Skocz do zawartości

Dobra Strona na subdomenach

henryh

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich na forum.

Zastanawiam się właśnie nad zaprojektowaniem kolejnej strony dla mojej firmy i myślę się nad projektem optymalnym pod kątem pozycjonowania. Cała sprawa komplikuje się ze względu na to, że stronę docelowo powinienem pozycjonować na bardzo wiele fraz - w tym kilka fraz trudnych, kilkanaście średnich, oraz kilkadziesiąt łatwych. Podczas mojego ostatniego projektu zauważyłem, że dobrze skonstruowana strona powoduje to, że jeśli zlecę pozycjonowanie jedynie na kilka trudnych fraz te średnie oraz łatwe całkiem nieżle pozycjonują się same. Poniżej podam przykład jak wyglądała strona

www.nazwadomeny.pl/fraza_kluczowa1 ( np: ksiegarnia wrocław)

www.nazwadomeny.pl/fraza_kluczowa2 (np: ksiegarnia kraków)

www.nazwadomeny.pl/fraza_kluczowa3 (np: sprzedaż książek poznań)

itd..

obecnie zastanawiam się nad podobnym rozwiązaniem z tym, że wiele czytałem o ciekawej mocy subdomen i mam zamiar stworzyć serwis wyglądający tak:

www.fraza_kluczowa1.nazwadomeny.pl

www.fraza_kluczowa2.nazwadomeny.pl

itd.

Każdy z tych serwisów składać się musi z ok 200 podstron. Moje pytanie do Was... Czy to dobre rozwiązanie i czy osiągne dzięki takiej konstrukcji mój zamiar? Czy 2 tak duże serwisy mogą w jakiś spsób linkować do siebie wzajemnie aby się wzmocnić? Czy powinienem coś jeszcze zamieścić w nowym serwisie aby pozycjonowanie przebiegało pomyślnie?

Dziękuję za podpowiedzi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności