Skocz do zawartości

[startup] ProxyMarket.pl - szybkie proxy

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem pełny uznania dla jakości tych proxy, bardzo dobra usługa.

Miło nam. Dziękujemy ;)

Informacja odnośnie API i Scrapebox

W trakcie testów odkryłem, iż z niewiadomych przyczyn SB nie pobiera pełnej ilości proxy. Ściągane ilości dla poszczególnych pakietów:

Maksi/300 - SB pobiera ok. 260

Maksi/250 - ok. 217

Maksi/200 - ok. 171

Medium/150 - ok. 136

Medium/120 - ok. 108

Medium/100 - ok. 85

Mini/60 - ok. 49

Mini/40 - ok. 30

Mini/20 - ok. 15

Jest to jakiś błąd po stronie SB. Dla przykładu Proxyfire wyciąga dokładnie taką ilość jaka jest przypisana do konta. Przesłałem już informację do supportu SB i zobaczymy co się uda w tym względzie naprawić.

Pozdrawiam.

------> EDYTA

Błąd ten występuję również przy harvestowaniu z innych linków (przyznam, że nigdy na to nie zwróciłem uwagi) tak na szybko wyszukanych, np:

https://www.crashdump.fr/myFiles/autres/proxyDos/proxies.txt

- ogólnie 918 proxy, unikalnych 631 - Proxyfire ściąga 918, SB 545 (może odrzuca już duplikaty, ale i tak za mało pobiera)

https://www.tubeincreaser.com/proxylist.txt

- łącznie 305 i tyle też unikalnych - PF wyciąga 305, SB 274.

Edytowane przez makauer

spacer.png

Ciekawostki CD parę dni temu pisałem, że mam testowy pakiet 20 proxy [....] przed chwilą sprawdzałem ten sama pakiet i 16 jest nadal czynnych z czego 2 maja czasowego bana w google, wiec zostaje 14 dobrych proxy.

Edytowane przez Mion

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Kolega makauer jako, że jest non stop online stanowi substytut płatności online ;) A tak na poważnie to wina wybranego systemu płatności którego BOK działa jak za czasów króla ćwieczka :pisze:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Będą, będą ;)

Niestety zaistniałe opóźnienie we wdrożeniu płatności online nie są zależne od nas. Już od dwóch tygodni czekam na podpisanie umowy z PayU i do dzisiaj jeszcze nie otrzymałem druku tejże, chociaż wszystko już zostało przez nich zweryfikowane, a nas zaakceptowane. Należy zatem uzbroić się jeszcze przez jakiś czas w cierpliwość.

Przykro mi i za to przepraszam, bo wiem jak wszystkim ułatwiłoby to życie. Póki co nadal ręcznie aktywuję konta, ale dzięki temu możemy się też lepiej poznać ;)

Pozdrawiam.

------> EDYTA

Jak widać nie tylko ja czuwam :pisze:

Edytowane przez makauer

spacer.png

Przypominam, iż do końca dzisiejszego dnia dla wszystkich pakietów włączone jest API (niezależnie czy ktoś wykupił dostęp do niego, albo ma jeden z pakietów od Medium/120 wzwyż), a jako że jest piątek (tygodnia koniec i początek) i BOK dając dzisiaj w palnik może chwilowo przejść w tryb offline, to jest szansa, że API popracuje do późnego popołudnia w sobotę. Dlatego zdecydowanie jet to dobry czas na nabycie nawet najmniejszego pakietu i testowanie API :D

Jednocześnie jeżeli ktoś ma problem z wykorzystaniem API, proszę o sygnał to wrzucę jakiś filmik lub dwa ;)

Pozdrawiam.

spacer.png

Miło mi poinformować, iż przed chwilą uruchomiliśmy opcję mailingu do użytkowników serwisu ProxyMarket.pl i już powinien znajdować się na Państwa koncie pocztowym, podany podczas rejestracji, mail z ta właśnie informacją :)

Jeżeli jednak znalazłby się ktoś, do kogo mail nie dotrze, to proszę o sprawdzenie folderu gdzie kierowana jest korespondencja oznaczona jako SPAM oraz o dodanie adresu: info@proxymarket.pl do listy kontaktów zaufanych.

Życzę miłego piątkowego wieczoru :)

spacer.png

Jeśli chodzi o płatności online to spróbujcie Transferuj.pl

Prowizje mają dość atrakcyjne, support bez zastrzeżeń, 4 darmowe wypłaty w miesiącu no i kasa przelewana jest od ręki.

Zlecałem wypłatę już kilkadziesiąt razy i nigdy mi się nie zdarzyło czekać dłużej, niż kilkanaście godzin. Przeważnie zlecam albo późnym wieczorem albo następnego dnia rano i kasę mam zawsze przelaną w ostatniej sesji (ok 16-17) tego samego dnia. Faktury pobierasz sobie z panelu, prowizję rozliczają od razu przy wpłatach. Jak dla mnie do tej pory bomba.

Jeśli chodzi o płatności online to spróbujcie Transferuj.pl

Dzięki Darq za podpowiedź. Dzisiaj po telefonicznej rozmowie, mam obiecane przesłanie umowy w poniedziałek. Jeżeli z tego się nie wywiążą, to faktycznie zainteresuję się Transferuj.pl.

Myślałem jeszcze o HomePay.pl ale przyznam, że ze względu na krótki staż firmy, sceptycznie podchodzę do nich. Jednak kuszą niską prowizją i szybką reakcją na zapytania. Może ktoś z Was ma/miał z tą firmą kontakty i może wyrazić swoje odczucia?

spacer.png