Skocz do zawartości

Czy mam szanse wypozycjonować moją strone we flashu ?

bugija

Rekomendowane odpowiedzi

No jaja sobie robisz... Chyba trudniej nauczyc sie Flasha niz zrobic taka strone w html. Moze cos sie w tej materii zmienilo bo nie widzialem Flasha od srodka od jakichs 5 lat, ale taka strone zlozylbym w html w godzine, moze dwie i to z CMS:)

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

dobb muszę edytować index.htm fleszowy wrzucony na serwer i dopisać odpowiednią komende ? czy musze zrobić to we flashu ?

blazejs we fleszu w pracy z edytorem graficznym miałem problemy ale nie takie jak w htmlu. Teraz męczę się z Front Page, robie przyciski w gimpie, chcialem zrobić trzy "poziomowe" po najechaniu zmienia ustawienie i po kliknięciu tak jak we fleszowej, jednak w necie znalazłem https://porady-it.org/index.php/javascript/...ego-myszka.html tylko na dwu "poziomowy" po najechaniu ale po kliknięciu już nie. Postaram się zrobić tą strone we Froncie na tyle żeby wam ją przedstawić za jakąś godzine.

Trzypoziomowe przyciski to przesada, zwlaszcza z javascript. Ale tak na dobra sprawe lepiej gdyby to bylo w css zrobione (jako tlo, oba stany na jednym obrazku), wtedy mozesz zostawic tekstowe menu. W sumie poskladalbym ci to za pol-darmo :D do xhtml z postawieniem CMS (Get-Simple) na jakims serwerze (na unixstorm.org ten cms dziala bez zarzutu, teraz maja fajna promocje).

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

Hehe półdarmo to znaczy ile, poza tym flash robi wszystko za mnie i w znakomitej rozdzielczości, a w html głupi przycisk nie wiadomo czym trzeba robić żeby granice obrazu były równe obrazu, i w przyzwoitej rozdzielczości w gifie, musiałbym chyba wszystko robić w photoshopie a później jakbym chciał na te przyciski wstawić teskt z hiperłączem lub zrobić jakoś przycisk musiałbym chyba połknąć jakiś kurs w całości takie to skomplikowane. Brzydko wygląda a nie wiem jak to wyjdzie jak zostawie w .jpgu z kolorem tła jak na stronie to chyba za bardzo lamerskie niż jest :D hehe nie mam pojęcia co robić, chyba zostawie we flashu jak mi napiszecie jak przypisać teksty do wczytywania z html, to może chociaż będzie można moją strone znaleźć w google, a tak jak jest to nie ma opcji znaleźć mojej strony przez google

Pozdro

Do dogadania:) Zeby przypisac tekst z pliku do flasha musisz pobawic sie ActionScriptem. Ja juz nie pamietam jak to sie robilo, mialem z tym stycznosc lata temu, przestawilem sie calkowicie na html (i chyba dobrze bo jest kwestia czasu kiedy Adobe przestanie wspierac Flasha).

Tworzenie projektu w Photoshopie to standard, ale taka strone jak twoja mozna pociac nawet ze zrzutu ekranu.

Ale OK, przyklad. Prawidlowa semantyczna struktura kodu (kopiuje z jakiegos starego projektu):

<div id="menu">

<ul>

<li class="index current"><a href="">Forside</a></li>

<li class="tjenester"><a href="">Tjenester</a></li>

<li class="referanser"><a href="">Referanser</a></li>

<li class="nyttig"><a href="">Nyttig</a></li>

<li class="kontakt"><a href="">Kontakt</a></li>

</ul>

</div>

Masz wszystko tekstowe w kodzie. W <a> wstawiasz sobie normalnie linki.

Do tego CSS

#menu li {

float: left;

display: inline;

}

#menu a {

height: 31px /* wysokosc obrazka */;

display: block;

text-indent: -55em /* chowa tekst */;

}

pare przykladowych, stan bez hovera:

#menu .index {

width: 83px;

background: url(img/menu.jpg) no-repeat 0 0;

}

#menu .tjenester {

width: 105px;

background: url(img/menu.jpg) no-repeat -83px 0;

}

#menu .referanser {

width: 117px;

background: url(img/menu.jpg) no-repeat -188px 0;

}

poustawiane sa poziomo, tak jak twoje, ta minusowa wartosc zeruje pozycje (kolejna liczba jest suma dlugosci poprzednich), stan z hoverem:

#menu .index a:hover {

background: url(img/menu.jpg) no-repeat 0 -31px;

}

#menu .tjenester a:hover {

background: url(img/menu.jpg) no-repeat -83px -31px;

}

#menu .referanser a:hover {

background: url(img/menu.jpg) no-repeat -188px -31px;

}

druga liczba przesuwa obrazek na drugi stan (hover). To wysokosc obrazka, czyli jesli on ma 2 stany to tak naprawde ma 62px przy czym gorna polowa to stan bez hovera a dolna z hoverem. Acha, u mnie to jest jeden plik z calym menu.

Nawet jesli tobie sie nie przyda to moze ktos inny skorzysta :)

Spoko Fajnie, że mi tak próbujecie pomóc, próbowałem front pagem kiepska jakoś strony poległem na przyciskach, spróbuje wykombinować photoshopa i wtedy zrobię prymitywną stronę. Blazejs dzieki za kody spróbuje je jakoś wykorzystać. Widzę, że skończy się to kursem html tak czy inaczej w moim wykonaniu. Jak radzicie zrobić ten okrągły prostokąt na menu, tekst i zdjęcia ? jak tło czy jako jakąś tabele albo obszar, jeżeli obszar to jak zrobić taki obszar o zaokraglonych rogach, żeby był nieaktywny i w tym samym miejscu. W każdym bądź razie zaczynam przygodę z html, w tygodniu kupię domene. Zamieszcze na niej strone we flashu, na wizytówkach i broszurach będzie adres więc będzie można ją wpisać a ja zajmę się w tym czasie "pisaniem" w html :)

Jak napisałeś blazejs o actionsscripcie pomyślałem, że to kolejny język, który muszę opanować, to byle tekstu :/ Trudno będę próbował powoli.

Odnośnie flasha, to nawet jeśli zmusisz go do wczytywania tekstu z pliku to pewnie nie zostanie on przeczytany przez google'a. Niby już indexują flash ale moim zdaniem mocno to kuleje, a wczytywanie tekstu z pliku nic w tym momencie nie daje. Dodatkowo utrudnisz sobie sprawę z formatowaniem teksty.

Podsumowując ucz się HTML + CSS, albo zleć stronkę komuś, bo stronki we flashu sam nie wypozycjonujesz.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Cześć ponownie !

Znalazłem fajny pełen szablon, który mogłem przystosować trochę do siebie. Dzięki niemu dużo się nauczyłem, oczywiście usunąłem to czego nie potrzebowałem i wyszło po układałem, bo to był szablon sklepu i na jego podstawie zrobiłem swoją stronę. zerknijcie teraz na www.tescik.w.of.pl

Proszę o ocenę i sugestie, nie wiem tylko jak usunąć tą kreskę nad zdjęciem dziecka z kolorowymi rękami, i jak utworzyć skrypt php do formularza kontaktowego. Jak tylko pomożecie i podpowiecie jak wypozycjonować ją, kupuje domenę i miejsce na serwerze, i do dzieła.

Pozdrawiam i dzięki za wszystkie informacje dotychczas i na przyszłość.

Jeśli to jest darmowy szablon, to chyba powinien na nim być link do autora...

żeby usunąć kreskę u góry wywal z kodu:

<div class="top"></div>

Kontakt też coś rozwalony.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Co do szablonu to mało co z niego zostało, ale masz rację. Szablon bym podstawą i jakby nie on to bym tego nie zrobił, także dodałem designera poprawiłem zakładkę kontakt, i mam problem z napisaniem php do formularza kontaktowego, w htmlu mam tak:

<form action="formsubmit.php" method="post">

<fieldset id="contact">

<label for="twoje_imie">ImiÄ:</label>

<input name="twoje_imie" type="text" class="forms" id="twoje_imie" size="35" />

<label for="twoj_email">Email:</label>

<input name="twoj_email" type="text" class="forms" id="twoj_email" size="35" />

<label for="telefon">Telefon:</label>

<input name="telefon" type="text" class="forms" id="telefon" size="35" />

<label for="wiadomosc">WiadomoĹÄ:</label>

<textarea name="wiadomosc" cols="30" rows="6" class="forms" id="wiadomosc"></textarea>

<label>

<input name="submit" type="image" class="submit_button" SRC="images/button_submit.gif" />

</label>

</fieldset>

</form>

W pliku formsubmit.php mam to:

<?php

if($_POST[submit]) //Gdy wcisniety jest przycisk wyslij w formularzu

{

mail(bugija@o2.pl, $_POST[telefon], $_POST[wiadomosc], From: .$_POST[twoj_email]);

}

else

{

?>

<form method="post" action="formsubmit.php">

//index.php = plik, ktory sie wykona po wyslaniu formularza

Imie: <INPUT TYPE="TEXT" NAME="twoje_imie" size=60>

E-Mail: <INPUT TYPE="TEXT" NAME="twoj_email" size=60>

Telefon: <INPUT TYPE="TEXT" NAME="telefon" size=60>

wiadomosc: <TEXTAREA NAME="wiadomosc" rows=10 cols=30></TEXTAREA>

<input type="submit" name="submit" value="submit">

</form>

?php

}

?>

Cos popsułem ?

Aha, to odrazu zapytam gdzie poradzilibycie mi założyć domenę, jak widać nie potrzebuję dużo miejsca. Czy nie ma większej różnicy na rynku domen, wszystkie są porównymalnie parametrowo ? I może jakieś podpowiedzi co do pozycjonowania

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności