Skocz do zawartości

Moc zaplecza

robert1

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dostęp do zaplecza pozycjonera. Jest to 50 stron zapleczowych postawionych na wp, każde na innym IP. Pagerank od 1-3.

Moja strona jest dość niszowa, chciałbym pozycjonować ją na 2-3 frazy. Miesięcznie wyszukuje je około 10000 osób, konkurencja niska (sprawdzałem w adwords). Strona jest świeża, jest na niej 10 bardzo wartościowych artykułów.

Pod precle mam przygotowany tekst synonimizowany około 3000zzs, z którego zamierzam zrobić 50 tekstów po 1000 znaków, w każdym po 3 linki z anchorami.

1. Czy dobrze się za to zabieram?

2. Czy efekty takiej pracy będą zauważalne?

3. Czy są spore szanse na dostanie się do TOP5?

4. Czy w każdym tekście z 50 tekstów mogą znajdować się te same linki z anchorami?

5. Co warto zrobić jeszcze?

1. 1k znaków i 3 linki to zdecydowanie za dużo. Zastosuj się do rady kolegi wyżej i dodaj po 1 linku.

2. Jeżeli fraza jest niszowa, a precle zadbane, podlinkowane to efekty powinny być.

3. j/w

4. Różnicowanie anchorów to podstawa.

5. Jeżeli dodasz te artykuły to możesz je pingować i/lub podlinkować w celu przyspieszenia indeksacji.

Ogólnie 1 art z synonimami na 50 precelków to jak dla mnie za dużo. Stosowałbym równowagę 1:10, ew. w porywach 1:20, czyli 1 art na 10/20 preclów. Dodatkowo, dałbym je nieco dłuższe, chociaż te 1500 znaków.

Oczywiście nie musisz tego wykonywać - to takie moje rady, gdyż ja stosuję takie praktyki i są sprawdzone.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności