Skocz do zawartości

[startup] ProxyMarket.pl - szybkie proxy

Rekomendowane odpowiedzi

Zawsze możesz spróbować - nie ma tam żadnej umowy więc nic nie tracisz. Wystarczy, że przelejesz na ich konto 10zł jako 'weryfikację' siebie i to wszystko. Już możesz wypłacać, bo zbierać kasę możesz od razu :). Co więcej, e-mail 'api' z informacją dla serwera, że płatność jest zrealizowana zawsze przychodzi ekspresowo - to też moim zdaniem jest ważny argument, że zaraz po płatności serwer dostaje info o transakcji bo im szybciej tym klient szczęśliwszy :)

Hej,

Czy planujesz wprowadzenie jakichkolwiek proxy z wymaganą autoryzacją?

Przykro mi (w szczególności dlatego że się starasz), ale w obecnej formie kompletnie nie zdały rezultatu. To na co trafiłem było niemal momentalnie bezużyteczne.

Pozdrawiam, J.

@To na co trafiłem było niemal momentalnie bezużyteczne.

98% świadomych użytkowników systemu jest odmiennego zdania.

Najwidoczniej oferta systemu PoroxyMarket nie jest dla Ciebie.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Być może; po prostu nie korzystam z proxy do SB czy XR. :-)

Witam jez. Mnie też jest przykro, że proxy się u Ciebie nie sprawdza. Jednak jest ciekaw do czego ich używasz, że stają się bezużyteczne? Samo stwierdzenie, iż proxy stały się "niemal momentalnie bezużyteczne" nic mi nie mówi, a jednocześnie nie pozwala znaleźć rozwiązania dla Twoich potrzeb.

Sam świadczysz usługi w postaci znanego serwisu i wiesz, że każdy tak opisany problem, nie dostarcza za wielu informacji, a jednocześnie wprowadza niepotrzebny zamęt. Tak, jak napisał Mion, praktycznie każdy, kto korzysta z naszego serwisu uznaje, iż proxy są jak najbardziej dobre więc może napisz w czym się nie sprawdzają, co pozwoli innym użytkownikom chcącym wykorzystać do tego samego celu zaoszczędzić trochę czasu i pieniędzy.

Jeżeli nie chcesz tego podawać publicznie, to wdzięczny byłbym za informację na maila.

A koledze neox do czego się nie przydadzą? Do użytkowania w OmniPing? Czy czegoś jeszcze? Byłbym wdzięczny za konkretniejsze wypowiedzi.

Edytowane przez makauer

spacer.png

To już jest problem przedmiotowych produktów, a nie serwerów proxy jako klientów usługi serwera.

--------

Tak na marginesie zanim napiszesz coś o ogólnej przydatności przypomnij sobie to: https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=993709 :)

Poza tym jeśli ci usługa nie odpowiada to po co chcesz z niej korzystać ?

Twoja aktywność w tym topicku jest zupełnie nieuzasadniona i nie piszę tego by system "dowartościować" i coś tam zaciemnić, bo tego nie muszę robić.

Edytowane przez Mion

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Nie przydadzą się do omni-produktów.

No i już lepiej. Teraz przynajmniej wiemy z kim możemy podjąć rozmowy na temat lepszych rozwiązań po obu stronach, aby w każdym narzędziu i do każdego celu proxy można było wykorzystać.

Na marginesie, kwestia problemu wykorzystania proxy w OmniPing była już poruszana i została wyjaśniona.

A Tobie jez w jakiej sytuacji proxy nie zadziałały?

Edytowane przez makauer

spacer.png

platnezle_darmowedobre.jpg

Nic dodać nic ując :)

@@MION, Ty naprawdę taki jesteś czy tylko udajesz?

:) to tyle co mogę dodać - przykro mi c`est la vie

Masz rację, ten system jest właśnie dla nich. Dla mnie też te proxy się nie przydadzą.
platnezle_darmowedobre.jpg

Widać darmowe proxy były lepsze niż płatne.

Tyle ode mnie w tej kwestii, bo temat niepotrzebnie wraca, a było to już z każdej strony wyjaśnione i pokazane, że proxy są OK. Mam nadzieję, ze prywatne proxy będą dla Ciebie użyteczne.

Faktycznie na dzisiaj już starczy, bo sprawa jest jasna. Oczywiście jak będziesz miał zamiar wykorzystać je w innym celu (nie tylko do SB czy Rumaka - bo zastosowań tych proxy jest całe mnóstwo), to serdecznie zapraszam. Póki co przykro mi, że nie sprostaliśmy Twoim wymaganiom. Niestety wszystkim się nie dogodzi :(

Mam jeszcze nadzieję, że dowiem się od jeza w jakiej sytuacji proxy mu nie zdały egzaminu i może jeszcze coś więcej o ewentualnym wprowadzeniu autoryzacji dla nich, jaki by to miało mieć sens i co by to mogło w jego sytuacji poprawić.

Aby nie było, pytanie nie jest podszyte złośliwością, chcę jedynie uzyskać możliwie najwięcej informacji, które być może sprawią, że ilość osób niezadowolonych z funkcjonowania serwisu ograniczy się do nieuniknionego minimum.

A teraz kwestia równie ważna, poruszona już przeze mnie wcześniej:

Informacja odnośnie API i Scrapebox

(...)

Jest to jakiś błąd po stronie SB. Dla przykładu Proxyfire wyciąga dokładnie taką ilość jaka jest przypisana do konta. Przesłałem już informację do supportu SB i zobaczymy co się uda w tym względzie naprawić.

Miło mi poinformować, że problem, po interwencji został rozwiązany najnowszą poprawką. Wersja aktualna SB to: 1.15.33.

Zatem teraz API jest jeszcze bardziej użyteczne, gdyż pozwala na zdalne pobranie przez SB faktycznej ilości proxy :)

Z tego też powodu, jak również jutrzejszego wdrożenia płatności online (szczególne podziękowania kierowane w stronę kolegów Darq i MaxPan :D ) operowanych przez Transferuj.pl, przedłużamy darmowy dostęp do API dla wszystkich użytkowników pakietów od Medium/100 w dół, do soboty do godziny 14:00 :)

Miłej nocki życzę!

spacer.png

Jednak jest ciekaw do czego ich używasz, że stają się bezużyteczne? Samo stwierdzenie, iż proxy stały się "niemal momentalnie bezużyteczne" nic mi nie mówi, a jednocześnie nie pozwala znaleźć rozwiązania dla Twoich potrzeb. Sam świadczysz usługi w postaci znanego serwisu i wiesz, że każdy tak opisany problem, nie dostarcza za wielu informacji, a jednocześnie wprowadza niepotrzebny zamęt.

Konkretnie, do bardzo prostego skryptu, używanego właśnie w jednym z narzędzi o których piszesz. Konkretnie - do robota walidującego z różnych IP poprawność skryptów zainstalowanych na zewnętrznych domenach. Dość szybko się zaczęło wywalać, a skrypty zaczęły się deaktywować (Klienci nie są z tego zadowoleni). Nie jestem odpowiedzialny za ten kod, ale jak będziesz chciał, mogę w poniedziałek dopytać w czym konkretnie tkwił problem (np. niezwracane właściwe wartości, "palące się" proxy, niskie pingi, czy po prostu zajechanie przez xrumerowców - nie wiem).

Stąd moje wcześniejsze pytanie - czy zamierzasz wprowadzić prywatne proxy wymagające autoryzacji? Nawet niech to samo proxy będzie półpubliczne, sprzedawane paru osobom, rotowane po parę sztuk, ale żeby nie było momentalnie zajeżdżane przez scrapeboxowców. Na pewno bym z czegoś takiego chętnie skorzystał, po stukroć bardziej wolę przecież zapłacić Polakowi niż Rosjaninowi.

No offence - w żadnym stopniu nie podburzam Ci Klientów. Panel prościutki i przejrzysty, rynek trafiony, support gra, masz z przedsięwzięciem fajny potencjał i reklamujesz je we właściwym miejscu do właściwej grupy docelowej. W moim wypadu akurat Twoje rozwiązanie się nie sprawdziło.

Nie mogę publicznie napisać że zobaczę jak się sprawdzają w tym do czego używają tego wszyscy, więc nie napiszę. ;-)

BTW, nie wiem ile masz Klientów i zamówień dziennie, ale bezwzględnie sugeruję Ci płatności online i prosty system automatycznego fakturowania. Przy pewnej ilości to BARDZO ułatwia pracę i nie zajedziesz się papierami, zamiast rozwijać system. I na stronę z wybranym pakietem od razu ofertę podniesienia pakietu na wyższy (znacznie podnosi sprzedaż).

Pozdrawiam, J.