Skocz do zawartości

Porównywarki wypadły?

Dark

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 661
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Użytkownik nie płaci za możliwość wyszukiwania informacji.

Z resztą o czym my mówimy? Zachęcam do poczytania o Walmarcie, wielka firma z tradycjami(istniejąca dłużej niż Google..), nieporównywalnie większy kapitał niż Ceneo i całe Allegro, co więcej, realny biznes, który istnieje fizycznie w postaci sieci sklepów, a i tak gó**o mogli zdziałać.

Uznajmy hipotetycznie, że Google to monopol, co z tymi faktem zrobimy? Naślemy na nich nasze dzieci neo, czy może miłościwie nam panującego Donalda? :D

Naślemy na nich nasze dzieci neo, czy może miłościwie nam panującego Donalda? :D

Ani jedno ani drugie, ale dobrze by było gdyby w interesie rodzimego Konsumenta i Przedsiębiorcy, ta miła i dotychczas bardzo skuteczna Pani zajęła się tym z urzędu:

https://twarzebiznesu.pl/artykuly/587581,11...ka_tomkiel.html

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Ponad-56-m...ji-2464731.html

Pozdrawiam, J.

Tesco.pl, Euro.com.pl, Swistak.pl, Moje-gry.info, Domweselny.net.pl, Hotels24.com.pl, Nocuje.net, Oribel.pl, Goldprojekt.pl, Spahotele.pl, Studente.pl, Chrusciany.pl, Maziarz.pl :D

Ale Nocuje.net najbardziej nie mogę odżałować :rolleyes:

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Robił ktoś analizę jakie SWL były na celowniku? Pojęcie "wszystkie przekazujące PR" jest chyba zbyt ogólne.

Zapytam się partnera z nocuje z jakich on korzysta :D

Jakub Jaworowicz

Mnie interesuje mnie czy strony są przydatne czy nie.

Interesuje mnie równość traktowania przez algorytm.

Algo to zadziałało przy regionalnych (i można było zpobaczyć jaki ten algo jest cudowny), była równość, firma, spam, strona cioci Marysi, dostały po równo.

Tu raczej zadzialałało SQT, a to już można podciągnąć do celowego eliminowania konkurencji.

Jak by zadziałał algo (czyli po równo wszystkim), to wczoraj miał byś wyniki w G, których długo byś nie zapomniał :D

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

To jeszcze ktos korzysta z SWLi na strone docelową? W tych filtrach zauwazcie ze pojawiaja sie informacje ze korzystali oni z serwisów wymiany a nie kupnych ( np prolink czy linkolo ) .

@Beerbant ja i tak jestem zdania ze to wspaniala wiadomosc wyciecia tych badziewiastych serwisów, dlaczego?

- Na niszowe produkty były wszedzie po 3-4x gdzie nie miały do zaoferowania zadnego produktu

- Pobierają haracz od sklepów internetowych niemal taki jak google bierze za adwords

- Skoro ja nie moge miec wyników wyszukiwania indeksowanych dlaczego duży ma móc więcej?

Pomijam tu oczywiscie kwestie tego, ze zostali wycieci zeby wprowadzac google.*/shopping ale to jest raczej oczywiste.

I na koniec - zarząd jednej z porównywarek wydał tak smieszne oswiadczenie jakby nie konsultował tego z nikim odpowiedzialnym za seo, a jesli to zrobił powinien zastanowić się nad wymianą kadry.

Kody -25% na hosting w biznes-host.pl

@mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik

Problem z wyszukiwarką polega na tym, że jest to usługa bezpłatna. Ciężko nazwać monopolem coś co jest bezpłatne.

jak ktoś już wcześniej zauważył pojęcie "bezpłatne" też niekoniecznie jest prawdziwe - jedno jest pewne to jest usługa rynkowa .

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

A kiedy pisałem na goldenline, że google to nasz pan i władca i trzeba się go słuchać, bo za duplicate content i swle będa kary, to mieli mnie za wariata :D Na szczęście do czasu.

Nie zmienia to jednak faktu, że google szukuje się do podboju rynku porównywarek cenowych, więc trzeba zrobić czystkę na tym polu. A dlaczego największe sklepy też dostały? Oczywiście oficjalnie za spam, ale wydaje mi się, że to najwięksi konkurenci sprzedażowi dla googlasa - jesli taka porównywarka powstanie, to powinna mieć wolną przestrzeń w necie.

Krążą też głowy, że rynek GPS też powinien się mieć na baczności. Będzie ciekawie w przyszłości. Dla wielu pozostaną jedynie adwordsy, a jak się ludzie wkurzą, to odejdą od tej wyszukiwarki i założą nową cywilizację. To też wieszczyłem i to też się sprawdzi :rolleyes:

Nie cierpię spamerów!

@Jehowy , ja uważam, że wycięte porównywarki dawały jakąś tam wartość i miały funkcjonalność dla użytkowników internetu oprócz tego, że sam skorzystałem parę razy z ich funkcjonalności to analizując przypuszczalny ruch z serpów uważam, że % niezadowolonych z serpów jest nie większy niż max 2% także jest to w sumie śmieszna sprawa i dla mnie nieprzekonujący argument.

Tak naprawdę niezadowolonych z SERPów podzieliłbym na :

tych co mają w tym własny interes

tych co nie potrafią szukać

tych których kole w oczy "sukces" innych ...

oraz tych którzy sami nie wiedzą czego chcą

Następna sprawa, obecności w serpach - tutaj częściowo się zgadzam, że puste strony dla szczegółowych zapytań produktów nie będących "na składzie" to nadużycie , ale z drugiej strony częściowo zależne jest to od sklepów które dawały takie a nie inne dane.

Zgadzam sie z tym, że napierd***e SWLami, rumakami i innym badziewiem jest na krótką metę , zgadzam się, że środowisko jest pełne hipokryzji i firmy pieprzą kocopołu jakie to nie są etyczne, wiem, że pozycjonowanie za 50 złotych jest gó**o warte, wiem, że gwarancje pozycji to kłamstwo, wiem, że powstaje mnóstwo śmieci i tak dalej i tak dalej ale ....

1. SEO (dobre SEO) w sumie jest z korzyścią dla użyszkodników bo poprawia wyniki wyszukiwań, pomimo wszystko

2. stanowi konkurencję zmuszającą monopoliste do ciągłego rozwoju (w jakim kierunku czasami to zupełnie inna bajka)

3. daje ludziom zarobić

Jeżeli chodzi o kwestie etyczne to śpie spokojnie bo mam świadomość tego , że nie potrafię określić kto w moich relacjach z wyszukiwarką google jest pasożytem czy google pobierające i wykorzystujące wartościowe dane ode mnie czy ja wykorzystujący algorytm do własnych celów.

Czasami mam wrażenie , że to ja daje więcej niż dostaje a czasami myślę o tym jak o symbiozie.

Ale do kurw*** nędzy wolałbym jasne reguły gry , równe traktowanie wszystkich (czasami nawet jakbym za to miał dostać po du**e) a nade wszystko fair play (naiwny jestem , wiem :D )

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

To jeszcze ktos korzysta z SWLi na strone docelową?

Przeanalizuj sobie kilka systemów to zobaczysz jak wiele firm.

Dokłądnie idiotyzm.

Ale jak na początku dyskusji powiedziałem, że to jest wielkie idiotyzm i debilizm to zarzucono mi że nie znam branży, a konto mam do pisu, albo ktos mi je prowadzi jak mnie nie ma więc wiesz

Ale prawda jest taka, że tylko idioci korzystają z SWL na strony klientów (swoje pal licho chodź i tak do idiotyzm) ale nie ma bezpiecznych swl, a Google robi z Wami co chce wciskając Wam coś międzywierszami czego nie ma... mówiąc że Za nadużywanie za chwile stwierdzicie że można bezpiecznie korzystać z SWL nie nadużywając, ale do jasnej K Google kocha takie zagrywki, kiedy się tego nauczycie... jak mówił o linkach przychodzących to powiedział tylko to co chcieliście usłyszeć i powtórzę za @Beerbant'em że stronę można usadzić za wszyskto i co z tego że nie napiszą że przez linki przychodzące, możecie też dostać zamiast tego np. "przeoptymalizaowanie strony" - a Wy zaciesz, że to nie za linki też G prawda no bo co z tego napisali jeden powód, nie mają obowiązku pisania każdego ba oni nawet nie maja obowiązku odpisywać ci na maile albo prośby o rozpatrzenie :D

P.S.

Proponuje też zmienić nazwe tematu bo poleciały nie tylko porównywarki oto co na 100% poleciało:

Post #365 (wyżej)

Jakub Jaworowicz

tych co mają w tym własny interes

Na cholere komu kolejny pośrednik? dzieki temu bedzie krotsza droga o jednego pasozyta [ google -> porownywarka -> sklep ]

tych co nie potrafią szukać

Tu sie zgodze, ludzie są leniwi dzieki temu jak beda szukali ceneo nie beda durnowato wpisywali adresu do wyszukiwarki zamiast przegladarki [ niemal wszedzie zrodlem ruchu z wyszukiwarki w top10 fraz jest u mnie nazwadomeny ]

Ale do kurw*** nędzy wolałbym jasne reguły gry , równe traktowanie wszystkich (czasami nawet jakbym za to miał dostać po du**e) a nade wszystko fair play (naiwny jestem , wiem )

W końcu masz, ciachneli kogos duzego szkoda tylko ze z rączki ...

Edit:

@Beerbant - jehowy

@viper - wez jakis xanax bo nie idzie zrozumiec co ty piszesz

Kody -25% na hosting w biznes-host.pl

@mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności