxy OK 200 .

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

a wcześniej Proxyfire na okoliczność samego działania proxy. Oto wyniki z SB i PSM:

A podaj wynik z Proxyfire ?

Używam tego programu od dłużeszgo (mam zarówno SB jak i PSM), ale PF przoduje w tym temacie.

Jakbym miałbyć szczery, to mając płatną wersję PF + znajmość odpowiedniego korzystania z programu (a jakby nie patrzęc wiele osób ma z tym problem. Wystarczy zobaczyć temat o SB i XR. Nawet z Omniadd trzeba wiedzieć jak korzystać - taka prawda), to można mieć za "darmo" (nie licząc kupna PF) "dobre", darmowe proxy (czytając forum PF też można dużo wartościowych rzeczy wyciągnąć).

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

@arve_lek - Panie Kolego ten topic start UP to nie jest poradnik co i jak można mieć/zrobić/uzyskać/ za darmo. Tak na marginesie, że proxy jest darmowe nie jest tym samym co pozyskiwaniem list proxy za darmo. Tak samo internet jest za darmo ... jednak by z niego za darmo korzystać musimy wykupić np usługę telewizji kablowej itd... :P

Edytowane przez Mion

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

A podaj wynik z Proxyfire ?

Proszę bardzo, zrobione przed chwilą:

PF_IP_test_500.JPG

Używam tego programu od dłużeszgo (mam zarówno SB jak i PSM), ale PF przoduje w tym temacie.

PF to bardzo dobre urządzenie, jednak zupełnie innego rodzaju od podanych - dedykowane do działania z proxy. W aspekcie sprawdzania proxy, to lepsze od SB. Od PSM nie.

Sama znajomość programu też nie gwarantuje znalezienia dobrych proxy. Ale to już temat na osobną rozprawkę. Może kiedyś podrzucę pewne zagadnienia dotyczące tego programu, bo znam go na wskroś.

Jednak myślę, że nie miejsce tutaj na roztrząsanie tego co i jaki program potrafi :P

spacer.png

Potestowałem i oczywiście wszystko jest w porządku, tak jak piszecie. Nawet nie tyle w porządku, co bardzo dobrze. Sporo proxy poniżej 500ms, chyba nie ma przekraczających 1500ms (sprawdzam Scrapebox'em). Ogólny plus za rotacje+wymianę niedziałających, płacisz jednorazowo i przez cały okres masz działających proxy tyle, ile wykupiłeś/aś, o nic się nie martwisz. Podsumowując, polecam.

Nie wiem na jakiej zasadzie sprawdza SB...

Jest tak jak piszesz, ale i tak nie wiem skąd takie rozbieżnościw w sprawdzaniu proxy między SB i PSM. - Najczęściej zadawane pytania - Scrapebox - odpowiedź 44.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Potestowałem i oczywiście wszystko jest w porządku, tak jak piszecie. Nawet nie tyle w porządku, co bardzo dobrze. Sporo proxy poniżej 500ms, chyba nie ma przekraczających 1500ms (sprawdzam Scrapebox'em). Ogólny plus za rotacje+wymianę niedziałających, płacisz jednorazowo i przez cały okres masz działających proxy tyle, ile wykupiłeś/aś, o nic się nie martwisz. Podsumowując, polecam.
Proxy jest faktycznie świetne. Potwierdzam pozytywne opinie. Bardzo, bardzo szybkie proxy.

Dziękuję za opinie i cieszy mnie ogromnie, że jesteście zadowoleni z serwisu.

rozbieżnościw w sprawdzaniu proxy między SB i PSM

O błędach w sprawdzaniu proxy w SB robi się coraz głośniej. Mam nadzieję, że z kolejnymi poprawkami zostanie to wyeliminowane.

Póki co śmiało można korzystać z proxy znajdujących się w bazie ProxyMarket.pl, gdyż one z całą pewnością działają należycie :)

spacer.png

Nie korzystałem, ale pomysł super (bo sam o czymś takim myślałem :) ). Z tym że ja myślałem o czymś jeszcze bardziej wygodniejszym dla end-usera, a dokładniej dostarczenie jednego adresu własnego proxy (lub kilku żeby zapewnić wysoką dostępność). Taki własny serwer proxy od frontu nie różniłby się niczym od zwykłego, ale po stronie backendu miałby własną listę proxy, do których proxowałby ruch ;) W tle działo by się zasadniczo to co u was (sprawdzanie które są online). Takie rozwiązanie otwiera kilka innych możliwości:

* jeśli proxy zwróci błąd, można odpytać inne (end-user zawsze dostanie wynik)

* można zmniejszych ilość zapytań do proxy dodając mechanizm cache

* można bardzo łatwo filtrować ruch (np. udostępnić tylko google.pl)

* można wybierać preferowane proxy na podstawie czasu odpowiedzi / lokalizacji

Z tym że takie rozwiązanie musiało by być raczej limitowane ilością zapytań, nie ilością proxy. Inne minusy to lekki narzut na czas odpowiedzi oraz konieczność posiadania własnej infrastruktury (koszt). Jest też pewne ryzyko biznesowe i nie do końca mi się kalkuluje, więc raczej takie rozwiązanie wykorzystam do własnych celów niż jako publiczne narzędzie.

@Taki własny serwer proxy od frontu nie różniłby się niczym od zwykłego,

I obciążenie takie, że by przestawał działać lub wymagał by dodatkowych - zbędnych koszty by obsłużyć ten ruch. I w zasadzie żadnych zalet.

OK, dziękujemy za pomysł my jednak pozostaniemy przy własnych rozwiązaniach. Swój zawsze możesz zrealizować we własnym startupie.