Skocz do zawartości

Overflow:hidden - bać się czy nie?

vereb

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

mam pytanie dotyczące ukrywania div'ów przez overflow:hidden - czy warto się w to bawić? Jakie jest ryzyko dostania bana od wujka G?

Widze, że konkurencja wygrywa w przedbiegach stosując ten zabieg (pomijam inne aspekty, które też wpływają na pozycjonowanie, ale które w większości są zgodne z zasadami).

Pozdrawiam

Tworzenie stron internetowych- tania strona internetowa,

Grupa pasjonatów systemu Joomla! na Śląsku: Joomla! User Group Silesia,

Nieoceniona pomoc w dziedzinie Joomla: Forum Joomla

Przecież atrybut overflow to normalne przycięcie wystających bloków. Czasem ten parametr jest niezbędny, np. w przypadku, gdy chcesz umieścić dwa divy obok siebie, to div nadrzędny musi mieć overflow: hidden.

Google nie lubi raczej atrybutów typu display: none.

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Ok, dzięki. rozumiem. Mam na myśli celowe zastosowanie, żeby ukryć np. tekst zawierający słowa kluczowe (ale tekstu jak najbardziej poprawnego stylistycznie), bo tak właśnie wygląda strona mojego konkurenta (na głównej ma kilka banalnych tekstów, a w div'ie schowane 90% artykułu).

To mi przypomina, jak kiedyś się zastanawiałem, dlaczego strona konkurencji jest o wiele wyżej - facet miał biały tekst na białym tle, 2 tygodnie wytrzymało, a później w 100-tce już Pana nie było. Jeżeli witryna jest na tyle "fałszywa" zgłoś do googla, a jeżeli nie to przebij i utrzyj nosa :D

W tym wypadku koleś ma 1 miejsce od dawna. Nic nie wskazuje na to żeby się to miało zmienić. Ja dwoje się i troje żeby stronkę podnieść i najwyżej była na 22 miejscu (wg programu Free Monitor for Google). Najbardziej boli mnie to, że jakość jego strony i metody jakimi działa pozostawiają wiele do życzenia... ale efekt ma... myślałem że wiem coś o pozycjonowaniu... z tego wynika że niewiele...

a może zamiast hidden dac block'a ?

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności