Skocz do zawartości

dwie domeny hosting i ban w google?

bagi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy hosting może być przyczyna nałożenia bana na domeny?

Mam dwie domeny jedna prawie rok z końcówką .net druga kilka miesięcy .eu

pierwsza domena była była troche podlinkowana ruch na niej był bardzo duży, zainstalowany tam był WP plus były zainstalowane niezbędne wtyczki i wszystko bylo ustawione tak jak powinno być, wpisy były dodawane w miare regularnie, ale zauwazyłem, że pozycja strony spada, a zaindeksowane wpisy zaczeły wylatywać z google... aż do teraz są jakieś wejścia na blog ale z ruskich wyszukiwarek...

druga domena była również podpieta pod ten sam hosting, nastepnie dodałem do niej kilka wpisów. Sam blog dodałem do katalogów i je troche podpingowałem (z głową) ale niestety mineło kilkanaście tygodni i nic nie została zaindeksowana...

Dodam tylko, że posiadam trzecią domenę również eu i również jest trzymana na tym samym hostingu i na niej wpisy są indeksowane bez problemu

Czy to jest ban? czy hosting może być temu winien?

Przyczyn mogło być dużo:

* uprzejmy kolega donosiciel

* domeny mogły być linkowane z tych samych źródeł + między sobą + ten sam whois, może jeszcze ten sam content? Na tej podstawie też są w stanie określić, że domeny są jednego właściciela

dałoby się wymyślić jeszcze kilka innych hipotez, ale bez "szklanej kuli" nikt nie wywróży, która jest prawdziwa.

Jak poprzednik, raczej nie jest to wina hostingu.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Google nie ma nic przeciwko temu samemu właścicielowi stron na tym samym hoście i linkujących między sobą.

Nie wiem co za brednie krążą tak często.

Przeczytaj wytyczne google o pozycjonowaniu i zobacz co przeskrobałeś lub czego nie zrobiłeś jeszcze

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności