Skocz do zawartości

Wordpress źle przycięte miniaturki

toolazy_todie

Rekomendowane odpowiedzi

Moja strona to: wizaż i charakteryzacja

Na stronie głównej znajduje się slider z miniaturkami zdjęć z postów. Niestety niektóre zdjęcia są źle poprzycinane - widać np. brzuch zamiast twarzy. Tak samo sprawa wygląda w galerii: moda

Pierwszy pomysł na jaki wpadłem to znaleźć miniaturki na serwerze i podmienić je na "własnoręcznie" zrobione miniaturki. Jak pomyślałem tak i zrobiłem.... No i zadziałało!! :)

Po 2-3 dniach niestety wszystkie miniaturki wróciły do wersji pierwotnej. Co się stało? Jak podmienić miniaturki na stałe?

A może makijaż warszawa?

Charakteryzacja na imprezę?

Nie wiem.

Ale zauważylem, że problem jest tylko z "pionowymi" zdjęciami.

Przerób np. to

https://semeniuk.in/wp-content/uploads/2012/01/IMG_9400a.jpg

na "poziome"

i zobacz efekt.

Jeśli zadziała, możesz spróbować pobawić się z formatem PNG i przezroczystością dla "poszerzonego" tła.

EDIT: A zmiana rozmiar problemowych zdjęć (na mniejsze)?

Choć myślę, że slider obcina je jakoś procentowo, tzn. np. szerokość zdjęcia to 100%, a wtedy od środka fotografii w górę i w dół po 30% szerokości.

Dzięki za sugestię, ale po zmianie atrybutu zdjęcia na poziome także nic się nie zmieniło.

Zmieniałem wielkość zdjęć ładowanych na serwer, dzięki temu miniaturki były tez mniejsze, ale pojawiały się dwa problemy:

1) zdjęcia mieszczące się na wysokość były rozciągane w szerokości na sliderze

2) powiększenia tych zdjęć były niewiele większe od zdj. w sliderze i galerii.

Zastanawia mnie czy da się zmienić miniaturki na stałe poprzez ręczne ich wrzucenie na serwer. Bo z tego co widzę na razie zdj z slidera są w folderze "et_temp".

A może makijaż warszawa?

Charakteryzacja na imprezę?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności