Skocz do zawartości

Porównywarki wypadły?

Dark

Rekomendowane odpowiedzi

a dlaczego konsekwencje dopadają tych a nie innych ?

Odwrócę pytanie.

Dlaczego to tej pory konsekwencje dopadały wszystkich a nie dużych?

Nie interesuje mnie czy strony są przydatne czy nie.

Interesuje mnie równość traktowania przez algorytm.

eM

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

• Odpowiedzi 661
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
a najśmieszniejsze są argumenty paru ujadających piesków jak to czego nie wpiszą to spam z porównywarek - tylko codziennie z serpów na porównywarki wchodziło minimum 700 tysięcy osób i jakby rzeczywiście tam był śmietnik to w necie by grzmiało o tym .

Tym razem niezgodzę się z Tobą ...

Najśmieszniejsze jest to że Ci wielcy fani wujcia, nie wiedzą że jednym kliknięciem mogą zablokować dowolny serwis w swoich wynikach wyszukiwania.

Biedacy musieli się męczyć przez ostatnich x lat ze skąpcem, ceneo i innymi w swoich wyszukiwaniach

Litości, proszę ....

A niech mi tylko, który zapłacze że pracy w Polsce nie ma ....

A dla leniwych: sprzątanie białystok ;]

A dla relaksu możesz zapalić kadzidełka

faceplus_banner_234x60_black.png Punkty FanCop od 3pln / 1k

SPRZEDAM: Volvo S40 1.9D, 2002; 220k przebiegu. Lokalizacja: Białystok; Tel 724-148-596

Nie durny argument, tylko takie ceneo ma bardzo długą listę łamania wytycznych G.

I już.

Dlatego, że IMO "wytyczne" prywatnej firmy, która jest monopolistą na zagranicznym (polskim) tynku, są niezgodne z prawem tego rynku; w szczególności dotyczy to ingerencji w treść na stronie podmiotu trzeciego (właściciela strony) pod groźbą poniesienia strat ze względu na monopolistyczną pozycję grożącego, szeregiem czynów nieuczciwej konkurencji względem SWL, czynem nieuczciwej konkurencji (naśladownictwo innego produktu) w zw. z upodobnieniem kolorystyki Adwords do wyników działania autorskiego - wyników organicznych (danych dostarczanych przez właścicieli stron i pozycjonerów). Przypominam, że z faktu bycia monopolistą wynikają liczne zobowiązania.

Czy jest to niezgodne z polskim prawem i przepisami antymonopolowymi, w naszym interesie powinien stwierdzić UOKiK - bez naszego udziału, ale z przekazaniem naszej wiedzy dotyczącej stanu faktycznego.

Że się taki Nokaut czy Ceneo boi, nie dziwię się, jak ich nie będzie to muszą zwolnić dziesiątki ludzi. My nie mamy tyle do stracenia, dywersyfikujemy źródła (przynajmniej mam nadzieję że Wy też).

Pozdrawiam, J.

Jeżu,

Monopol - jest nebezpieczny. Prawda.

Ale zauważ, że te wytyczne dotyczą wszystkich stron w indeksie.

Dlatego nie rozumiem dlaczego taka "wrzawa" jak po tyłku dostaje inny monopolista a nie setki czy tysiące stron mało znanych firm czy osób.

eM

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Z prawnego punktu widzenia Google balansuje na ostrzu noża – uważa Laurent Michaud z Instytutu ds.

Audiowizualnych i Telekomunikacji w Europie (IDATE). Zwłaszcza od momentu wykupienia za 1,65 miliarda

dolarów serwisu wymiany muzyki i filmów YouTube. Google utworzyło rezerwę w wysokości 200 mln dol. z myślą

o wyrokach mogących zapaść w przyszłości. Ale to nie wystarczy.

Pozwy sądowe napływają obficie przeciwko YouTube, ale takĪe innym czołowym produktom tej firmy, jak Google

News, Google Book Search, AdWords… Nie ma tygodnia, Īeby jakiś nowy skarĪący nie pozwał firmy do sądu. We

Francji została ona do tej pory zaatakowana przez agencję prasową Agence France-Presse (AFP), Krajowy

Syndykat Wydawców (SNE), oficynę wydawniczą La Martiniere i producenta filmu „Świat według Busha”

(wytwórnię Flach Film – przyp. FORUM). Z kolei w Belgii wydawcy prasy złoĪyli zbiorowy pozew przeciwko

serwisowi Google News. W Japonii magnaci prasowi postawili firmie ultimatum, groĪąc procesem. I wreszcie w

USA stowarzyszenia amerykańskich autorów wniosły pozew dotyczący naruszania praw autorskich. Jak długo

Google będzie mogło się rozwijać, prowadząc działalność na granicy legalności?

Zostało już wielokrotnie skazane w związku z programem AdWords, który wykorzystuje nazwy marek bez

zezwolenia ich właścicieli jako słowa kluczowe, aby wyświetlać linki reklamowe. Ale zapadające wyroki nie

zmieniają ani o jotę polityki firmy. A ta jest prosta: podobnie jak w plotkarskiej prasie lepiej płacić

odszkodowania za naruszenie prywatności, aniĪeli spuścić z tonu.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Monopol - jest nebezpieczny. Prawda.

Ale zauważ, że te wytyczne dotyczą wszystkich stron w indeksie.

Dlatego nie rozumiem dlaczego taka "wrzawa" jak po tyłku dostaje inny monopolista a nie setki czy tysiące stron mało znanych firm czy osób.

Mariusz.

Mam taką prośbę.

Przeczytaj tych parę ustaw. Wiem że na pierwszy rzut oka, "Ty zbudowałeś dom więc Ty decydujesz na jaki kolor sobie pomalujesz płot", ale prawo mówi, że jeżeli "Ty zbudowałeś 99% domów na świecie", to masz konkretne zobowiązania wobec pozostałej części rynku i rynków zależnych. Odsyłam Cię do ustaw. Moje stanowisko jest jasne.

Pozdrawiam, J.

jeszcze jakieś pytania od świętoszkowatych przydupasów google ??

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Znam te ustawy :soczek:

Tyle, że Ty piszesz o monopolu i jego zagrożeniach a ja o równości traktowania stron przez G.

Nie oceniam czy to słuszne, bo nie ma czego oceniać. Naciskają guzik i nas nie ma.

Jedynie nie widzę powodu, aby G miało robić wyjątki w zależności od zasobności portfela.

Jak za puszczenie bąka karę dostaje pan X, to za takiego samego bąka, taką samą karę powinno dostać konsorcjum panów YY. Prawda?

Pozdrawiam,

Mariusz

Ps. Niedługo G będzie dbać o zawartość naszych lodówek.

I z tym się oczywiście nie zgadzam.

@Beerbant

Czysta prawda.

Tylko kasa. Duży biznes to wojna.

eM

a co ja wcześniej pisałem ??

Nikt nie pisze o jawnym niszczeniu konkurencji :soczek: (bez urazy ale przeczytaj sobie cos takiego jak "sztuka wojenna" (z VI w pne)

jedną z podstaw jest:

Podrywajcie ich dobre imię. I w odpowiednim momencie rzućcie ich na pastwę pogardy rodaków.

zaczynasz już trochę szerzej temat ogarniać ?

Niedługo G będzie dbać o zawartość naszych lodówek.

No chyba, że zawsze zimne piwo będzie.

Każdy ma swoją cenę :soczek:

eM

Tak do wiadomosci

Jedna z stron klienta oberwała dziś bana.

W tej chwili wróciły już część wyników które według analiticsa maiły % odrzuceń mniej więcej poniżej 50

reszta z top 10 poleciała w niebyt (poza top 100 tak około 60% reszta pałęta się koło 50 pozycji)

Część z tych fraz obserwowalismy tylko bo nie były pozycjonowane część była róznymi metodami.

Poleciały frazy gdzie mocno nas nakaut naciskał z ceneo bo były konkurencyjene (branża AGD i pokrewne)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności