Skocz do zawartości

[startup] ProxyMarket.pl - szybkie proxy

Rekomendowane odpowiedzi

@Taki własny serwer proxy od frontu nie różniłby się niczym od zwykłego,

I obciążenie takie, że by przestawał działać lub wymagał by dodatkowych - zbędnych koszty by obsłużyć ten ruch. I w zasadzie żadnych zalet.

OK, dziękujemy za pomysł my jednak pozostaniemy przy własnych rozwiązaniach. Swój zawsze możesz zrealizować we własnym startupie.

To co napisałeś wymieniłem w minusach jako koszt własnej infrastruktury. Zalety wypunktowałem, więc rozwiń proszę myśl 'żadnych zalet'. Czy dla użytkownika końcowego nie jest zaletą, że pobiera jednorazowo listę proxy i koniec? Czy nie było by mu wygodnie dodać sobie takich proxy do innych narzędzi seo, które używa, bez konieczności ich ciągłej i ręcznej aktualizacji?

Myślę że odpowiedź jest prosta, ale zupełnie czym innym jest fakt opłacalności tego rozwiązania. Nie prosiłem też, żebyście coś takiego wdrożyli, nawet nie użyłem słowa propozycja. Nie wiem więc czemu Twój post jest taki 'anty' (moje własne odczucie) :)

O błędach w sprawdzaniu proxy w SB robi się coraz głośniej. Mam nadzieję, że z kolejnymi poprawkami zostanie to wyeliminowane.

Przed chwilą wyszła nowa wersja SB i sprawdzanie proxy powinno teraz działać.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Taka ciekawostka - wczoraj o 15:41 pisałem, że mam pakiet 20 proxy.... wtedy też listę zapisałem bez pobrania nowych i teraz sprawdzam i 18 z nich jest nadal dobrych :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Nie wiem więc czemu Twój post jest taki 'anty' (moje własne odczucie) :)

Głównie chodziło Mionowi o to, iż jest to wątek poświęcony przedsięwzięciu o nazwie ProxyMarket.pl i na nim chcielibyśmy się skupić, bo w końcu po to jest [startup], aby jak najlepiej dopracować podjęte przedsięwzięcie.

Mam jednak nadzieję, iż pomimo tego, że jak sam stwierdzasz Twój projekt miałby pewne problemy w zakresie opłacalności, to po pewnych korektach uda Ci się to zmienić i kiedyś założysz własny [startup]. Czego Ci życzę, bo im więcej udanych i przyjaznych klientom projektów, tym lepiej.

Przed chwilą wyszła nowa wersja SB i sprawdzanie proxy powinno teraz działać.

Dzięki arve_lek za info. Mój SB latał już nieprzerwanie od 3 dni i pewnie dalej by tak było, gdyby nie Ty ;)

Miałbym też jednak prośbę, abyśmy skupili się tutaj na Proxymarket, a temat SB ciągnęli w wątku poświęconym temu narzędziu, bo przyznam, że bardzo liczę na Wasze opinie i oceny funkcjonowania serwisu.

Jest to czas kiedy możemy dowiedzieć się co Was w serwisie cieszy, co przeszkadza, źle funkcjonuje ewentualnie zasługuje na uznanie. Da nam to możliwość rozwinięcia serwisu we właściwym kierunku, tak aby wszyscy byli zadowoleni.

nie działały 2 ze 100 ;)

Postaramy się to poprawić ;);)

A tak poważnie, to cieszę się, że prosiaki działają jak należy.

Pozdrawiam wszystkich.

Edytowane przez makauer

spacer.png

Postaramy się to poprawić :);)

A tak poważnie, to cieszę się, że prosiaki działają jak należy.

Nie chciałem, żebyś odebrał tego jak "reklamacje"

Cieszę, się że wymagało to tylko zalogowania się, pobrania drugiego adresu na liście i zajęło mi to 5 minut, a nie 30 jak zwykle w takich przypadkach

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Cóż, ja nie dołączę do chóru zadowolonych. Lista, którą mam jest całkowicie banowana po paru godzinach pracy w OmniPing-u. Druga sprawa: czy nie można oznaczać jakimś kolorem proxy, które jest nowe na liście? Przecież nie każdy program umie sam filtrować duplikaty.

.

Lista, którą mam jest całkowicie banowana po paru godzinach pracy w OmniPing-u

wybacz, ale to nie problem proxy

nie wierzysz?

użyj w omnipingu prywatnego proxy - nawet z ypp

zobaczysz jak długo OPing będzie je widział jako OK

problem jest gdzie indziej, ale już zespół Kojotka nad tym pracuje i ma poprawić bug w następnym update :D

proxy od makauera i Miona są pierwszego rzędu i żyją bardzo długo

dymna.jpg

Przecież nie każdy program umie sam filtrować duplikaty.
Darmowy pogram do usuwania duplikatów www.scrapebox.com/free-du*e-remove Edytowane przez Mion

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@początkujący, Wybaczam:) Dodam tylko, że po ostatniej poprawce OP używałem darmowej listy od makauera i nie miałem prawie banów na proxy. Teraz mam banowane proxy i serwery...

@Mion, nie odsyłaj mnie do innych programów, ponieważ jeśli kupuję usługę u Was to chciałbym móc używać moją listę u Was, a nie na dodatku do SB.

.

Dzięki początkujący za wyręczenie mnie w odpowiedzi... i nie tylko za to :D

Taka uwaga do innych. Jeżeli zdarzyłoby się, że zaobserwujecie jakieś anomalie w działaniu proxy, to proszę o przesłanie takiej listy mailem (bok@proxymarket.pl) do nas.

Lruga sprawa: czy nie można oznaczać jakimś kolorem proxy, które jest nowe na liście? Przecież nie każdy program umie sam filtrować duplikaty.

Co do kolorowania listy, to ideą serwisu jest stały dostęp do aktualnie działających, zatem kolorowanie nowych nie ma większego sensu, gdyż wchodzą na konto kopiujesz całość proxy i to są aktualnie działające proxy.

Nie każdy program filtruje duplikaty, ale ten co podał Ci Mion owszem. Jak chcesz to mogę podesłać Ci na maila najlepszy ze wszystkich programów na świecie - arkusz kalkulacyjny - posiadający zaledwie 2 kolumny do wypełnienia i trzecią wynikową, w której zostają tylko unikalne rekordy z kolumny 2 w stosunku do 1.

Mam nadzieję, że powyższe odpowiedzi Cię usatysfakcjonowały neox.

O to właśnie chodzi, aby wszelkie wątpliwości, sugestie i opinie zgłaszać w tym temacie.

Pozdrawiam.

spacer.png

@Mion, nie odsyłaj mnie do innych programów, ponieważ jeśli kupuję usługę u Was to chciałbym móc używać moją listę u Was, a nie na dodatku do SB.
U nas nie możesz używać... możesz jedynie pobierać listę aktualnie działającą proxy zgodną ze specyfikacją oferty ProxyMarket.pl. W jakich programach będziesz używał i z jaką częstotliwością zależy od Ciebie - użytkownika pobranych proxy.

Informacja techniczna:

Serwis ProxyMarket.pl nie gwarantuje w chwili obecnej ani w przyszłości, iż proxy które pośredniczyło w n żądaniach HTTP jako klient danego serwera nie zostanie po n czasie lub n ilości żądań w określonym interwale czasowym prze ten serwer zablokowane. Proxy jako klient podlega tym samy zasadą co "zwykły klient" danej usługi serwera.

---

@neox Wiec jeśli potrzebujesz "aptekarskich" rozwiązań Musisz korzystać z prywatnych serwerów proxy oraz w programach które z nich korzystają mieć zaimplementowaną funkcję zliczająca żądania HTTP jakie są za pośrednictwem danego proxy były wykonywane w celu właściwego rozkładania kolejnych żądań HTTP dla poszczególnych proxy.

Edytowane przez Mion

@makauer, niestety, ale nie wyjaśniłeś mi niczego. Nadal odsyłacie mnie do programów firm trzecich, podczas gdy nie tylko ja, od początku tego tematu, zgłaszam propozycję wprowadzenia nowej funkcji, która pozwoli na łatwe i czytelne oddzielenie proxy które były na liście od tych które są nowe.

Nie odpowiedziałeś też na temat działania list w OmniPingu, no chyba że odpowiedź "początkujący" mam uznać za Twoją?

Czy Ty sobie wyobrażasz, że ja teraz będę siedział przy kompie i tylko co parę godzin filtrował proxy z listy od Was? Owszem mogłem to robić gdy miałem taką listę za darmo, ale jeśli mam za to płacić, to chcę mieć kompletną i działającą sprawnie usługę.

@Mion, wiem co mogę robić u Was i co pobrać - naprawdę daruj sobie takie śmieszne uwagi.

Rozumiem, że dotknąłem tematu, którego wolałbyś unikać, ale jeśli zostałem zaproszony do testowania systemu, to chyba nie po to aby wyłącznie wychwalać jego zalety?

Możesz mi wyjaśnić co masz na myśli pisząc o aptekarskich rozwiązaniach i w takim razie w czym Wasz system nie jest taki aptekarski?

.

@Mion, wiem co mogę robić u Was i co pobrać - naprawdę daruj sobie takie śmieszne uwagi.
To nie są śmieszne uwagi tylko pragmatyczne.
Rozumiem, że dotknąłem tematu, którego wolałbyś unikać.
Dobrze, że go poruszasz. Mam nadzieję, że dzięki temu inni użytkownicy serwisu bardziej zrozumieją zasady wykorzystywania proxy w żądaniach HTTP. Poza tym nie ma w tym odkrytych wad systemu. Parafrazując - kupisz kanister z benzyną... jedziesz dynamicznie samochodem na tym paliwie i po pewnym czasie się paliwo skończyło, więc winisz za to sprzedawcę kanistra {pytanie retoryczne}?
Możesz mi wyjaśnić co masz na myśli pisząc o aptekarskich rozwiązaniach i w takim razie w czym Wasz system nie jest taki aptekarski?
Dokładnie to o czym pisałem, więc nie będę się powtarzać.