Skocz do zawartości

Pozycjonowanie na podstrony?

pibi84

Rekomendowane odpowiedzi

Zauważyłem u konkurencji bardzo skuteczną metodę na pozycjonownie wielu fraz.

Tworzą podstrony, w których adresie i tytule jest fraza kluczowa:

adresy:

domena.pl/fraza kluczowa1 - tytuł: fraza kluczowa1 + nazwa firmy

domena.pl/fraza kluczowa2 - tytuł : fraza kluczowa2 + nazwa firmy

... itd

Dla każdej podstrony jest osobny tekst przepełniony słowami kluczowymi zgodnymi z pozycjonowanymi na podstronie frazami. Oczywiście bez przesady, w stosunku 10% do całego tekstu.

W ten sposób utworzyli kilkadziesiąt podstron na każdą pozycjonowaną frazę - wszystkie zaindeksowanie.

W katalogach seo pozycjonują podstrony a nie domenę.

Sprawdziłem skuteczność - większość fraz w top10 !

Ja chcę pozycjonować około 20 fraz i zastanawiam się czy tak nie zrobić, czy nie katalogować podstron?

Ja pozycjonujonuje na domenę główną. Póki co na 20 fraz 10 mam w top5 ale bardziej konkurencyjne około 20 pozycji.

Co będzie dla mnie skuteczniejsze?

Ogólnie i tak jeżeli linkujesz domene główna na fraze która znajduje się na podstronie to moc zazwyczaj powinna przejść właśnie na tą podstronę jeżeli google uzna ją za wartościowszą dla danej frazy, trudniej linkować podstrony np: katalogami bo znacznie większa ilość katalogów a zwłaszcza seokatów ich nie przyjmuje. A linkować podstrony to można jak najbardziej, linkuj i zobaczysz jaki będzie rezultat.

seorudy napisał(a):
Ogólnie i tak jeżeli linkujesz domene główna na fraze która znajduje się na podstronie to moc zazwyczaj powinna przejść właśnie na tą podstronę jeżeli google uzna ją za wartościowszą dla danej frazy, trudniej linkować podstrony np: katalogami bo znacznie większa ilość katalogów a zwłaszcza seokatalogów ich nie przyjmuje. A linkować podstrony to można jak najbardziej, linkuj i zobaczysz jaki będzie rezultat.

Mam tylko kilka podstron (alternatywny html) bo moja strona jest we flashu.

Tekst umieszczam pod flashem (3 linijki).

Czy jeśli będę katologował podstrony to moc strony głównej sie zmniejszy? Bo jeśli tak to pozostaje przy starej metodie, szkoda mi półrocznej roboty.

pibi84 napisał(a):
Czy jeśli będę katologował podstrony to moc strony głównej sie zmniejszy?

dlaczego?

Moc się rozłoży na wszystkie linki :)

Problem w tym, że ludzie nadal wolą wodoryski na stronie od efektywności, ale cóż nie będę się sprzeczał ;)

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności