Skocz do zawartości

Porównywarki wypadły?

Dark

Rekomendowane odpowiedzi

Google dobrze wiedziało kiedy wprowadzić ten swój genialny najlepszy na świecie algorytm (Pożal się boże) wykorzystał zamieszanie w sprawie acta i robi co mu się podoba z nadzieją że zauważy to jak najmniej użytkowników.

A swoją drogą to ktoś powinien oberwać z zespołu google odpowiedzialnych za nasz region za takie działanie bez ostrzeżenia i informowania tak poważnych firm które dają nie jednej osobie zatrudnienie jeżeli to nie wróci do normy to z pewnością dużo osób straci pracę, programiści, sklepy itp.

Bo nie wieże że wprowadzono ten niby nowy algorytm na całym świecie. Pewnie geniusze odpowiedzialni za nasz region robią testy jak zwiększyć przychód i otrzymać extra premie

• Odpowiedzi 661
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

mi tam pasuje google chce kasy od tych firm zarabiaja one na google a google nic nie ma z tego. Myślę ze pad innych stron związanych swl to taki efekt uboczny akcji, inaczej przy okazji załatwimy coś jeszcze moze fotke. Google zyje z reklam poki co inne działy firmy nie zarabiaja np YT cz Motorolla, a android jest za free. wiec wydatki rosna i przychody tez muszą. euro przegieło jak ceneo nie doszukujmy sie optymalizacji strony, unikalności treści. recznie walnieto kilka witryn dla kasy - ja bym tak zrobił gdybym był google i zył z reklamy ci na na mnie zarabiają niech płacą. aoni zarabiali i to sporo.

Jeśli to globalna walka z SWLami i wszyscy dostali sprawiedliwie, to OK - niech tak będzie.

Jeśli jednak Google ukarało ręcznie tylko wybrańców dla dużego pijaru, to znowu pokazuje, że chwytają się brzytwy z bezsilności.

M

hmmm muszę to napisać bo o tym sie nie mówi ani nikt nie napisał - przykładowo :

Ceneo dzienny ruch z SERPów miało w okolicach 200-300K w porywach 500 K

teraz średni koszt CPC to 0,25 gr.

Google śmigało koło nosa ok 50 tysięcy dziennie ... Miesięcznie przelatywało 1,5 mln złotych ....

dla takiej sumy opłaca się zrobić wodę z mózgów w stylu "co nie wpisze to nokaut albo ceneo..."

Co mądrzejsi skojarzą sobie fakt rozdawnictwa "darmowych" kuponów z informacją, że podwyższa się CPC dla fraz dających większą konwersje...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

A swoją drogą to ktoś powinien oberwać z zespołu google odpowiedzialnych za nasz region za takie działanie bez ostrzeżenia i informowania

1) Google nie ma obowiązku wysyłania notice mail

2) Informacje o zmianach w algorytmach pojawiają się międzywierszami w odpowiedziach na forum Google

3) czasami pojawiają się prawdopodobnie fałszywe jak np. tu:

https://pozycjonowaniep.pl/rychly-koniec-przekierowan-301

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

ło jezu przecież oni wrócą za tydzień lub dwa , po co pisać i marnować kartki w internecie, Używasz SWLA lecisz , jedziesz po pijaku zabierają prawko, sciągasz mp3 i czyjąs pracę intelektualną dostajesz w ryja od ACTA proste jak budowa cepa.

Dobry zespół jazzowy Warszawa

Świetny zespół jazzowy na bankiet

mi tam pasuje google chce kasy od tych firm zarabiaja one na google a google nic nie ma z tego.

Błąd i nieprawda - na wszystkich tych witrynach był wyświetlany AdSense ...

Wszystkie te witryny reklamowały się w AdWords ...

Google dobrze wiedziało kiedy wprowadzić ten swój genialny najlepszy na świecie algorytm (Pożal się boże) wykorzystał zamieszanie w sprawie acta i robi co mu się podoba z nadzieją że zauważy to jak najmniej użytkowników.

Zamieszanie w sprawę ACTA google wykorzystało w innym celu

https://infotuba.pl/wydarzenia/Swiat/niedob...mku__a15378.xml

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

mi tam pasuje google chce kasy od tych firm zarabiaja one na google a google nic nie ma z tego.

Głupota, niewiedza czy brak logicznego myślenia ?

Większość przychodów google pochodzi z adwordsów w wynikach wyszukiwania. A czym są wyniki wyszukiwania ? Niczym innym, tylko treścią pobraną z naszych / waszych / ich stron ? A my / wy / oni nie mamy z tego NIC

A dla leniwych: sprzątanie białystok ;]

A dla relaksu możesz zapalić kadzidełka

faceplus_banner_234x60_black.png Punkty FanCop od 3pln / 1k

SPRZEDAM: Volvo S40 1.9D, 2002; 220k przebiegu. Lokalizacja: Białystok; Tel 724-148-596

Większość przychodów google pochodzi z adwordsów w wynikach wyszukiwania. A czym są wyniki wyszukiwania ? Niczym innym, tylko treścią pobraną z naszych / waszych / ich stron ? A my / wy / oni nie mamy z tego NIC

My jeszcze do tego dopłacamy, a zanim bilans się wyrówna minie duża ilość czasu o ile wogóle się wyrówna

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Powiedzmy sobie szczerze - wszystkie te strony i tak wkrótce wrócą, co oczywiście nie byłoby możliwe dla zwykłego zjadacza chleba. Algorytm jest tak doskonały, że ma coraz więcej błędów i tego typu wpadek bo chyba nie można inaczej nazwać nakładania kar na najpopularniejsze serwisy w Polsce, ale jak się jest odpowiednio dużym, strona i tak wróci.

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Dopóki Google będzie w Polsce monopolistą, tak będzie. Na miejscu tych 3 porównywarek założyłbym im sprawę w sądzie za nieuczciwą konkurencję i wykorzystywanie pozycji monopolistycznej. A Beerbant dobrze pisze - za tym stoi gruba kasa dla G. która albo do nich nie płynęła, albo dopiero będzie płynąć. A zasłanianie się "dobrymi wynikami wyszukiwania" jest mydleniem oczu. Samo Google ma na sumieniu m.in. umieszczanie treści książek bez zgody autorów - czy to jest etyczne?

Zamieszanie w sprawę ACTA google wykorzystało w innym celu

https://infotuba.pl/wydarzenia/Swiat/niedob...mku__a15378.xml

Dzięki Beerbant, bardzo ciekawy ten art, w życiu bym nie pomyślał że do takiego stopnia można spersonalizować reklamy... A swoją drogą, czy jeżeli użytkownicy dowiedzą się o tym że google ich "śledzi" nie będą odchodzić od ich usług? Nie mam tu na myśli adwords, adsens itp ale przede wszystkim pocztę gmail? Ja akurat nigdy nie używałem gmaila i raczej nie zamierzam, ale gdybym miał i przeczytał ten artykuł to usunął bym konto( nie wspomnę już o osobach które marzną na mrozie protestując przeciwko ACTA)

Wyboldować i wydrukować potem powiesić w widocznym miejscu

ja bym jeszcze do tego dorzucił coś co jest najcenniejsze - dawanie informacji dla google ze statystyk ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności