Skocz do zawartości

Porównywarki wypadły?

Dark

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 661
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Już jest :D

BTW, jak myślicie, czy na podstawie ACTA (gdyby USA były tak naiwne i ratyfikowały), Polska może na podstawie podejrzenia naruszenia praw autorskich majątkowych (uniemożliwienia czerpania korzyści z praw, na zasadach wolnego rynku, przy wykorzystaniu pozycji monopolistycznej) podjąć środki zapobiegawcze (zablokować wyszukiwarkę w kraju) zażądać ekstradycji Page'a do Polski? :-)

Bo obawiam się, że gdyby Polski Netsprint miał 99% rynku w USA i odwalił coś takiego kosząc w 100% zależnego Amazona, Groupona i Pricewatch, p. Banach jutro by wylądował przed tamtejszym sądem jak O'Dwyer.

Pozdrawiam, J.

I bardzo dobrze.

Zgadzam się ze słowami:

Nareszcie Google coś z tym zrobiło. Do tej pory Google było po prostu bezużyteczne, jeżeli chciało się poszukać informacji o jakimkolwiek produkcie, bo pierwsze 30 miejsc zajmowały same porównywarki :/

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

Ok, poddaje się. Niech będzie, że Chiny wspierają swojego obywatela, USA to tortury, a Polska miliony niewolników. Współczuję.

ja bynajmniej nie miałem na myśli obywatela ale firmy dotowane przez państwo i wspierane nieoprocentowanymi kredytami w przypadku eksporty produktów / usług ...

a to w przyszłości zawita na polski rynek :D (jak juz minie troche czasu i wrzawa ucichnie)

https://www.google.com/shopping

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Swoją drogą, to bardzo dobry przypominacz jak ważna jest dywersyfikacja - jak niebywale istotna jest kwestia, żeby swoje dochody opierać o różne serwisy, dbać o różnorodne źródła ruchu do nich i różne źródła przychodów.

Oni opierali swój biznes na ruchu z wyszukiwarek internetowych i właściwie z dnia na dzień zostali z ręką w nocniku.

Ciekawe, że nokaut jakiś czas temu, w zasadzie w przedzień debiutu, się wycofał ze swojego ipo na gpw. Włosy na głowie jeżą się na samą myśl jakby te akcje dzisiaj spadały. :D

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

I bardzo dobrze.

Zgadzam się ze słowami:

Nareszcie Google coś z tym zrobiło. Do tej pory Google było po prostu bezużyteczne, jeżeli chciało się poszukać informacji o jakimkolwiek produkcie, bo pierwsze 30 miejsc zajmowały same porównywarki :/

a ja zawsze w takim przypadku mówię : jakie pytanie taka odpowiedź :D

BTW - zawsze rozwala mnie mnie wielce precyzyjny tekst "szukałem informacji o produkcie" .....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Mi tam ceneo i podobne bardzo odpowiadały - szukając w domu mam więcej czasu więc mi nie przeszkadzały a będąc na zakupach to takie ceneo to rewelacja - w prosty sposób mogłem dzięki komórce poznać podstawowe parametry i porównać ceny. I nie miałem wtedy czasu chęci ani nawet większych możliwości wertowania stron producenta gdzie i tak zazwyczaj guzik piszą - już właśnie ceneo zazwyczaj poda więcj parametrów.

dymna.jpg

Ciekawe, że nokaut jakiś czas temu, w zasadzie w przedzień debiutu, się wycofał ze swojego ipo na gpw. Włosy na głowie jeżą się na samą myśl jakby te akcje dzisiaj spadały. :D

to by podpadalo juz pod manipulacje wynikami spółki co by weszło pod nadzór odpowiedniego organu... a wtedy google moglo by miec jeszcze wieksze klopoty. Ciekawe czy odpowiednie firmy zgłoszą ten fakt do uokik'u... czy pokornie przeproszą google dając im tym samym przyzwolenie na walenie w przyszłości kogo tylko zechcą.

Mi tam ceneo i podobne bardzo odpowiadały - szukając w domu mam więcej czasu więc mi nie przeszkadzały a będąc na zakupach to takie ceneo to rewelacja - w prosty sposób mogłem dzięki komórce poznać podstawowe parametry i porównać ceny. I nie miałem wtedy czasu chęci ani nawet większych możliwości wertowania stron producenta gdzie i tak zazwyczaj guzik piszą - już właśnie ceneo zazwyczaj poda więcj parametrów.

Mówisz tak jakby na stronie Ceneo widniało coś takiego jak to:

banner.jpg

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

12 stron i parę rzeczowych postów. Jak to się ma do "zwykłego" pozycjonowania stron? Czyli stron Jana Kowalskiego z Łodzi, Warszawy czy Białegostoku? Czy ktoś zauważył filtry pozycjonowanych stron? Spadki? Z tej jednej wielkiej burzy o wypadnięciu "wielkich" stron, wychodzi na to że pozycjonowały się one głównie przez SWL'e o których google w ostatnich dniach "wspominał". Druga rzecz to skargi użytkowników, że ktoś szukał opinii czy forum o danym modelu sprzętu a dostawał same porównywarki, więc wniosek chyba jest prosty dlaczego nie ma ich już w indeksie.

Kompleksowe usługi SEO Pozycjonusz.pl

logo.png

1 Jak to się ma do "zwykłego" pozycjonowania stron? Czyli stron Jana Kowalskiego z Łodzi, Warszawy czy Białegostoku?

2 Czy ktoś zauważył filtry pozycjonowanych stron? Spadki?

1) Oto co Kowalski może zrobić:

Przestać notorycznie używać SWL/Prolinki inne (na główną domenę)

Zwiększać liczbę kanałów sprzedaży

Stawiać na naturalne linki od użytkowników, a co za tym idzie dbać o treść na stronie

i wtedy nawet Zaplecze wygląda dla Google jak Onet z wysokim TR - https://walkingnewspaper.com

2)

Tak, ale związane z Pandą z dnia 15 (podobno 18, ale to G*[oogle] prawda)

blog turystyczny z 4 na 10 bez przyczyny, ponowna optymalizacja efektów brak, nowe linki etc.

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

@pozycjonuesz: za stopkę na Twojej stronie niedługą będą mogli Cię wsadzić do więzienia. Fajnie co? Póki co firma z ameryki (jak ich wiele w naszym kraju i na naszym kontynencie) robi co chce, ucina przy samej du**e część dochodów wielkich firm, niektórym niszczy wiele lat pracy, innym karierę... pieprząć coś o swl'ach i algorytmie. To jest chyba realne zagrożenie niż fakt, że komuś w Białymstoku strona o gaciach mamy nie spadła w wynikach, choć też ciągle używa swl'i?

moim skromnym zdaniem, to mimo, że akcja została w dziwny i niesprawiedliwy sposób przeprowadzona, to te serwisy też mają sporo sobie do zarzucenia, względem prezentowanych treści na niektórych podstronach. Z doświadczenia wiem, że generowanie stron pod frazy i wyrzucanie komunikatu "Na razie nic tu nie ma, kiedyś będzie, ale może zainteresuje Cię: to i to" nie kończy się dobrze, a jak wiemy poza tymi porównywarkami to cda przodowało w tego typu sztuczkach i ich linkowaniu.

To może nie jest główna przyczyna, ale na pewno Google nie popiera, bo sam dostawałem ostrzeżenia (krytyczne) w GWT związane z takim komunikatem: "Googlebot może bez potrzeby przeszukiwać mnóstwo poszczególnych adresów URL, które prowadzą do identycznej lub zbliżonej treści. Może również przeszukiwać części witryny do tego nieprzeznaczone."

Często takie podstrony są robione nieświadomie przez programistów, ale czasem jest to wlaśnie zalecenie SEOwca.

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności