Skocz do zawartości

W jaki sposób dodają obowiązkowy link zwrotny do strony?

pibi84

Rekomendowane odpowiedzi

Dodaje wpisy do katalogów i się napotykam na takie, gdzie link zwrotny jest obowiązkowy (banerek). Nie zaśmiecam sobie mojej strony i rezygnuje z takich katalogów natomiast widzę w tych katalogach wpisy konkurencji (musieli umieścić link zwrotny), wchodzę na ich stronę i nie ma śladu.

Jak oni to robią że na wszystkich podstronach nie widzę żadnych linków wychodzących do tych katalogów?

* firma, która pozycjonuje konkurencję jest właścicielem katalogów

* wpis premium za $$ nie wymaga linka zwrotnego

edit:

* wpis był dodany gdy regulamin katalogu nie wymagał linku zwrotnego

1. Mało prawdopodobne - znalazłem kilka różnych katalogów ( niemożliwe żeby wszystkie były firmy pozycjonującej)

2. Nie ma innych możliwości, link obowiązkowy

3. To jest najbardziej prawdobpodobne - strona konkurencji dodana rok temu - pewnie wtedy jeszcze katalog nie miał tak dobrej pozycji

Chyba że istnieją jeszcze inne możliwości np. można zrobić dodatkową podstronę, która nie była by powiązana z naszą stroną, była by tylko wrzucona na serwer jako śmietnik linków. Jakby na to zareagowało google BAN?

Chyba że istnieją jeszcze inne możliwości np. można zrobić dodatkową podstronę, która nie była by powiązana z naszą stroną, była by tylko wrzucona na serwer jako śmietnik linków. Jakby na to zareagowało google BAN?

To jest dokładnie to o czym pisałem w poście wyżej :pytajnik:

Podstrona której nadajesz NO-INDEX NO-CACHE NO-FOLLOW i inne NO :shout:

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Przeczytaj post nad Twoim.

Webmastering, kodowanie & programowanie

Więcej informacji na moim profilu

Zapraszam na PW

Ban jest raczej mało prawdopodobny. Google może taką stronę ukarać filtrem ale to też nic pewnego.

[przykład_z_życia]

Jeden z moich klientów pozycjonował się samodzielnie dodając się do katalogów stron a linki zwrotne umieszczał na podstronie "linki". Gdy trafił do mnie było ich ponad 300 a strona na wszystkie frazy, na które chciał utrzymywała się na pozycjach 20-30. Strona za mało naturalne linki nie została ukarana.

Podstrona z linkami była w mapie strony oraz w mało widocznym menu w stopce na każdej podstronie. Zaindeksowana przez Google.

[/przykład_z_życia]

Jeżeli strony konkurencji zbudowane są z liczby podstron, które możesz ręcznie przeanalizować skorzystaj z polecenia site:domena_konkurencji.pl i poszukaj czy aby na pewno nie zamieszczają tych odnośników - to rozwiązanie nic nie da w przypadku opisanym przez viper134

Można też pokusić się o analize linków przychodzących katalogów.

Wiekie dzięki. Super sprawa. :pytajnik:

Teraz będę miał dylemat czy dodawać darmowo ze zwrotnym czy bez za grosze.

Macie może jakieś pułapy cenowe, przykładowo dla strony z PR3 i alexa 200000 wydać 3,69 czy zwrotny za free.

Musze sobie jakies pulapy ustalic bo mam z 500 katalogów do dodania i cieżko powiedziec które są nieoplacalne.

Jeżeli strony konkurencji zbudowane są z liczby podstron, które możesz ręcznie przeanalizować skorzystaj z polecenia site:domena_konkurencji.pl

Już to sprawdziłem i nie mają żadnych podejrzanych podstron.

wszystko zależy od tego, jakie efekty uzyskujesz i czy są one zadowalające.

Ponieważ sposób z noindex jest dosyć podejrzany i może budzić pewne zastrzeżenia lepiej go unikać.

Jeśli chcesz rady to minimalizuj wydatki i ryzyko - korzystaj z darmowych wpisów i zainteresuj się preclami. Jeżeli po miesiącu-dwóch uznasz, że efekty są nienajlepsze - możesz skorzystać z płatnych wpisów. Zobacz z jakich płatnych katalogów skorzystała konkurencja, która jest nad Tobą.

Może jestem inny, ale ja dodaje wpis tylko wtedy gdy spełnia jeden z warunków:

* Katalog w sieci dłużej niż 6 lat

* Katalog ma bardzo dużą ilość wejść z wpisów (duża liczba osób które w katalogu czegokolwiek szukają)

* Są to katalogi z pierwszej 10 katalogów VIP

* Jest to katalog z minimum PR5

Inaczej za wpisy nie płacę :pytajnik:

Wyjątkiem jest wtedy, gdy klient płaci za wykonanie EXPRESS czyli wtedy każdy katalog od PR3 w górę choćby płatny jest wliczony w ostateczny koszt wbicia strony

Powinny być jakieś ogólne cenniki bo obecnie to jest masakra:

PR 0-1 : Wg. powinny kosztować max 1,23 (przy założeniu ze mają ruch 1,23, inaczej 0,61 przy dobrej moderacji i indeksacji) - potrafią kosztować i po 3zł

PR 2 :

Przy dobrym ruchu - max 2,70 :: Przy tylko dobrej moderacji i indeksacji - 1,23

Obecnie nawet do 6zł

PR3:

Przy dobrym ruchu: max 3,70 :: Przy moderacji i indeksacji - max 2,70

Ceny nawet do 11zł

PR 4-5

Przy dobrym ruchu: max 8zł :: Przy dobrej moderacji i indeksacji max 6

Ceny obecne nawet do 11zł

PR6-10

ruch: 11, modercja i indeksacja - max 8

Obecnie hit... do 25zł :shout:

P.S.

najpierw to robot musi podstronę widzieć prawda?

A skoro dla robota jest ona zablokowana to w czym problem :angry:

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności