Skocz do zawartości

Google Adsense

dyktek

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

A to jest to samo, jak si wyswietla te pytania typu:

Kto byl drugi na ksiezycu ?

Jaka jest temperatura slonca ?

Bo jak tak to sie oplaca wziasc, bo duzo wejdzie z ciekawosci (tak jak ja :D ).

A wogole na jakiej zasadzie sie to wyswietla, bo raz to, a raz to ?? :/

Da sie tak, zeby ciagle byly te pytania ??

Google Adsense - to dobra sprawa z 2 powodów:

"zaznaczam, że to jest tylko moja opinia"

- zyski obecnie są tylko z linków i to raczej marne (mi przy 4000 - 7000 odsłonach wychodzi około <wedle TOS Adsense nie wolno rozmawiac na temat zarobkow - Michal> ;)

- PRAWDOPODOBNIE strona dzieki temu jest częsciej odwiedzana przez roboty. A na 100% po zainstalowaniu wyszukiwarki ma to miejsce.

Cały czas mówię o moim katalogu promocji biznesu.

<wedle TOS Adsense nie wolno rozmawiac na temat zarobkow - Michal> 

Dzięki Michal - faktycznie przeczytałem i nie można podawać.

Jednak wracając do tematu uważam, że warto wyświetlać linki Adsense jako żródło dodatkowych dochodów, poza abonamentem i bannerami.

W chwili obecnej brak jest reklamodawców zainteresowanych wyświetlaniem bannerów w Adsense dla stron PL.

Jak będe miał chwilę porównam ceny reklam w ADnet i Adsense jednak wypadałoby zrobić poważniejsze badanie gdzie bardziej opłaca sie kupić.

Witam, 

Zastanawiam sie jak to jest z kolorami reklam adsense. Na zagranicznych stronach widzialem, ze niektorzy ustawiaja kolor ramki adsense w tym samym kolorze co tlo, dzieki czemu lepiej to wyglada. Czy tak mozna robic? W regulaminie pisze ze linki i tresc musi byc widoczna ale o ramkach nie wspominaja. 

I jeszcze jedna rzecz tzw. etykietowanie reklam czyli tekst bezposrednio nad lub pod reklama adsense. Jesli mam na przyklad na stronie artykul i na poczatku jest jego tytul w h1 a potem tresc to czy moge umiescic reklame adsense pomiedzy tym tytulem a trescia? 

Pozdrawiam

Ad 1. Można prawie w pełni zarządzać kolorystyką modułu Adsense (look) Wszystko w bardzo prosty sposób przyswoisz zarządzając modułami.

Ad 2. Ja nie widzę przeciwskazań abyś wstawiał moduł pomiędzy tekst.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności