Skocz do zawartości

www i bez www..

k0l3c

Rekomendowane odpowiedzi

Teoretycznie google trakruje www.strona.pl i strona.pl jako dwa różne serwisy tak?

Ok. Zdecydowałem, że pewien serwis będzie bez www i httacces je wywala, linkowałem również bez www i wszystko jest ok.

No więc sprawdzam sobie pozycję normalnie w google, dobre miejsca, ale odnośnik wyświetla się z www?

Sprawdzam backlinki dla www i bez, oczywiście dwa różne wyniki.

I tak się zastanawiam:

1. Dla czego linkowanie bez www, ciągnie www?

2. Jakie to ma wady i zalety?

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

Duplicate Conect?

A masz dlatego, ze nie wybrałes w GWT k która domena ważniejsza, pozatym ciągnie bo linkowałeś obie tylko jedna ma 301

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Linki, które zostały wystawione kiedyś tam nie zmienią swojej postaci linkowania (adresu strony).

Tak google traktuje to jako dwie oddzielne strony, a co za tym idzie - widzi, że są dwie takie same strony, o tej samej treści co obniża wartość strony. Trochę niezgrabnie ale wiadomo o co chodzi.

Jeśli zrobisz przekierowanie 301 to linki, które prowadziły z www na bez www (lub odwrotnie) "przechodzą na jedną domenę".

SKLEPY INTERNETOWE PRESTASHOP

Skórki PrestaShop

Duplicate Conect?

No tak, gdybym nie wpisał do httacces przekierowania to by był, więc nie ma..

A masz dlatego, ze nie wybrałes w GWT k która domena ważniejsza

Tej strony nie ma w Google Webmaster Tools (jeżeli dobrze zrozumiałem)

pozatym ciągnie bo linkowałeś obie tylko jedna ma 301

No i tu ciekawostka, bo znacznie większy nakład linków poszedł na stronę bez www..

Więc w teori strona.pl powinna być przed www.strona.pl, a w ogóle to www.strona.pl nie powinna w ogóle się pojawić.

(chyba, że jakoś inaczej rozwiniesz tą odpowiedź)

schollu

To jest dla mnie oczywiste, powtarzam, wszystko jest zrobione tak jakby www nie istniało, bo od razu jest wywalane przez httacces.

Starych linków do www jest może z 5szt. bo strona nie była wcześniej jakoś szczególnie linkowana.

penguins.jpg

Nie wiem nawet jak to napisać..

Strona dzisiaj wygląda jakby miała filtr. Domena główna (podstrony nie) wypadła z indeksu. Pozycje poleciały w las.

Httacces wywala www więc..

Sprawdzam pozycje domeny bez www, jest dobrze, sprawdzam z www, jest źle. Wpisuję ręcznie w google, szuka tej z www czyli daleko w lesie.

Ciekawostka, włączam filtr ścisły w google, strona ma 2gie miejsce i jest bez www, zmieniam na umiarkowany lub wyłączam, to jest w lesie.

Jakieś pomysły dla czego to jest takie chore?

penguins.jpg

Ja to stawiam że jest to pic na wodę, bo

- przedrostek www. jest bardzo rozpowszechniony aby google nie potrafilo go zrozumieć

- gdyby G nie rozpoznawało tego to by w GDW nie dawało opcji ustawienia preferowanej wersji

- duplicate content w obrebie jednej domeny, jednego serwera raczej ma slabe znaczenie

- posty autora

Więc jeżeli piszesz komuś że ma słabe wyniki bo ma "DC przez brak przekierowania z www" to co najmniej walisz smuty :D

Webmastering, kodowanie & programowanie

Więcej informacji na moim profilu

Zapraszam na PW

Więc jeżeli piszesz komuś że ma słabe wyniki bo ma "DC przez brak przekierowania z www" to co najmniej walisz smuty wink.gif

Oczywiście zawsze pojawi się ktoś, komu trzeba dwa razy tłumaczyć.. nie chce mi się tego robić, sam znajdź sens w tej wypowiedzi, bo ja nic takiego nie pisałem.

Wszystko gra, chodziło tylko o opinie.

tomierc, dzięki za odpowiedź, zgadzam się z tym.

penguins.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności