Skocz do zawartości

Porównywarki wypadły?

Dark

Rekomendowane odpowiedzi

najpierw sprawdź, potem pisz? Jesteś seowcem od nich, że tak za nimi stajesz? https://www.majesticseo.com/reports/site-ex...FPerfumy_i_wody, przejdź na BackLinki i kliknij parę razy F5 to zobaczysz czy nie ma SWL'a :)

https://www.etk-fashion.com/bielizna-livia-corsetti-c-35.html

Ciekawe czy takie Allegro (bo przecież Ceneo to QXL Poland prawda?) będzie o odszkodowania błagało te firmy za narażenie na straty - po nich można się wszystkiego spodziewać :)

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

• Odpowiedzi 661
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@Były... viper134

Mała uwaga techniczna... Mógłbyś trochę ogarnąć stopkę, strasznie przeszkadza w przeglądaniu forum. Kto ma Ci podziękować to podziękuje i bez tego banerka. :)

Odnośnie tematu - z punktu widzenia użytkownika to brak tych porównywarek/śmieciarek jest dobrą wiadomością... Dla mnie to były bezsensowne, niewartościowe wyniki.

@Były... viper134

Mała uwaga techniczna... Mógłbyś trochę ogarnąć stopkę, strasznie przeszkadza w przeglądaniu forum. Kto ma Ci podziękować to podziękuje i bez tego banerka. :)

Czytasz mi w myślach bo dzisiaj miałem robić jej reorganizacje bo mnie też zaczęła wkurzać :)

Z pewnością bannerek zamienię na - Raport Twoim Przyjacielem jest

Jakub Jaworowicz

właśnie chciałem wrzucić linka do tego arta o symbiozie. Dziwnym zbiegiem okoliczności, jedna z porównywarek miała wchodzić na giełdę ....

wujcio bez zastanowienia (a może wręcz z wyrachowaniem) niszczy całe biznesy, i to w zasadzie można rzec, wedle własnego uznania. A stadko zawistnych klakierów, których szczytem umiejętności jest pisanie donosów, tylko przyklaskuje.

Nikt nie rozkminia że taka wyszukiwarka odprowadza niemałe podatki na nasze drogi itp itd, tylko klaszczą ....

A dla leniwych: sprzątanie białystok ;]

A dla relaksu możesz zapalić kadzidełka

faceplus_banner_234x60_black.png Punkty FanCop od 3pln / 1k

SPRZEDAM: Volvo S40 1.9D, 2002; 220k przebiegu. Lokalizacja: Białystok; Tel 724-148-596

"Google samo robi sobie równie dużą krzywdę, jak właścicielom serwisów." i etc. opinie niestety nie mają dużego sensu. Google zrobiło krzywdę właścicielom serwisu i osobom które przez to mogą w tych firmach stracić pracę. Powiedzmy, że kilka tysięcy osób przez to obrazi się na Google.

No i co z tego - większość z obrażonych pewnie i tak będzie nadal z G korzystać. Są też tacy którym się ta sytuacja będzie podobać.

Moim zdaniem dopóki Google nie przegnie tak, że narazi się zdecydowanie większości zwykłych użytkowników wyszukiwarki to mogą robić co im się podoba - po prostu są już zbyt potężni.

Odnośnie tematu - z punktu widzenia użytkownika to brak tych porównywarek/śmieciarek jest dobrą wiadomością... Dla mnie to były bezsensowne, niewartościowe wyniki.

nie wydaje mi się: https://www.google.com/insights/search/#q=c...o=PL&cmpt=q

chcąc nie chcąc ludzie wchodzili na ceneo zanim zrobili zakup, aby sprawdzić czy przepłacają kupując gdzie, jest to barometr cenowy.

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Fakty są takie, że w Polsce nie ma realnej alternatywy dla Google... przynajmniej ja takowej nie znam. Monopolista robi więc co chce.

@Stwor

Teraz sobie uświadomiłem, że sam porównywałem ceny, masz rację. Jednak od porównywarek oczekiwałbym więcej informacji a nie czysty szablon przy większości zapytań.

nie wydaje mi się: https://www.google.com/insights/search/#q=c...o=PL&cmpt=q

Ale co mają wspólnego ludzie którzy

1) chcą znaleźć Ceneo w celu porównania cen

z

2) Osobami, które ogólnie szukają info o produkcie?

Tyle że obie wejdą na ceneo, ale grupa nr. 2 będzie nie zadowolona

Jak wpiszę sobie "ZyXELL NSA-210" to chce przeczytać testy, blogi, opinie, a nie kopiowany pierdyriald razy opis, ceny które często są tak niskie że to niemożliwe, a towar niedostępny...

Jak wpiszę "ZyXELL NSA-210 Cena" to niech sobie takie Ceneo się pokaże, ale jak nie wpiszę to mam je głęboko - taka prawda.

@kolnierzyk

Pytałem się kilka postów temu kto przeczytał od A do Z - zapisy o "Sądzie i Właściwym do rozwiązywania sporów i prawnych zagadnień" oraz dość nie jasne i pokrętne info nt tego kto ma dostęp do danych, no i najciekawsze - zgoda na wgląd w nasz telefon... dosłownie do kogo dzwonimy, za ile dzwonimy, kontakty...

Zresztą pisałem też o tym tutaj, nikt nie odpowiedział, a szkoda:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=991033

Pytanie jeszcze czy firma, która podpiszę umowę na sprzątanie to też kontrahent ? jeżeli tak to Google może dać jej wgląd w zebrane dane - ponownie polecę książkę Imperium Google, która na wiele rzeczy otworzy Wam oczy :)

P.S.

Dlaczego Guglarz siedzi jako "Anonimowy"

Jakub Jaworowicz

Ale co mają wspólnego ludzie którzy

1) chcą znaleźć Ceneo w celu porównania cen

z

2) Osobami, które ogólnie szukają info o produkcie?

nic, ja tylko zaznaczyłem, że dla wielu ludzi ceneo jest wartościową stroną, której poszukują i na którą chcą trafić. Nic więcej

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Za ostre pozycjonowanie "długiego ogona" ?

Linkowali na setki tys. podstron i fraz.

Pozycjonowali nie tylko frazy które były w porównywarkach ale też takich "dla których nie mieli treści ale były wyszukiwane w google".

Często przechodziłem na podstrony porównywarek gdzie było: "obecnie nie ma produktu xyz ale jet produkt abc" itd.

G. dało kilku serwisom po łapkach. Uspokoją się, pokajają, pobłagają i wrócą. Wcześniej też tak bywało.

Mniejsze serwisy dostały albo przypadkiem albo z innych powodów.

Wydaje mi się że każdy wypisany tutaj powód ma trochę racji, G chciało uderzyć w dużego żeby zrobić popłoch wśród ludzi i im się udało. Teraz zacznie się zamykanie kont SWL lub wpisywanie przez klientów do umów zakazu używania SWL. Czemu akurat porównywarki - bo G ma swój produkt i zamierza go wprowadzić.

Skuteczne pozycjonowanie stron w Google powinno byc priorytetem dla każdego sklepu internetowego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności