Skocz do zawartości

Strona - Od czego zacząć?

Hokax

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam w planach założenie strony, z której oczywiście chcę czerpać dochody. Niestety, nie mam pojęcia od czego zacząć. Myślałem nad zakupem gotowego skryptu strony z allegro, zakupieniem hostingu oraz domeny na https://home.pl/ oraz kupieniu wszystkich narzędzi z https://enterso.pl/. Zastanawiam się czy zakup narzędzi z Enterso to dobry pomysł, czy raczej polecili byście coś innego? Czy po zakupie narzędzi Enterso nadal potrzebował bym coś kupić/zrobić aby wypromować stronę?

Z góry dziękuję i pozdrawiam

1. Wordpress lub joomla (darmowe i każdy sobie poradzi)

2. Hosting - home jest strasznie problematyczny (ja korzystam z linuxpl.com)

3. Poczytaj forum - zoptymalizuj stronę - zleć lub podejmij się sam pozycjonowanie

i tyle.

Zacznij od pomysłu, napisz dobre, ciekawe, unikalne teksty, kup foto lub inne media.

Co do CMS to rzecz gustu, ja uważam, że joomla wiele wybacza, w wiekszości sama dobrze się optymalizuje i pozycjonuje.

Hosting - posiadam wiele, ale główne strony trzymam w Home, może i drogi, ale bardzo stabilny od wielu lat nie miałem żadnych problemów.

Co do pozycjonowania, jak masz dużo czasu to fajna zabawa, inaczej dużo taniej jest zlecić.

https://leczyc.pl - Oferta stacjonarnego leczenia alkoholizmu Warszawa
psychiatra Warszawa - https://psychiatra-gabinet.pl
Interesuje Cię problematyka zależności odwiedź https://medox.org.pl znajdziesz odpowiedź jak leczyć uzależnienia, tu nie leczą pedagodzy i księża tylko lekarze  i psycholodzy z uprawnieniami..

Jeśli to ma być jedna strona i frazy w które celujesz nie są strasznie trudne, to trzymaj się od enterso jeszcze dalej niż od Allegro (w ogóle trzymaj się od nich z daleka bo są lepsze rzeczy w lepszych cenach). Dużo taniej wyjdzie Ci zlecenie katalogowania i innych rzeczy niż kupowanie narzędzi i baz do nich na potrzeby jednej strony. Jeśli frazy są ambitniejsze potrzebujesz albo zaplecza albo konkretniejszego spamowania - narzędzia się przydadzą - ale nie ma sensu Ci radzić, bo musisz i tak zdobyć wiele wiedzy żeby wiedzieć jak z nich korzystać.

Dziękuję za wszystkie rady. Możecie mi powiedzieć czemu mam się trzymać z dala od enterso?

Seorudy myślę, że potrzebuje. Po prostu nie widzę innej opcji, skoro mam się trzymać z dala od allegro.

Co do CMSów, nie sądzę aby były wystarczająco dochodowe. Na stronę mam zamiar przeznaczyć koło 10000 zł (na początek), ale liczę na dochód 1500~ miesięcznie, oczywiście nie jest powiedziane, że odrazu, ale po np. roku

Btw. Słyszałem, że seoadder 8 jest całkiem dobry i łatwy w użytkowaniu, więc jak wyżej, czemu mam się od niego trzymać z daleka?

Na początek nie są Ci potrzebne takie narzędzia jakie reklamuję enterso gdyż nie będziesz nawet wiedział jak to wykorzystać.

Powiedz nam jak wygląda Twoje doświadczenie w tej branży, bo jeśli jesteś początkującym to czy warto od razu pakować 10 000 zł.

Wiadomo inwestycja to ryzyko, a żeby te ryzyko zminimalizować trzeba dobrze rozejrzeć się w temacie.

Ps. Popularnośc seoaddera w ostaniom czasie bardzo spadła. Teraz jego ostrą konkurencją jest Omni który cieszy się o wiele większą popularnością.

Kto pyta, nie błądzi  :nauka:

Co do doświadczenia, to kiedyś zrobiłem kilka stron, ale była to totalna amatorka, bez pozycjonowania, bez niczego, także nie nazwał bym tego dużym doświaczeniem aczkolwiek dosyć szybko się uczę i nie sądzę abym miał problem z narzędziami. Rozumiem, że inwestycja to ryzyko, ale jak "wpakuję" w stronę mniej to nie sądzę aby była tak popularna jak chcę aby była.

Hokax - z Twoich słów wynika, że nie masz w ogóle doświadczenia w tej materii. Napisałeś, że CMS'y nie są wystarczająco dochodowe. Praktycznie każda strona w tej chwili jest postawiona na jakimś CMS-ie (CMS=Content Management System, czyli System Zarządzania Treścią). I to nie od skryptu zależy dochodowość przedsięwzięcia ale od pomysłu i jego unikalnej zawartości. Możesz zarabiać dobre pieniądze na serwisie postawionym na Joomli z kilkoma darmowymi dodatkami albo ciągle dokładać kasę do strony na autorskim rozwiązaniu. Tu nie o to chodzi.

Baza zdjęć z fotoradarów - Sprawdź szybko i za darmo, czy fotoradar Cię złapał.

Hokax - z Twoich słów wynika, że nie masz w ogóle doświadczenia w tej materii. Napisałeś, że CMS'y nie są wystarczająco dochodowe. Praktycznie każda strona w tej chwili jest postawiona na jakimś CMS-ie (CMS=Content Management System, czyli System Zarządzania Treścią). I to nie od skryptu zależy dochodowość przedsięwzięcia ale od pomysłu i jego unikalnej zawartości. Możesz zarabiać dobre pieniądze na serwisie postawionym na Joomli z kilkoma darmowymi dodatkami albo ciągle dokładać kasę do strony na autorskim rozwiązaniu. Tu nie o to chodzi.

Pisząc CMS'y miałem na myśli joomle, wordpress'a, itp. Mi nie chodzi o to, aby siedzieć i myśleć miesiącami nad pomysłem, a kolejne miesiące tworzyć treść na stronę, mi chodzi o GOTOWY skrypt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności