Skocz do zawartości

Porównywarki wypadły?

Dark

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 661
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
FILTR, który pewnie minie za 30 czy 60 dni.

Obstawiam, ze minie dużo szybciej - kilka dni to max. Efekt został osiągnięty i nie ma potrzeb przedłużania kar.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

@Krzysiu: google liczy na to, że sobie pomyślimy że to dotknie wszystkich korzystających z SWLi. Prawda jest taka, że sobie nie mogą poradzić z SWLami już od lat. Nawet tymi dynamicznymi.

No właśnie, każdy myślący o tym wie, tylko efekt końcowy jest taki, że w świat idzie informacja jak to google dba o "czystość" wyników kiedy tak naprawdę nie jest, a prztyczka w nos dostają w większości ci wyłapani ręcznie/podpieprzeni albo ci którzy zbyt mocno dominują w serpach ...

Ale najważniejszym jest fakt, że niektórzy SEOdebile dają gwarancje pozycji i pieprzą głupoty o skutecznym pozycjonowaniu zgodnym z wytycznymi google ...

Zastanawiający jest fakt, że jest wiele innych, dużych markowych serwisów, które również stosują SWL na dużą skalę, a które nie dostały żadnej kary.

Bo nie wchodziły w działkę z relatywnie wysoką kasą i na taką skale ... Zwróć uwagę, że porównywarki w żadnym innym kraju nie miały takiego przełożenia jak u nas ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Gdyby Google faktycznie zabrało się mocniej za respektowanie swoich zasad przez 'wielkie' witryny mogło by być ciekawie. Przykład - nie jest to wielka fraza, ale pokazuje zasadę. Teraz zupełnie przypadkowo na to trafiłem :

https://www.google.pl/search?hl=pl&clie...iowe+-+do+kiedy

Widać, ze dużych nie obowiązują zasady nie indeksowania wyników wyszukiwania.

Na 1 pozycji wyszukiwarka money.pl - nawet nie chce im się udawać, ze to TAGi

Zwykła witrynka już dawno by była w piaskownicy...

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

(żart) Ceneo zmienia adres na 193.203.222.21 - https://www.google.pl/#hl=pl&site=&...:193.203.222.21

tak do kawy, dla każdego SEOwca aby nie zapomniał blokować indeksowania po IP ;)

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Jedna kwestia o której nie było tu pisane:

Aby google mogło wykluczać witryny z indeksu powinno zadbać o to, aby frazesy, które głosi:

- dobra witryna naturalnie się wypozycjonuje

- content is king

- stop black seo

nie były tylko czczą gadaniną.

Spokojnie można oprzeć się o to, że google nie dokłada należytej staranności do zapewnienia tego, co głosi i gwarantuje - czyli gwarantuje, że jak witryna jest prowadzona prawidłowo to wypłynie na topy i słychać to w większości wypowiedzi mata ściemniacza, guglarza i innych na ich oficjalnych kanałach dystrybucji informacyjnej. Są na to liczne dowody w wypowiedziach pracowników google na oficjanych forach i blogach.

Jest tajemnicą poliszynela że nie da się w ten sposób zaistnieć dziś na skalę masową w google poza adwordsami nie stosując SWLi i grey seo właśnie w wyniku nieudolności algorytmu google.

W związku z tym, swój protest (prawny?) można oprzeć o fakt, że skoro google nie potrafi zapewnić warunków konkurencyjnych dla serwisów na poziomie white seo w swojej wyszukiwarce zapewnienia google są niedorzeczne i cały ich regulamin (wytyczne dla webmasterów) może zostać poważony prawnie - nie ważne, czy świadczą usługi za darmo czy za kasę - obiecują ludziom rzeczy, które są nieprawdziwe.

To jest na luzie do udowodnienia przez duże firmy (małym będzie ciężko). W związku z tym, karanie ręczne (ręczna moderacja) takich serwisów może nosić znamiona działania z premedytacją w celu ochrony własnych, ukrytych interesów co w połączeniu z ustawą antymonopolistyczną stanowi granat. Przy takiej argumentacji nie ma znaczenia czy stosujemy black seo - czy nie - google nie może nas karać filtrem globalnym, skoro nie potrafi spełnić tego co głoszą - to goole pierwsze łamie swoje reguły i wprowadza ludzi w błąd narażając ich na kolosalne koszty. To, że w regulaminie google jest napisane, że nie ponoszą odpowiedzialności za korzyści utracone itd itd nie znaczy że tak nie może być - regulamin nie może być ponad prawem.

Tyle na ten temat, to ciacho DA się ugryźć. I nie chce mi się dyskutować o tym czy google podchodzi pod ustawę antymonopolistyczną czy nie, od tego są prawnicy.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

radek: Google nie jest zarejestrowane w Polsce, nie ma tutaj żadnego majątku, jedynie wynajęte biuro i kilku pracowników, których praca polega na przetwarzaniu powietrza. Ta firma jest ponad polskim prawem i nic z tym faktem nie zrobimy. Pech chciał, że do tego doszło, ale widocznie musiało tak być.

No popatrz. A francuski czy chiński UOKiK zrobił, mimo że nie jest to firma francuska czy chińska.

Proszę o kontakt osoby które posiadają konkretne dowody w sprawie i/lub są skłonne nawiązać współpracę, w szczególności podając okoliczności oraz wartości procentowe zysków i/lub strat w zw. z "mechanicznymi" cięciami (swoimi lub konkurencji).

Pozdrawiam, J.

radek: Google nie jest zarejestrowane w Polsce, nie ma tutaj żadnego majątku, jedynie wynajęte biuro i kilku pracowników, których praca polega na przetwarzaniu powietrza. Ta firma jest ponad polskim prawem i nic z tym faktem nie zrobimy. Pech chciał, że do tego doszło, ale widocznie musiało tak być.

Dokładnie, Prawo Stanu Kalifornia może ktoś zna? bo ja nie i nie wiem czy taki proces byłby wogóle zasadny?

Jeżu w jednym z postów wyżej cytowałem fragment regulaminu Google - nie odpowiadają za straty finansowe

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Widać, ze dużych nie obowiązują zasady nie indeksowania wyników wyszukiwania.

Zwykła witrynka już dawno by była w piaskownicy...

M

Na razie google dopiero ma w projektach porównywarkę kredytów ;)

Ale jak będą ją wprowadzać to oberwą wszystkie PP kredytowe :D

Jedna kwestia o której nie było tu pisane:

[...]

beza urazy ale ja pisze o tym już od dawna ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

beza urazy ale ja pisze o tym już od dawna :P

Zaraz mnie o plagiat oskarżysz ;) Niech będzie, ale ja pierwszy pisałem o prawnych rozwiązaniach ;)

spoko, podziałkujem się :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności