Skocz do zawartości

Porównywarki wypadły?

Dark

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 661
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Beerbant, nie wskaże, bo nie ma takich.

google merchant center :peace:

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ja dalej twierdzę, że akurat co jak co porównywarkom należały sie serpy dla fraz ogólnych bo dostarczały najwiekszą ilość contentu adekwatnego dla frazy...

frazy zgadzały się z contentem, ale niestety sam content był agregatorem treści powielonych :P

szukałeś modelu jakiegoś sprzętu i otrzymywałeś dużo wyników porównywarek, identycznych, wzajemnie powielonych treści = czyli będących spam'em

Proszę wskaż mi serwisy (nie porównywarki) które na przykład dla frazy canon eos 550D dawałyby w jednym miejscu takie informacje jak:

cena

porównanie ceny

informacje techniczne

informacje o miejscach gdzie można kupić

informacje o sprzedawcach

opinie o sprzęcie

opinie o sprzedających

dlaczego na takie frazy, które podałeś np. "informacje techniczne", "opinie o sprzęcie" itd. ma w wynikach występować porównywarka cen ??

informacje techniczne są słabej jakości, często upakowane ku nabiciu contentu.. podobnie z większością fraz które podałeś..

serwisów jest duuużo, blogi, strony producentów, artykułu opiniotwórcze, testy itd.

jeżeli we zapytaniu do wyszukiwarki nie ma frazy "porównywarka" lub "porównanie cen" to wynik w SERP'ach TOP10 kilku porównywarek TO JEST SPAM

Swoje subiektywne zdanie o "wartości" informacji bądź łaskaw pominąć bo na 100% jestem pewien, że mamy inne gusta :peace:

powyżej masz wyjaśnienie obiektywne, a jeżeli uważasz że jestem subiektywny, to dodam że są porównywarki o których uważam inaczej, bo są dobrze zoptymalizowane i zadbane pod względem oryginalnej treści która może coś wnosić do wyników, a jeżeli dalej uważasz że jestem subiektywny to już nic na to nie poradzę = to jest FORUM

tam zlecam marketing internetowy i pozycjonowanie stron: bizzit.

@megauser taka sama prawda jak ta , że szukajki empe3jek to paserzy i złodzieje :peace:

jak i ta prawda która krążyła przed wojną, że żydzi jedzą dzieci, to też była święta prawda :P

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Widzę, że jak w głowie uklei Ci się jakaś bajka to nic nie jest w stanie Cię od niej odwieść. Co do wyszukiwarki mp3, to maluśki niszowy projekt - chyba że uważasz że moje prawdziwe projekty będę trzymać w sygnaturze ;) Nawet nie chce mi się z Tobą polemizować, bo to nie ma sensu. ;)

Porównywarki były stworzone aby napędzać ruch i dawać hajs, tego nie da się ukryć. Z mojej strony EOT.

Webmastering, kodowanie & programowanie

Więcej informacji na moim profilu

Zapraszam na PW

@Beerbant

To o czym piszesz to Wikipedia a porównywarki to biznes a nie dostarczanie rzetelnej informacji użytkownikowi.

To takie bardziej rozbudowane i dodatkowo płatne dla dostawców, agregatory treści.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Mariusz , Wiki to nie informacje o sklepach czy cenach, dla fraz ogólnych Wiki też mogłoby spokojnie być ale uważam, że dla fraz ogólnych porównywarki maja swoje miejsce bo dostarczają informacji której tak naprawdę szuka ponad 70% wpisujących te frazę ogólną ...

W całym tym wrzasku o spam sądzę, że 90% tych najgłośniej wrzeszczących o spamie samemu napierd*** śmieci aż trzeszczy ;)

Porównywarki były stworzone aby napędzać ruch i dawać hajs, tego nie da się ukryć. Z mojej strony EOT.

Rozumiem , klasyczne podejście - "nie chcę mieć większego stada , chcę aby sąsiadowi krowy wyzdychały",

rozumiem też że reklamy które serwujesz to tak charytatywnie ...

Z mojej też EOT

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

najgłośniej wrzeszczących o spamie samemu napierd*** śmieci aż trzeszczy :D

No troszku tak ;) Tyle spamiku na temat moich "skorupek" to nikt w pl nie zrobił. I nie zrobi.

Ale na poważnie.

Treści w porównywarkach są brane z automatu i jest spory burdel a wiele informacji nijak się ma do rzeczywistości. Są po prostu nieaktualne.

Kiedyś miałem zapał i próbowałem to zmienić. Porównywarki nie są zainteresowane dostarczeniem dobrej treści i np. dobrych opisów czy zdjęć.

Jak miałem prezentować swój produkt ze zdjęciem zrobionym przez jakiegoś amatora z konkurencji, bo tak zadecydował automat, to skończyłem współpracę (nie podam z kim bo nie o to chodzi).

Na początku porównywarki były dla klientów, teraz istnieją tylko dla siebie, zauważ że żadna nie pozycjonuje się jako serwis porównania najlepszych ofert a rozpychają się na frazy sklepów.

Oczywiście trochę generalizuję, dużym szacunkiem darzę właścicieli Skąpca.

Pozdrawiam,

Mariusz

Edycja:

Jestem zdania, że jeśli chodzi o jakość dostarczania informacji to w jedną godzinę dla każdej branży obaj jesteśmy w stanie stworzyć serwis dający dużo lepsze jakościowo wyniki niż porównywarki.

Warto przy tym pamiętać, że tam są tylko oferty tych co zapłacą co nie równa się z najlepszą ofertą w sieci.

Ps. Dodam tylko jako ciekawostkę, że wyjście ze wszystkich porównywarek (oprócz Skąpca) nie spowodowało u mnie zmniejszenia obrotów a wręcz przeciwnie.

Ja stawiam na Google i swoje miejsce w wynikach ;)

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Porównywarki nie są zainteresowane dostarczeniem dobrej treści i np. dobrych opisów czy zdjęć.

Jak miałem prezentować swój produkt ze zdjęciem zrobionym przez jakiegoś amatora z konkurencji, bo tak zadecydował automat, to skończyłem współpracę (nie podam z kim bo nie o to chodzi).

Na początku porównywarki były dla klientów, teraz istnieją tylko dla siebie, zauważ że żadna nie pozycjonuje się jako serwis porównania najlepszych ofert a rozpychają się na frazy sklepów.

ja mam podobne zdanie tylko mi chodzi o dwie rzeczy

- na tle tego całego internetowego szajsu np. ceneo w/g mnie było dobrze zoptymalizowane i to jest wzorowa robota SEO

- mimo niedoskonałości , nagromadzona w jednym miejscu funkcjonalność dawała w/g mnie użytkownikom najszersze spektrum informacji w temacie fraz ogólnych

a tak naprawdę to wkurw*** mnie już hipokryzja tych wreszczaczy ;)

ceneo w/g mnie było dobrze zoptymalizowane i to jest wzorowa robota SEO

Optymalizacja a sposób pozycjonowania to dwie różne bajki.

O ile do pierwszego w zasadzie nie można się przyczepić, o tyle do drugiego można mieć sporo zastrzeżeń.

Ja akurat robię podobne rzeczy, tylko duużo mniejszej skali, ale ideał to nie jest. Zresztą to oczywiste, że z wytycznymi to można sobie...

- mimo niedoskonałości , nagromadzona w jednym miejscu funkcjonalność dawała w/g mnie użytkownikom najszersze spektrum informacji w temacie fraz ogólnych

Niestety tak, piszę niestety bo te informacje często dają mylne wyobrażenie o produkcie.

Wszystkie komercyjne projekty niestety nie będą rzetelne i obiektywne.

Jakby nie patrzeć jesteśmy manipulowani.

a tak naprawdę to wkurw*** mnie już hipokryzja tych wreszczaczy ;)

Jaku hipokryzju?

Bronię własnych interesów ;)

Jako polski, bez zagranicznego kapitału, przedsiębiorca.

Jak dla mnie to ten filterek (czas trwania) zakrawa już na złośliwość i to dużą.

Często BANy szybciej zdejmują po poprawie niż to co zrobili z porównywarkami. Filtr jest ewidentnie nałożony ręcznie.

Na Googlarzach nie robi wrażenia marka domeny. Jeżeli nie jest zgodna z wytycznymi nawet na kilku podstronach to dostajesz odmowę. Nie jest to żadna złośliwość. Tak samo jest rozpatrywana strona pana Zenka z Pcimia, który ma na głębokiej podstronie ma cloaking jak i strona znanej firmy. I nie ma tu znaczenia wielkość firmy, wysokość budżetu w Adwordsie, albo to czy ktoś ma szwagra pracującego w G.

Wszystkie te Nokauty, Cena i Fotki mają SEŁO'wców na etatach. Albo nie widzą problemów, albo chcą wyjść z banów po najmniejszej linii oporu i w takim wypadku mogą sobie zgłosić kilkadziesiąt wniosków bez skutku ciurkając drobnymi poprawkami tu i tam. Napiszę chyba tekst na blogu, aby ulżyć ich cierpieniom i wskazać oczywiste naruszenia wytycznych, które nie są związane tylko z kupnymi linkami i SWLami.

Musieli w sporą kolejkę ustawić ich wnioski o ponowne rozpatrzenie - pewnie pierwszeństwo mają kobiety w ciąży....

Zazwyczaj to trwało około tygodnia lub dwóch. Strony o większej widoczności w sieci mogą być traktowane priorytetowo, ale z drugiej strony dlaczego?

Ciekawe dlaczego są zafiltrowane rozrywkowe serwisy ze stajni Agnieszczaka? Teoria spiskowa?

Bo Google chce wypuścić swoją wersję Fotka.pl, a może chcą zrobić stronę dla szafiarek konkurencję dla Szafa.pl ?

Nie, te strony jechały na SWLach jak dzikie, a ich treść składa się w 3/4 z bezużytecznych podstron tagów, wyników wyszukiwania i tak dalej.

Na Googlarzach nie robi wrażenia marka domeny.

...

A skąd wiesz co na kim robi wrażenie (cokolwiek to znaczy)? Z całym szacunkiem Dido, ale z Google masz tyle wspólnego co szynka w mojej lodówce, a wypowiadasz się jakbyś chciał być co najmniej Mattem Cuttsem.

zdecydowanie najlepsze gry przeglądarkowe online

kurs java programowanie obiektowe

Rynek walutowy i podstawy forex w jednym miejscu

"Oszukany płomień"

Wybiera hiena

Dlaczego zdradziecka moderacja przypomina mi niewzruszenie o końcu rzezi ?

Śmiertelna rana poszukuje pewnie martwego płomienia

Jego rozdarcie widzi wbrew wszystkiemu chora jak serp otchłań

My na szybko tymczasem

Ulotnie podziwiamy zniszczenia

Są odrzuceni niepewnie przedsiębiorcy

Utracony ban oszukany pr widzi w milczeniu nasz efekt

Idzie zfiltrowany qlweb

Zbanowani szybko przemijają

Zepsuta optymalizacja idzie wciąż

A gdyby obcy odnośnik patrzył w milczeniu na palące pozycjonowanie serwisu?

wygenerowane przez program Poeta 1.9.1 :P

nie każdy kto ma pisaka jest Dostojewskim,

nie każdy kto ma siusiaka jest Casanovą

i nie każdy kto ma rumaka - pozycjonerem...

porównywarki to dopiero raczej padną, nokaut kupi skąpca o ile inwestorzy kupią akcje nokauta, ale i tak są w czarnej du**e, nie wiadomo co lepsze wyemitować aukcje, kupić skąpca i zawalić 2 porównywarki, czy nie kupić skąpca i tez upaść w pojedynkę;

nokaut od kilku dni nie odpowiada na maile, nie można się do nich dodzwonić, zalegają z płatnościami, chyba mają tam niezłe trzęsienie ziemi;) choć budynek biurowy jeszcze stoi tam gdzie stał:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności