Skocz do zawartości

Porównywarki wypadły?

Dark

Rekomendowane odpowiedzi

popadacie w paranoję, to jakbyś postawił słup ogłoszeniowy w swojej okolicy (internet) i nie chciałbyś, aby pewne osoby (google) go oglądały, najpierw muszą się spytać czy mogą to zrobić. Jak sobie postawisz na podwórku za furtką (login i hasło) to wtedy muszą mieć pozwolenie aby wejść.

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

• Odpowiedzi 661
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To nie jest paranoja tylko wątpliwości co do równego traktowania podmiotów gospodarczych a Twoje Stwór porównanie jest nieadekwatne.

Pomyśl sobie w ten sposób:

Ktoś stawia w centrum miasta bilboard ze zdjęciem Twojej facjaty bez pytania o zgodę a Twoje wyrażenie/nie wyrażenie zgody na to jest ujęte w działaniu pt. weź sobie drabine kup farbę i możesz sobie zamalować twarz i na przyszłość spaceruj po mieście z zakrytą twarzą jak nie chcesz być widoczny ...

@czaysoon, @Beerbant: odnośnie umieszczania fragmentu treści strony w wynikach wyszukiwania, to polecam

https://pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_cytatu

Cytat musi być rozpoznawalny. Czytelnik musi wiedzieć, które słowa są słowami autora, a które są cytowane. Brak odróżnienia cytatu od reszty tekstu stanowić będzie naruszenie praw autorskich. Można w takim przypadku mówić o popełnieniu plagiatu.

Cytat musi być wyraźnie oznaczony co do autorstwa i źródła, i to w każdym przypadku, w którym się pojawia. Nie wystarczy samo ogólne odwołanie się do autorów lub dzieł w końcowym zestawieniu bibliografii lub źródeł. Brak wyraźnego oznaczenia cytatu stanowić będzie naruszenie praw autorskich. W przypadku przytaczania cytatów, których autorstwo nie jest znane (rozpowszechniane były anonimowo), należy taką okoliczność również zaznaczyć

wpisz sobie site:dowolna strona i wskaż mi gdzie są spełnione powyższe warunki ?

Posłużyłem się cytaktką z nic nie wartej wiki bo Ty uzyłes tego argumentu - w rzeczywistości sprawa jest bardziej skomplikowana (co zresztą wychodzi w sądach ;P i prawnicy niezłą kase za to łoją)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

najswietrza

popracuj nad wierszami :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@Jeż, @Beerbant: nie bardzo rozumiem Wasze argumenty walki (sądy, itp) z Google w sprawie zafiltrowania porównywarek i niektórych innych serwisów. Te strony nie zostały usunięte z indeksu, tylko im spadły pozycje. Rozumiem, że chodzi Wam o to, że jeśli jakaś firma zatrudnia wiele osób i postanowiła oprzeć swoje źródło przychodu na organicznych wynikach wyszukiwania w Google to powinna mieć zagwarantowane miejsce w TOP10. Przecież to jest absurd, to było by dopiero nierówne traktowanie.

A teraz do sedna: według mnie to jest pokazówka. Gdyby wycieli małe serwisy, to wątek miałby może z 5 stron, a tak piszą o tym nawet czołowe media. Jeżeli chodzi o zasadność, to jestem pewien, że każdy z tych serwisów łamie jakieś debilne zasady z regulaminu Google, nie tylko odnoszące się do SWLi.

Możemy tu dużo pisać na ten temat, ale G i tak znajdzie odpowiedź na wszystkie argumenty (gdyby w ogóle chcieli dyskutować). Ich odpowiedzią może być np. taka:

Usilnie staramy się przedstawiać naszym użytkownikom wartościowe treści i karzemy strony, które nie przestrzegają naszego regulaminu. Jeżeli wiesz o innych stronach, które łamią regulamin to skorzystaj ze spam raportu, a my się tym zajmiemy.

Jeżeli chodzi o wykańczania konkurencji dla Google Shopping to z tego co wiem to na każdym rynku na który weszli, dogadywali się z czołowymi porównywarkami i ciągnęli od nich content na początek.

Reasumując: pokazówka mająca na celu zasianie strachu w korzystaniu z SWLi.

Dien dybry,

Izmienitia, ja niemnoszka mowic pa polski, tolka jezyk trudna. Ja chacieł Wam, druzja, powiedziec szto my wsiem w central Googiel z uwaga czytamy PiO i oczień lubim. Szczegolna Towariszcz Beerbant, ktory nie lubim nas, no ja nie znaju pacziemu. My wsie uwagi bierim pod dyskusia i przywratim sierpy i młoty w rankingu. Ten topic oczień intieriesnyj, no tolka u mienia niet czasa. Dam prikaz kamandiru Mattu. Czuwaj, specjalisty.

ps. Michal: oczień priekrasne forum, spasiba.

+1 :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Reasumując: pokazówka mająca na celu zasianie strachu w korzystaniu z SWLi.

i o to mniej więcej chodzi - o nierówne traktowanie sprawy - nie miałbym nic przeciwko gdyby polciały wszystkie serwisy napieprzane SWLami czy rumakami a tak to tylko ruszono ręcznie te które generują ruch najbardziej nadający się na przełożenie finansowe (czytaj zyski dla google). Zastanawiające nieprawdaż ? Jeszcze ta cała otoczka czystości serpów jak zawsze ... Jak już czystość i trafność zapytań to jak się mają na chwilę obecną zapytania:

produkt + porównanie cen

produkt + ceny

produkt + porównanie cen sklepowych

przykład:

https://www.google.pl/#hl=pl&cp=25&...366&bih=639

i gdzie teraz są Ci święcie oburzeni jakością wyników ?? no ja sie pytam panie premierze jak żyć ??? :)

Uważam, że udostępniając jakieś tam dane oraz wzbogacając zawartość internetu a tm samym wzbogacając zasoby monopolisty mam prawo mieć jasność w temacie i żądać jasnych reguł gry ...

W końcu daję coś tej firmie w wielu przypadkach gó**o z tego mając finansowo a czasem wręcz dopłacając ...

Dien dybry,

Izmienitia, ja niemnoszka mowic pa polski, tolka jezyk trudna. Ja chacieł Wam, druzja, powiedziec szto my wsiem w central Googiel z uwaga czytamy PiO i oczień lubim. Szczegolna Towariszcz Beerbant, ktory nie lubim nas, no ja nie znaju pacziemu. My wsie uwagi bierim pod dyskusia i przywratim sierpy i młoty w rankingu. Ten topic oczień intieriesnyj, no tolka u mienia niet czasa. Dam prikaz kamandiru Mattu. Czuwaj, specjalisty.

Zdrastwuj Sergiej ;)

no ja nie tawariszcz tolka grażdanin, no i skaży ty mienia pacziemu ty dumajesz szto ja nie wliubion w twaju goglumaszinu ??

Mienia ana oczeń mrawitsa, skaży ty Mattu szoby on niemnożka mniej skazek razgawariwał , każetsa szto my chocziem niemnożka bolsze infarmacji kak tam u was etot burdel po prawdzie diełajet ;) . A nie kak wy choczietie sztoby diełał :P

PS

Sergiej kak tam twaja nowa odrzutowa maszina latajet ?? ;)

Zdarow pa ka :D

... jak się mają na chwilę obecną zapytania:

produkt + porównanie cen

produkt + ceny

produkt + porównanie cen sklepowych

przykład:

https://www.google.pl/#hl=pl&cp=25&...366&bih=639

2 wynik: tanio.pl, czyli trafność jest, tylko że nie ma niektórych porównywarek. Ubiją Twój argument bez większych problemów.

i o to mniej więcej chodzi - o nierówne traktowanie sprawy - nie miałbym nic przeciwko gdyby polciały wszystkie serwisy napieprzane SWLami czy rumakami

Po prostu zachęcają do korzystania ze spam raportów.

Spasiba Sergey :)

katalogi nie wrócą, efekt strachu został osiągnięty - panika wśród SWLi (które tak czy inaczej są skuteczne tylko trzeba umieć z nich korzystać), top konkurencyjnych fraz dalej jest napierdzielany rumakami, swlami i innymi dopalaczami .

Za to medialny szum powstał, przedpole wyczyszczone do dalszych przetasowań. Sygnał jest wyrażny -

Kupować AdWordsy bo akcjonariusze chcą mieć rosnącą krzywą zysków :), a jak się nie podoba to raz na kilka miesięcy wajcha w dół i podwyżka cen paliwa (czytaj stawka CPC) ;)

Ubiją Twój argument bez większych problemów.

każdy argument google ubije bez problemów ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności