Skocz do zawartości

Porównywarki wypadły?

Dark

Rekomendowane odpowiedzi

Ale nie ma żadnej teori spiskowej skoro poleciało też np. nocuje.net albo jakiś salon mody ślubnej?

Czyli co - Nadużywanie SWL, albo lepiej używanie SWL na strony docelowe klientów

Jehowy

1) Używanie SWL na strony docelowe jakiekolwiek to debilizm i idiotyzm

2) Google daje takie tłumaczenie, że nie którzy (ku zacieszowi Google) rozumieją, że są bezpieczne SWL'e, a tutaj kolejna głodna bajeczka ku przykładowi: https://pozycjonowaniep.pl/rychly-koniec-przekierowan-301

3) Stronę można posadzić za wszystko (i tutaj znowu mit o linkach przychodzących nie mogących szkodzić, w którym Google napisało co chcieliśmy przeczytać)

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

• Odpowiedzi 661
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
1) Używanie SWL na strony docelowe jakiekolwiek to debilizm i idiotyzm

Nieprawdę prawisz ... jeśli ktoś wie jak to działa i jak to uzywac to przynosi rewelacyjne korzyści. W rękach nie(w/s)prawnych rotacja to jak granat - kwestia kiedy wybuchnie.

2) Google daje takie tłumaczenie, że nie którzy (ku zacieszowi Google) rozumieją, że są bezpieczne SWL'e

nie ma - ale 3ba umiec uzywać

3) Stronę można posadzić za wszystko (i tutaj znowu mit o linkach przychodzących nie mogących szkodzić, w którym Google napisało co chcieliśmy przeczytać)

teraz tak - włącznie z tym, ze może dostać szlaban za linki przychodzące :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

tych co mają w tym własny interes

Na cholere komu kolejny pośrednik? dzieki temu bedzie krotsza droga o jednego pasozyta [ google -> porownywarka -> sklep ]

@Beerbant - jehowy

@viper - wez jakis xanax bo nie idzie zrozumiec co ty piszesz

To nie był pośrednik - dawał możliwość porównania cen, sprawdzenia opinii o sklepie itp także tak do końca nie było , równie dorze mógłbyś napisać po cholere sklepy to pasożyty - kupujmy od producentów :D

------

poprawiłem ups dałem (_!_) w ferworze dyskusji :rolleyes:

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ej spójrzcie na to z tej strony że wejścia w te porównywarki (i inne sfiltrowane serwisy) Generowały Googlowi kolejne megabajty danych analitycznych więc to też strzał w stopę przy takim ruchu z tylu serwisów haha

@Zgredziku

Ok, na własne strony jak pisałem pal licho niech ktoś sobie używa,

ale jak na strony klientów, a potem lament wszem i wobec że on nie wie z co dostał filtra :D

chyba wraca powoli do normy, albo aż tyle osób wchodzi z palca :D

https://traffic.alexa.com/graph?&w=400&...u=ceneo.pl&

Jakub Jaworowicz

@viper: nie zrozumiałeś mojego przesłania. weź zwolnij bo wszedzie Cie pełno...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@viper: nie zrozumiałeś mojego przesłania. weź zwolnij bo wszedzie Cie pełno...

dokładnie u mnie już poleciał do ignorowanych, wiem że u pary innych osób też :D

co do tematu, to najbardziej śmieszy mnie to, że zaczyna się powoli robić debata w stylu "dostali filtra, bo nie używali mojego narzedzia, proste!" :D

pozdrawiam.

Ignor <myśli> przyzwyczaiłem się i jakoś nie specjalnie mnie to obchodzi

Dzisiaj nie mam już tyle wolnego co wczoraj (albo robie sobie L4 dziś co myślicie?), więc przez

następny tydzień myślę, że będziecie mieli trochę wytchnienia ode mnie bo nie wszystko można zlecić firmom zewnętrznym :D

Jakub Jaworowicz

Emisja sprzedanego w Twoim serwisie *** linka www.nokaut.pl/tablety/ została przerwana przez kupującego. Kupujący poniósł koszt prowizji.

Mi dzisiaj uciekło z 10 linków Nokaut. Zarobię 3 zł mniej :D Widocznie się przestraszyli i na gwałt próbują to naprawić.

Nie zastanawiacie się, że nagły spadek, a później powrót domen regionalnych albo te rzekome filtry na "SWL" (a dokładniej pewnie na duże ilości linków z jednej domeny itp.) to podpucha, mająca na celu wykrycie sztucznych linków?

Nie znam się, ale moim zdaniem takie akcje jak te z regionalkami czy "SWL-ami" dowodzą słabości algorytmu Google i bezsilności wobec "spamu".

Wiadomo, żyjecie z SERP-ów, więc dla Was G. to pan życia i śmierci, ale tak naprawdę np. pomysł z G+ to technika obrony przed Wami, "spamerami".

Panowe a gdzie mogę napisać @ do google aby spłacili za mnie mój zaciągnięty kredyt na rozwój firmy

Za co ja teraz mam spłacić kredyt jak mnie odcięli od zarobków, a obiecali że jak będę przestrzegał reguł to filtr mi nie grozi i tak robiłem i co tak go dostałem

Myśle że takich osób, firm będzie teraz setki

Pewnie strasznie pomoże to naszej już zbrykałej gospodarce

Dawid1979, a gdzie obiecywali Ci, że zarobisz na tym? Czy przeczytałeś gdzieś, że będziesz miał dzieki nim kasę na spłatę kredytu? Nie bądź śmieszny...

Sami sobie winni jesteśmy, my użytkownicy Internetu. Sami doprowadziliśmy do tego, że "jedyną" używaną w Polsce wyszukiwarką jest Google.

Wybacz ale powielasz tylko brednie bez pokrycia w rzeczywistości bo ja nigdy nie spotkałem się (wpisując w google fraze "produkt +forum opinie" lub "produkt +opinie na forum" lub dowolna kombinacje tych haseł) topie z wynikami z porównywarek.

Inaczej z opisami technicznymi ale akurat w porównywarkach te opisy się znajdowały ...

Reasumując - wniosek nie prosty ale prostacki (bez urazy)

Jeszcze raz powtórzę - jakie pytanie taka odpowiedź

A tak nawiasem mówiąc to nie zastanawia Was dlaczego Google nie propaguje edukacji w zakresie właściwego zadawania pytań / dodatkowych operatorów z równą energią poświęcaną / wkładaną w wytyczne dla łebmajstrów ???

Nie obraź się, ale wyszukiwarka ma być dla mas i właśnie dla takich, czyli dla ludzi którzy nie pomyślą, że trzeba swoje zapytanie rozwinąć w jakiejś zaawansowanej formie. Takich ludzi jak ty i inni pozycjonerzy, którzy potrafią zadawać odpowiednie pytanie jest mało.

Google dąży do tego, żeby podać wszystko na tacy i jak największej ilości osób, w sposób najprostrzy i jak najbardziej łopatologiczny.

Dlatego też IMHO twierdzenie, że Ty nigdy się nie spotykałeś z czymś tam, dając odpowiednie zapytanie jest ok ale tylko odnosi się do Twojej osoby i prawdopodobnie 1% społęczeństwa, które dla Gugla mało znaczy.

Trochę z innej beczki panowie bo chcę pokazać inne oblicze amerykańskich korporacji i tego co chcecie zrobić czyli podać ich do sądu. Moze długi wpis. nie musisz czytać. Dłuższy czas pracowałem w ogromnej korporacji tzw top 30 amerykańskiej giełdy. zwyczaj jest taki, że dyrektorem regionu jest zawsze ktoś z zagranicy - teraz jest to francuz, wcześniej był peruwiańczyk. dyrektorem tzw obszaru wschodniego jest duńczyk, dlaczego bo nie ma sentymentów działa jak maszyna, w jeden dzieńw wycina mase ludzi tzw brzytwa. Powiem tak system audio do sali konferencyjnej kosztował cos koło 80 tyś. Koszty prawnicze to sumy o jakich nam się nie śniło. Nie wiem czy gdybyśmy wyłożyli swoje roczne przychody to byśmy opłacili taki z google proces. Tym bardziej że oni mają tzw lobbing i to mocno dobry to chleb powszedni, legalny czy nie ale dobry. Dlaczego to piszę też był proces przeciw firmie mojemu pracodawcy - i co po cichu dogadali się ręka rękę myje. firma zatrudniła w polsce kiladziesiąt ludzi bo otworzyła fabrykę wszystko ucichło.

balansowanie na granicy prawa to chleb powszedni w korporacji. moze jak łamią prawa pracownicze to powalczysz ale co do walki rynkowej nie masz większych szans. Patrz na proces z MS co do IE ile trwał a to zupełnie inna bajka i jak skończył Netscape navigator? Czasami jest tak że gra się na zwłokę po to by sprawa się zdezaktualizowała. Nacisk jest ogromny - ciągła presja na wynik, dochody.

Nie mówię że z korporacją nie wygrasz mówię że w tym przypadku to marzenie - za co podasz google. że ciebie wycięło z wyników. oj 10 lat procesu takiego maluszka, nie jesteś pierwszy i ostatni.

Podasz ich za praktyki monopolistyczne - a jaki masz problem by wybrać bing czy search czy coś innego - żadnego. To twój wybór i tylko twój, nic ciebie nie ogranicza żeby wybrać inny produkt nic, od dziś zacznij wpisywac bing. to pierwszy argument z ich strony nic ciebie nie ogranicza w wyborze innego produktu. Przypomnijcie sobie IE ale tutaj miałes ograniczenia.

Korzystanie z treści twojej przez google - oj no juz głupota - wypisz swoją stronę z google nic prostszego.

Dopóki ludzie chcąc coś znaleźć i wpisują w pasek google nie masz innego wyjścia jak nauczyć się zyć w symbiozie. Prosta relacja biologiczna jest żywiciel i reszta. Na tobie dziś siedzi miliony organizmów bakterii wirusów, jak pożegnasz ten padół oni pożegnają też. Jak ci nie odpowiadają to ich wytępisz i co bakterie podadzą cie do sądu:-)))))))

Tak było jest i będzie. Nic nowego nie wymyślisz. jak ci nie odpowiada zmień żywiciela zacznij używac binga

Nie narzekajmy poprostu jest nowa rzeczywistość za mali jesteśmy by na nią wpływać, za mało nas aby zmienić przyzwyczajenia milionów uswerów na dziś. Juz próbowałem nie korzystać z google i co na dziś zawsze wracam pamiętacie projekt net sprinta. jest jeszcze? A pamiętacie próbę przejścia na linuxa? Ale sa też i zwycięstwa jak FF - a fudacja mozilla ma/miała głównego darczyńce w postaci Google.

dobra wracam do pracy teraz jestem na swoim i mam większa motywacje - a ten temat mnie interesuje bo częśc ludzi za czasów franzuza odeszła i założyła własne biznesy i ech zyjemy na tym naszym żywicielu ale już nie jako pracownicy

Rosjanie mają yandex'a może czas naprawdę ruszyć z naszym własnym projektem. Skoro padają "giganci" to można zorganizować wspólna promocję projektu na szeroką skalę. Oczywiście zmiana nawyków to kosmicznie trudna sprawa, ale nie niewykonalna :D

Dawid1979, a gdzie obiecywali Ci, że zarobisz na tym? Czy przeczytałeś gdzieś, że będziesz miał dzieki nim kasę na spłatę kredytu? Nie bądź śmieszny...

Sami sobie winni jesteśmy, my użytkownicy Internetu. Sami doprowadziliśmy do tego, że "jedyną" używaną w Polsce wyszukiwarką jest Google.

Myślę, że to wszytsko rozjaśni

JEŚLI JEST TO DOZWOLONE PRZEZ PRAWO, FIRMA GOOGLE ANI JEJ DOSTAWCY I DYSTRYBUTORZY NIE PONOSZĄ ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA UTRACONE ZYSKI, PRZYCHODY ANI DANE, STRATY FINANSOWE, SZKODY POŚREDNIE, SZCZEGÓLNE, WTÓRNE ANI MORALNE, A TAKŻE ODSZKODOWANIA Z TYTUŁU STRAT MORALNYCH.

BTW obietnica na piśmie?

Jakub Jaworowicz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności