Skocz do zawartości

Porównywarki wypadły?

Dark

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 661
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Powinno się skończyć na procesie zbiorowym o monopolistyczne zagrania google. Podstawy prawne są, google i porównywarki mają twardych prawników, może być ciekawie.

Aż się prosi o proces.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Ten projekt nie jest związany z Pandą ale z nadużywaniem SWLi.
W takim razie ciekawy jestem ile punktów w swl się zwolni.

Nie sposób przebrnąć przez wszystkie posty ale w takiej sytuacji czy guglarz nie potwierdził właśnie że chcesz wykosić konkurencje, "nadużyj swla"? - jeśli tak to punktów zamiast się zwolnic to zaraz zabraknie.

jupikakej :P

co niektórzy mało nie narobili pod siebie, że ceneo nie zaśmieca wyników, nikomu jednak nie przeszkadza ceneo nad wynikami ....

Nie żebym narzekał, ale żabierze ktoś wkońcu ten wieki żółty prostoką, bo mam porblemy z dotarciem do interesujących mnie informacji ;)

A dla leniwych: sprzątanie białystok ;]

A dla relaksu możesz zapalić kadzidełka

faceplus_banner_234x60_black.png Punkty FanCop od 3pln / 1k

SPRZEDAM: Volvo S40 1.9D, 2002; 220k przebiegu. Lokalizacja: Białystok; Tel 724-148-596

[...]

...pomijając teorie spiskowe: politykę google, porównywarki te przez złą optymalizacja, przesycenie, brak analiz a w szczególności za spam w wynikach ..prosiły się o kary.

Wybacz ale :

to nie ma nic wspólnego z pandą

Ceneo IMHO nie było źle zoptymalizowane

ten spam to konkretnie w jakich wynikach ?

PS

te dwie wyszukiwarki to zbyt mali gracze na rynku i ciężko było zgromadzić negatywne o nich opinie wśród internautów - taki jest w/g mnie powód , że jeszcze sie utrzymały (po prostu sporadycznie sie pojawiały w wynikach i nikt na nie nie zwracał uwagi)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Tak czytam ten wątek i przypomina mi sie jak ktoś powiedział przy okazji padu domen regionalnych ze to span i pokazał ceneo i przeterminowane aukcje allegro wtedy ktoś z G powiedział nanich też przyjdzie czas a poza tym oni bez G sobie poradzą.

Reasumując celem Google jest zarabiać kase to jest cel kazdej firmy w gospodarce rynkowej. Misja dostarczac "dobrych wyników na zapytania". to wszystko trzeba połączyć w jedną całość. wiec jeśli ktoś zarabia na google a google z tego nic nie ma to trzeba to zmienić. Tak jest z seo. jabłko więcej zarobiło niż g miało przychodu!;) tak być nie może - chyba nie.

Więc dlaczego komercyjne serwisy mają czerpac korzyści z Google a oni nic z tego maja nie miec? niech płąca za adywordsy - poleci troche kasy wszystko wróci do równowagi.

To pieniądz napędza każdy biznes - jak gdzieś nie płynie to biznes pada.

to ogólna zasada - dotyczy i www.

Sądzę ze algorytm dalej bedzie sie zmieniał i Panowie przyzwyczajmy się do zmian. Kidyś była altavista i słowa kluczowe w tekście, dominowało Yahoo, dziś są linki, niedługo analiza lingwistyczna treści przez robota moze inne dziwo a linki beda wartre tyle co Page Rank. Nad tym wszystkim będą jednak czuwac "strumienie kasy" jak to mówił mi profesor, cobyśmy nie robili w gospodarce zawsze kończymy na jednym wniosku przepływy kapitału.

nad losem cenoeo i tp bym sie nie przejmował swoje zdzierali ze sklepów Google niewiele miało z tego za kilka tygodni beda płatne adwordsy ceneo, skąpca i tp pojawią sie w wynikach też naturalnych. Na końcu i poczatku jestesmy my klienci i tak za to zapłacimy.

za za rok g. pokaze wzrost zysków i super wynik - bo o to CHODZI w korporacji - pracowałem tam - k.....kie tableki bokiem mi wychodziły, zestawienia i prognozy, a co zrobisz by zwiększyć marże i sprzedaż działu oddziału.

pz

co niektórzy mało nie narobili pod siebie, że ceneo nie zaśmieca wyników, nikomu jednak nie przeszkadza ceneo nad wynikami ....

Bo ceneo nad wynikami jest jedno, a w wynikach organicznych pojawi się ich czasem kilka + inne porównywarki ;)

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Fotka się tłumaczy ;)

Wczoraj w nocy Google wprowadziło zmiany w swoim algorytmie przez co wystąpił problem z dostaniem się na nasz serwis.

i wszystko jasne... algorytm zmienili :P:D:D

Btw dokładnie przed chwilą wprowadzili +1 (fotka) pod samym logo widać chcą odpokutować u wujka buehhehehe :P

Reasumując celem Google jest zarabiać kase to jest cel kazdej firmy w gospodarce rynkowej. Misja dostarczac "dobrych wyników na zapytania". to wszystko trzeba połączyć w jedną całość. wiec jeśli ktoś zarabia na google a google z tego nic nie ma to trzeba to zmienić. Tak jest z seo. jabłko więcej zarobiło niż g miało przychodu!;) tak być nie może - chyba nie.

i pod płaszczykiem "dobrych wyników wyszukiwania" daje się po łapkach największym graczom urywającym największy kawałek tortu, przy radosnych chórku nie potrafiących niczego znaleźć w wynikach wyszukiwania i mającym pretensje, że jak wpiszą w google "telefony nokia" to nie nie widzą historii telefonów ani łąki w Finlandii z pasącymi sie telefonami ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Jeśli to globalna walka z SWLami i wszyscy dostali sprawiedliwie, to OK - niech tak będzie.

Jeśli jednak Google ukarało ręcznie tylko wybrańców dla dużego pijaru, to znowu pokazuje, że chwytają się brzytwy z bezsilności.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

@Beerbant

Na moje oko wyszukiwarki są od tego aby wskazać właściwy wynik przy jak najbardziej minimalistycznym zapytaniu. Przykład. W zeszłym miesiącu kupowałem tv, stary się popsuł, musiałem zmienić. Wybrałem określony model i wpisuję "firma model opinie". Dostaję wyniki gdzie na pierwszych miejscach oczywiście j..... ceneo, dopiero niżej wartościowe opinie z elektroda.pl... Z racji, że była promocja na euro to czytam opinie na ich stronie, znalazłem konkretny problem, myślę sobie porównam z innymi w necie. Wpisuję tak aby wskazac typ problemu i oczywiście na piewszym miejscu stronka euro, dopiero niżej wartościowe linki do jakiegoś forum. Daję sobie obie ręce uciąć, że sklep przywalił jakimś swl-em żeby wybić te opinie (ten model tv był hitem, mieli promocję kilkudniową 400zł mniej, więc opłacało im się).

Według mnie te wszystkie porównywarki zasyfiają tylko wyniki, oczywiście, człowiek łapie się sam i sprawdza ceny, tylko jak tak bliżej się przyjrzeć to można czasami stracić dobra promocję lub trafić na wygaśniętą ofertę. Tak jak teraz sobie kojarzę to jedyny pozytyw to szybki dostęp do opinii odnośnie sklepów. Jeśli ktoś lubi ryzyko i zakupy w animowych sklepach to może coś tam znaleźć. ;)

Więc dlaczego komercyjne serwisy mają czerpac korzyści z Google a oni nic z tego maja nie miec? niech płąca za adywordsy - poleci troche kasy wszystko wróci do równowagi.

To pieniądz napędza każdy biznes - jak gdzieś nie płynie to biznes pada.

chciałbyś mieć ułamek promila googlowego "nic". Ale mniejsza o większość. Chciałem uzupełnić tą wypowiedź o fakt iż np. ceneo widzę w adwordsach ....

A dla leniwych: sprzątanie białystok ;]

A dla relaksu możesz zapalić kadzidełka

faceplus_banner_234x60_black.png Punkty FanCop od 3pln / 1k

SPRZEDAM: Volvo S40 1.9D, 2002; 220k przebiegu. Lokalizacja: Białystok; Tel 724-148-596

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności