Skocz do zawartości

Porównywarki wypadły?

Dark

Rekomendowane odpowiedzi

Ceneo należy do grupy aledrogo, która sukcesywnie i z konsekwencją dąży do zmonopoliwoania rynku handlu elektronicznego w kraju.

I to jest zagrożenie, prawdziwe i realne. I bardzo bliskie.

Problem polega na tym, że serwisy należąco do Allegro swoją popularność opierają na zabiegach SEO. Jedynie serwisu aukcyjny i otomoto mają oglądalność, która nie pochodzi w większości z Google.

Wszystkie te serwisy są ze sobą polinkowane, co w sytuacji, kiedy jeden z nich dostaje filtr, może prowadzić do zafiltrowania kolejnych. Dlatego jeśli jest jakieś zagrożenie, to raczej dla tego ich małego seo-imperium, które wkrótce może upaść.

• Odpowiedzi 661
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Beerbant, jeżu

Macie chyba obaj jakieś udziały w ceneo, że tak tego bronicie :)

Jako wtrącenie do wątku:

Ceneo należy do grupy aledrogo, która sukcesywnie i z konsekwencją dąży do zmonopoliwoania rynku handlu elektronicznego w kraju.

I to jest zagrożenie, prawdziwe i realne. I bardzo bliskie.

Pozdrawiam,

Mariusz

czyli tak jak google i pare innych biznesow, ktore zaczynaja rozwijac skrzydla

Drzwi,okna i podłogi na remos.pl

Możesz to rozwinąć? Link ze strony zafiltrowanej filtruje stronę docelową?

Jasne, dlatego SWLe są nieskuteczne i szkodliwe :pisze:

Tak rodzą się mity SEO i to jest piękne w tym fachu.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Ja tam nie wiem jak u Was ze spostrzegawczością ale radzę z uwagą przeglądnąć wywiad z Cezzym a szczególnie początek gdzie mówi co i przez kogo zostało zamknięte w latach jeszcze niektórzy z Was za lizakami ganiali :pisze:

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

na Sprawnym marketingu jest na Tubie jest - chodzi o to, że w Stanach na skutek nacisków google i innych szukajek zamknięto kierunek albo uczelnię wykładającą SEO ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ceneo wraca..

Nooo grają ostro. Widać ceneo nie podda się bez walki i pójdzie na noże ;)

Ciekawe kto będzie lepszy: google banując lub filtrując następne domeny (lub ip) czy ceneo podmieniając IP i linkując od zera :D

Droga ostra.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Dokładnie, dogadali się na pewno, zdjęli im pozycje o kilka oczek, żeby było teraz fair, ale przywrócili im pozycje ponieważ nie oszukujmy się inaczej to by było sprzeczne z polityką Google - dostarczamy wam jak najlepsze wyniki. Nie może być tak że ktoś szuka ceneo i go nieznajduje w Google. Przecież moja teściowa jak by nie znalazła strony której szuka w G to po prostu wyłączy komputer bo ma google jako główną, i używa google do wpisywania takich fraz jak nk, allegro, ceneo, farmerama, ona nie wie że jest coś takiego jak adres www, tzn wie ale nie wie gdzie to ma wpisać, i na bank 30 % Internautów tak ma.

Za miesiąc wszystko wróci do normy. I strategia Ceneo i strategia Google nadal będą wpadki, wypadki to jest po prostu życie...

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

Wiele osób tak ma. Głównie starszych. Wchodzi na serwisy wpisując w wyszukiwarce nazwę serwisu. I dla nich nie ma czegoś takiego jak SEO, bany, filtry. Jeśli serwis jest, a wyszukiwarka go nie znajduje, to po prostu wyszukiwarka jest lipna. Może gdyby Bing był domyślną wyszukiwarką w IE i FF, to by się sprawdziło powiedzenie - kto pod kim dołki kopie, ten sam w nie wpada...

witam, osobiście już mam ustawionego Binga w chromo-podobnych przeglądarkach:-)

Niestety nie prześledziłem całej dyskusji, tylko środkową część.

Co do spekulacji na temat powodów głośnej akcji, to eliminacja konkurencji pewnie jest główną motywacją. Ale może nie całkiem o to chodzi, bo oprócz takich głośnych rzeczy G niekiedy robi też ciche akcje w podobnym duchu. Niedawno przez przypadek wykryłem, że coś dziwnego dzieje się z własnymi linkami Onetu. Przypuszczam, że wspólnym SEO mianownikiem są black hatowcy zatrudnieni w korporacjach i ogólnie duża skala SWL u nas.

Ostatnio rozmawiałem z szefem działu marketingu w dosyć duzej firmie, który od niedawna bawi się w klocki SEO. Zapewniał on, że osobiscie nadzoruje link building firmy zewnętrznej i nie ma żadnych SWL. Po czym sprawdzam w domu jego zaplecze... widzę SWL + słabe precle...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności