Skocz do zawartości

Ktoś mi wstawił ukryte linki na sklep

Toomek

Rekomendowane odpowiedzi

Mam sklep (który jeszcze nie ruszył). Nie ma przekierowania z "www" na "bez www".

Dzisiaj poprzez SEOquake zauważyłem, że na www.drzeweczka.com mam 13 ukrytych linków wychodzących do "śmieci" (wcześniej ich nie miałem i ja ich nie wstawiałem - chociaż jeden prowadzi do mojego wpisu w jakimś preclu); na drzeweczka.com nie ma tych linków (na stronie głównej https://www.drzeweczka.com/index.php też ich nie ma)

Na podstronach jest tylko jeden link do autora skryptu.

Czy to sprawka hakera, czy jakiś prywatny swl władowany przez autora skryptu?

W jaki sposób się tego pozbyć? O ile to sprawka autora skryptu to wolałbym sam to wytropić - a się nie znam... (przekazania prac innemu programiście zabrania mi licencja).

Z tego: https://github.com/urbanadventurer/WhatWeb/.../BestShopPro.rb wnioskuję, że jakiś "haker"/"spec od bezpieczeństwa IT" niedawno się bawił w wyszukiwanie tego skryptu (i znalazł mój sklep). Chociaż nie wiem, czy to jest powiązane...

Moderowany katalog stron ogrodniczych - Zapraszam do wpisów branżowych stron (na moderację trzeba się sporo naczekać ale warto)

Nie korzystam z Total Commandera i nie zapisuje haseł w komputerze, a na ftp tego konta logowałem się baardzo dawno temu (postawiłem dawno stronkę i ją lekko podlinkowałem ale jeszcze nic tam nie sprzedawałemc - nawet produkty nie są kompletnie dodane).

Moderowany katalog stron ogrodniczych - Zapraszam do wpisów branżowych stron (na moderację trzeba się sporo naczekać ale warto)

sklep wygląda jakby był postawiony na jakiejś starej, dziurawej wersji oscommerce. obstawiam dziury w skrypcie.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Tak korzystałem z FileZillii i Winscp (nie pamiętam którym wgrywałem na to konto, ale robiłem to raz i to bardzo dawno temu, a linki są od niedawna).

edycja:

mcmagik to jest postawione na tym skrypcie co platforma sklepna5.pl

Kiedyś mój reseller miał wirka, fajnego wirka. Używał filezilli. Makabra - wszystkie pliki index.* default.* i parę innyc miały dopisany kod :P

KacPerski od razu się burzył. Co mu wyczyściłem pliki, dwa dni i od nowa to samo. Gość miał pozapisywane hasła do ftp. W szoku był bo nic na ftp nie wrzucał i oczywiście pretensje do mnie, że mu coś dopisałem :P Po formacie jego komputera wszystko wróciło do normy.

Czary mary jakieś - linki zniknęły...

Ale to chyba nie powód, żeby odetchnąć? Bo jesli ktoś umiał dodać, usunąć to pewnie będzie umiał znowu wejść :P

Pewnie zmina haseł i tak nic nie da jak swój kod gdzieś ma w moich plikach...

Albo wlasciciel hostingu ci zrobił myka :P

W wolnej chwili lubię grać z kumplami od 4 lat w Metin2 wojownikiem mentalem,

Pogrywam także na serwer metin2 który pozwala się odstresować od ciężkiej pracy.

Czasami coś oglądam, uzywająć programu p2p, eMule taki osiołek :) tylko wymaga listy server.met

Albo wlasciciel hostingu ci zrobił myka wink.gif

Laohost raczej ma dobre opinie... Chociaż ja mam u nich na razie tylko tą jedną stronkę, a wszystkie inne strony na innych hostingach mam czyste.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności