Skocz do zawartości

Porównywarki wypadły?

Dark

Rekomendowane odpowiedzi

Sergey Brin z rosyjskim jerzykiem ma tyle wspólnego co ja z chińskim :)

z jerzykiem jak i z językiem, prędzej bym go podejrzewał o wspólnotę z Jeżykiem ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 661
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ciekawe ilu świadomych klientów odpina SWL prowadzące o swoich stron. Ja na pewno zredukuję liczbę SWLi, głównie rotacji. Niby nie otrzymałem ostrzeżenia ale trochę tych punktów z rotacji pcham na strony więc pewnie jestem w dalszej kolejności na liście. Tylko jak Google potraktuje nagły odpływ tych linków? Czy skórka warta wyprawki? Może lepiej zaryzykować i odpiąć dopiero, jak dostanę filtr?

Google może w każdej chwili zamknąć Twój biznes jednym wciśnięciem palca jeden z moich klientów PiO miał kiedyś stronkę na której wyciągał bez pracy miesięcznie czterocyfrową pokaźną sumkę, przyszedł filtr i pieniędzy brak... wiecie jak to jest stracić grunt i poziom na jakim się żyło?

Google z każdą stroną może robić to co z niepotrzebnymi laptopami:

a korzystal z adsense? bo znam kogos kto korzystal:) a tak serio to kumpel zooptymalizowal stronke pod reklamy, wedlug wytycznych google, nie lamiac regulaminu, tym samym zwielokrotnil zyski naprawde sporo. kilka dni zgarnial 3 cyfrowe sumy na dzien, po ktorejs nocy, kwoty spadly do jednej, dwóch cyfr, przy czym statystyki odwiedzin znaczaco sie nie zmienilym, przynajmniej nie wynikal z nich spadek zarobkow..

pan wielkie G moze sporo niestety

z artu: "Wpisy z Google+ pojawiają się ostatnio wyjątkowo wysoko i często w Google, a jednocześnie zamiast kierować użytkownika do artykułu wyszukiwarka faworyzuje linki do komentarzy umieszczonych na Google+. To nawet nie wszystkim pracownikom giganta się podobało… ale dla malkontentów Larry Page ma jedną radę – niech sobie poszukają innej pracy."

https://webhosting.pl/Koniec.internetowego....ikowany.produkt

mam tylko nadzieje, ze w koncu wiekszosc ludzi przekona sie do ich praktyk i powstanie jakas konkretna konkurencja..

jak dla mnie to chyba caly czas im malo

katalogi nie wrócą, efekt strachu został osiągnięty - panika wśród SWLi (które tak czy inaczej są skuteczne tylko trzeba umieć z nich korzystać), top konkurencyjnych fraz dalej jest napierdzielany rumakami, swlami i innymi dopalaczami .

Za to medialny szum powstał, przedpole wyczyszczone do dalszych przetasowań. Sygnał jest wyrażny -

Kupować AdWordsy bo akcjonariusze chcą mieć rosnącą krzywą zysków :), a jak się nie podoba to raz na kilka miesięcy wajcha w dół i podwyżka cen paliwa (czytaj stawka CPC) ;)

Ubiją Twój argument bez większych problemów.

każdy argument google ubije bez problemów ...

dokladnie tak:)

z drugiej strony majac wlasne zaplecze i umieszczajac na nim linki (nie jest to wymiana) przy pomocy wlasnego SWLa to tez lamanie zasad google??

przy swoim linku moglbym umiescic tez link naprawde wartosciowej strony, ktora mnie zaciekawila, pewnie wedlug G byla by to po prostu wymiana linkiem ..

jakby chcieli to 99% stron by uwalili, cos by na nie znalezli:)

Drzwi,okna i podłogi na remos.pl

Finał będzie prosty:

- porównywarki dadzą słowo honoru że zaczną używać White SEO (tere fere) i walną skuchę (no już to robią).

- z drugiej strony nie zrezygnują z adwordsów w pewnym, określonym "negocjacjami" poziomie kasy (taki układ na du**ę - my Wam płacimy, dajcie spokój z filtrami)

- G będzie usatysfakcjonowane nowym źródłem przychodu i "odpuści" robiąc przy tym pełną reklamę i indoktrynację w swoim stylu

- a świat seo się przestraszy (w tym klienci) i seo zacznie krytycznie patrzeć na SWLe a klienci uderzą a Adwords.

Moim zdaniem majstersztyk ze strony Google. Brawo.

Czy mam rację okaże się, gdy odpuszczą filtry a adworsy porównywarek zostaną :)

DODANE:

- oczywiście deklaracja namiętnego używania adwords i kwot zasileń wyjdzie od porównywarek a nie google - przecież google nie bierze kasy za pozycje i nie może sobie pozwolić na to, aby samemu wyjść z taką inicjatywą.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Sprawa jest prosta:

google staje się wyszukiwarką która wie lepiej od Ciebie co chcesz znaleźć

normalnie jak polski rząd który wie najlepiej co nam do szczęścia potrzebne :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Twierdzisz, że celem były tylko porównywarki a reszta, tj. fotka, swistak, precyl, tesco, euro dostali rykoszetem?

Napisz do kogo piszesz, bo tak to post z d.

Jeżeli do mnie i mojego poprzedniego wpisu, to Ci odpowiem, że nie ma znaczenia czy to porównywarka czy inny serwis mechanizm podobny.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Twierdzisz, że celem były tylko porównywarki a reszta, tj. fotka, swistak, precyl, tesco, euro dostali rykoszetem?

Twierdze, że cel został precyzyjnie wybrany

A swoją drogą to ciekawe że jeszcze strona ************** nie jest za filtrowana.

Pewnie jeszcze parę portali wypadnie w filtr, można im w tym w łatwy sposób pomóc tylko komu google uwierzy w tłumaczenia że nie używają swl.

Dla mnie to jest paranoja co google robi przeciwko swl tylko sobie tym szkodzą bo teraz będzie nic innego jak wielkie SZU.

Jednym słowem nieudolstwo lenistwo i nie wiem co jeszcze ze strony pracowników google!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności