Skocz do zawartości

Porównywarki wypadły?

Dark

Rekomendowane odpowiedzi

Viper proszę przestań wchodzić w tyłek beerbantowi bo się wymiotowac chce. Dzięki z góry.

jeżeli ustawiłeś się i czekasz na swoja kolejkę to uprzedzam, że chodzę z tyłkiem przy ścianie także mnie to nie robi :D

Tyle w kwestii mojego stanowiska do mojej własnej (_!_)

;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 661
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dlaczego jak czytałem ten temat w nocy, wiedziałem że rano będzie rozpierdówa na 10 stron?

Sprawa, rzekłbym tragiczna.

Pierwsze na co zwróciłem uwagę, w kontekście do:

I got pulled into a Forbes products meeting with Google ad team folks earlier this week to provide a journalist?s perspective on plans to add yet another sharing button to parts of our site. The Google guys explained how the new recommendation system will be a factor in search. ?Universally, or just among Google Plus friends?? I asked. ?Universal? was the answer. ?So if Forbes doesn?t put +1 buttons on its pages, it will suffer in search rankings?? I asked. Google guy says he wouldn?t phrase it that way, but basically yes.

To korzystanie przez dużych graczy i ofiary filtrów w ogóle, z +1-ki. Takie zboczenie zawodowe. Ceneo - nie ma +1. Skąpiec - nie ma +1. Nokaut już miał.

Z pozostałej listy przytoczonej przez usera Poin:

welcome.hp.com | brak +1

ceneo.pl | brak +1

skapiec.pl | brak +1

goldprojekt.pl | brak +1

noclegi.zgora.pl | brak +1

cda.pl | brak +1

fotka.pl | brak +1

nokaut.pl | brak +1

alpin-extreme.pl | brak +1

precyl.pl | jest +1

mtech.pl | brak +1

karmalogic.pl | brak +1

spahotele.pl | brak +1

studente.pl | brak +1

moje-gry.info | brak +1

nocuje.net | jest +1

ipb.pidginpomoc.pl | brak +1

maziarz.pl | brak +1

acronyms.thefreedictionary.com | jest +1

wibratory.net.pl | brak +1

domweselny.net.pl | brak +1

hossa.gda.pl | brak +1

ekpol.gd.pl | brak +1

rybnik.pl | brak +1

hotels24.com.pl | brak +1

sk-construction.pl | brak +1

midwest.pl | brak +1

chrusciany.pl | brak +1

hotel-karkonosze.com.pl | brak +1

artpasja.pl | brak +1

sklep-dla-dzieci.com.pl | brak +1

oribel.pl | brak +1

wiesniaczki.pl | brak +1

katalog.qkype.com | brak +1

sztukateria-sklep.home.pl | brak +1

purepc.pl | brak +1

poland2012.net | brak +1

vita-dent.pl | brak +1

e-motionfilms.pl | brak +1

dekormania.pl | brak +1

Na 40 stron, 3 mają +1, 37 nie ma +1. Ze stron zafiltrowanych, 7% ma +1. Pracownicy Google jak podaje Piotrek, szantażowali, że jeżeli się nie dołączysz, wylecisz.

Jednocześnie zostały:

okazje.info.pl | brak +1

notanio.pl | JEST +1

cenuj.pl | brak +1

kupujemy.pl | JEST +1

smartbay.pl | JEST +1

najtaniej24.pl | brak +1

tudzietaniej.pl | brak +1

saveup.pl | JEST +1

alejka.pl | brak +1

ikep.pl | JEST +!

Ze stron niezafiltrowanych, 50% ma +1.

Widać korelację, ale się nie upieram. Niczego nie sugeruję. Szukam wspólnego mianownika, bo problem może być po prostu złożony.

Teorii i myśli nasuwa się kilka, np.:

- Ręczne usunięcie konkurencji by wprowadzić własną porównywarkę (czyn nieuczciwej konkurencji względem klienta-porównywarki; strzał w stopę)

- Ręczne usunięcie konkurencji bo za mało płaciła w Adwords (czyn nieuczciwej konkurencji względem konkurentów na rynku reklamy)

- Automatyczne usunięcie za SWL (czyn nieuczciwej konkurencji względem SWL; jest to oficjalna wersja ustami jednego z pracowników)

- Automatyczne usunięcie za kupowanie linków (czyn nieuczciwej konkurencji względem serwisów internetowych)

- Automatyczne usunięcie za duplicate content (jest to jakieś uzasadnienie i byłoby najbardziej prawdopodobne)

- Automatyczne usunięcie za social spam report (jest to jakieś uzasadnienie)

Jeszcze jedno luźne przemyślenie - pamiętacie o obowiązku TPSA wydzierżawienia studzienek Netii, tylko dlatego, że jest monopolitą? Analogiczne zobowiązania wynikają z faktu bycia monopolistą w SERP lub Social. Jeżeli Google zbanowało POLSKĄ firmę, będąc MONOPOLISTĄ, w oparciu o jeden z podanych wyżej CZYNÓW NIEUCZCIWEJ KONKURENCJI względem POLSKIEJ FIRMY, to imo POLSKI rząd powinien zablokować Google na terenie polskiej sieci do grzecznego wyjaśnienia sprawy na piśmie przez Google, z zastosowaniem 30-dniowego terminu na decyzję administracyjną. Po jednej takiej akcji nie byłoby "kasujemy bo 'polaczki' wystarczająco dobrze nie płacą" i nie bylibyśmy rynkiem do łupienia, wykoszenia kliknięciem konkurencji, skopiowanie czyjegoś biznesu i wyeksportowania zysku do offshore w Irlandii. A my, jako Użytkownicy mielibyśmy równie dobre jakościowo polskie wyszukiwarki które miałyby 77% rynku, vs Google z 18% udziałem, jak to jest w Chinach (Baidu: 77%, Google: 18%). No ale w Chinach rząd działa na rzecz Chińczyków, a w Polsce rząd działa na rzecz tego kto zaprosi do stołu i poklepie po ramieniu.

Pozdrawiam, J.

Edit: Pomyłka, przeoczyłem +1 w jednej ze stron.

tylko taka jest smutna prawda , że państwo zamordystyczne bardziej wspiera ekonomicznie swoje rodzime firmy od państw niby należących do grupy "wolnorynkowej" ...

M/inn. dlatego maja w kieszeni jankesów i eurokomune ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Chodzi o to, aby "zmotywować" firmy do tworzenia stron firmowych w profilach google ... :D

Słuchaj dalej naszych "wolnych mediów", jak TVP, TVN, Polsat i patrz jak oni mają po 10% wzrostu PKB, a euroameryka ledwo zipie napędzając ten wzrost do ledwo 1-2-3% wojnami, wprowadzając Ci cenzurę ACTA i ograniczenie praw człowieka Patriot Act. :-)

Pozdrawiam, J.

tylko taka jest smutna prawda , że państwo zamordystyczne bardziej wspiera ekonomicznie swoje rodzime firmy od państw niby należących do grupy "wolnorynkowej" ...

Tak, to rzeczywiście doskonały przykład. Równajmy do "wspierającego" biznes państwa, w którym wszechobecna jest cenzura, tortury, a poziom PKB na mieszkańca jest ponad 2 razy niższy niż w Polsce.

była...

To chodzi o oficjalny profil w Google + czy sam button na stronce ?

O button +1. Piotrek pisał, czego nie kwestionuję, że właściciele stron byli postawieni pod presją: "Albo wstawicie +1, albo wylot".

Jedną stronę skorygowałem - nie wiem jak to się stało że przeoczyłem, pewnie oznacza to że któraś z pozostałych zaznaczonych jako "ma" w rzeczywistości nie ma. :-)

Warto byłoby też poszukać korelacji pomiędzy np. korzystaniem z Analytics oraz weryfikacją w GWT, ew. nawet widocznością reklam - estymacją wydatków w Adwords ("niski" stosunek pomiędzy wejściami płatnymi a bezpłatnymi), ale na to już nie mam siły. :-)

Pozdrawiam, J.

Tak, to rzeczywiście doskonały przykład. Równajmy do "wspierającego" biznes państwa, w którym wszechobecna jest cenzura, tortury, a poziom PKB na mieszkańca jest ponad 2 razy niższy niż w Polsce.

Byłeś? Jak nie to się nie wypowiadaj.

Zamordyzm i tortury są w USA, vide Guantanamo i Patriot ACT i teraz ACTA. I USA wspierają swoje korporacje (vide: ACTA, Megaupload) i Chiny wspierają swojego Obywatela (vide: Google).

Polska na tym tle to tylko taka bananowa republika z władzą-pacynką i milionami niewolników do rżnięcia.

Pozdrawiam, J.

Wake up call.. radze sobie wygooglac (nie, nie chodzi o piosenke maroon 5) i przemyslec to co sie dzieje... a przede wszystkim zauważać pewne rzeczy!

Co do spadków to chyba nikt nie ma wątpliwości, że google wyznaczył sobie cel i go zrealizował kosząc te a nie inne serwisy. Ręczna egzekucja. Ich algorytm jest słaby i nieudolny jeśli chodzi o statyczne SWLe.

@jez. zdajesz się być póki co jedyną osobą (pominiętych przepraszam i proszę u upominanie się : )), która dostrzega pewne mechanizmy (nie mówię już o akcji google a o tym co się dzieje na świecie... i do czego to w niedalekiej przyszłości doprowadzi).

Będzie jakieś stanowisko w tej sprawie ze strony Google ? jak myślicie ?

Już jest :D

Nie komentujemy akcji podjętych wobec konkretnych witryn. Możemy jednak potwierdzić, że kilka znanych witryn z różnych kategorii tematycznych działało niezgodnie z naszymi wytycznymi dla webmasterów i podjęliśmy działania by temu zaradzić. Gdy ktoś korzysta z wyszukiwarki Google, chcemy dostarczyć mu najlepsze możliwe odpowiedzi. Nasz algorytm wyszukiwania bazuje na ponad 200 sygnałach, by pomóc internautom znaleźć odpowiednie wyniki. Jeśli niektóre witryny łamią nasze wytyczne dla webmasterów i próbują oszukać system, jest to złe doświadczenie dla użytkowników i zastrzegamy sobie prawo do podjęciu kroków, by temu zaradzić. Tego typu działania podejmujemy od pierwszych dni powstania firmy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności