Skocz do zawartości

Porównywarki wypadły?

Dark

Rekomendowane odpowiedzi

w sumie optymalizacja tym serwisom na pewno by się przydała :)

To teraz ustawiamy kolejkę chętnych do zatrudnienia firm SEO ... ja się ... nie piszę na te ziemniaczki ;) ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• Odpowiedzi 661
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

CXz a moze poszli na żywioł? Ich podwórko i oni decydują kto ma się bawić w piaskownicy. Nawet jesli niezadowolonych z ich monopolistycznego podejścia będzie 2% i z tego połowa nie będzie korzystała z szukajki to i tak zarobią na tym (adwords, product search) dużo więcej. Jesli nie wiadomo o co chodzi to wiadomo że o kase. Zdecydowana większość internautów nawet nie zauważy że zniknęły porównywarki.

A ja się q***a nie moge doczekać posta jakiegoś białego rycerza, który napisze:

Wykrakałeś...

https://portal.pycia.com/2012/01/31/polecia...powody-spadkow/

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Absurdalność - Jacy skończeni idioci musieliby pracować w Google, żeby zrobić akcję szytą tak grubymi nićmi? Gdyby chcieli zneutralizować konkurencję zrobiliby to bez szumu, powoli, wiele miesięcy przed wprowadzeniem swojej usługi. Naprawdę - Google to nie jest grupa głupków i samobójców, których sposób myślenia jest taki: w marcu wprowadzamy swoją porównywarkę, więc pod koniec stycznia filtrujemy jednego dnia całą konkurencję. Litości! : )

Proponuję Ci prześledzić jak korpo buduje PR i marketing szeptany porównaj sobie daty kiedy zaczeło się "niezadowolenie" z pozycji porównywarek z notatkami prasowymi o wprowadzaniu podobnej usługi przez google (pamietaj, że oni wprowadzili te usługę znacznie później niż powstały wyszukiwarki) zwróć uwagę na to że jeżeli dana usługa w sieci generuje zyski to jeżeli koreluje z wyszukiwarką (funkcjonalność) to prędzej czy później wprowadzana jest przez Google (o wykorzystywaniu monopolistycznej pozycji w celu promowania własnych serwisów już mi sie nie chce pisać).

Nie bedę sie rozpisywał po cholere są udostępnione statystyki za darmo bo każdy średnio rozgarniety człowiek wie, że u podstawy biznesu leży informacja ....

PS

upraszczasz temat

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@zakrecony:

Mówisz - masz.

site:www.nokaut.pl/szukaj/

site:ceneo.pl inurl:szukaj

site:skapiec.pl/szukaj/

Wsłuchajcie się w opinie zwykłych ludzi, niezwiązanych z SEO.

https://www.wykop.pl/link/1027467/ceneo-nok...comment-8564089

https://www.wykop.pl/link/1027467/ceneo-nok...comment-8563685

https://www.wykop.pl/link/1027467/ceneo-nok...comment-8564023

itd.

Absurdalność (...) Litości! : )

Proponuję Ci prześledzić jak korpo buduje PR i marketing szeptany porównaj sobie daty kiedy zaczeło się "niezadowolenie" z pozycji porównywarek z notatkami prasowymi o wprowadzaniu podobnej usługi przez google (...)

PS

upraszczasz temat

Dokładnie zgadzam się z Tobą (prawie jak zwykle)

Polecam Wam ksiązkę Imperium Google jest tam genialne wytłumaczenie co robi Google i uwierzcie mi prościej byłoby powiedzieć czego nie robi i zawsze kończy się tym samym top1 udziału w danej dziedzinie

@viper tam to ironia jest, ale wiemy, że pomiedzy nami są tacy, którzy w to naprawdę uwierzą, wierzą i będą wierzyć ;)

i chcą wierzyć :)

@matematyk

nie dawaj linków tylko [ quote ] będzie prościej ;)

Nareszcie Google coś z tym zrobiło. Do tej pory Google było po prostu bezużyteczne, jeżeli chciało się poszukać informacji o jakimkolwiek produkcie, bo pierwsze 30 miejsc zajmowały same porównywarki :/
Mnie zawsze denerwowały te porównywarki - chcę się dowiedzieć czegoś o danym produkcie (przykład z wczoraj - telefon) i dostaję same wyniki z porównywarek, którym i tak nie ufam ze względu na częste (przynajmniej kiedyś) przekręty z brakiem towaru itp.

Teraz mam nadzieję, że wpisując "HTC" dostanę linki do blogów i for o tych telefonach, a nie do setnej porównywarki, która pewnie jest jeszcze sponsorowana.

Nie jest to dobra informacja dla webmasterów ale za to ukłon w stronę użytkowników.

To pogrubione to byłaby utopia, którą i ja po cichu chciałbym spełnioną ;)

I bardzo dobrze, nie chodzi o nawet o zaśmiecanie tylko o nieprawdziwe informacje. Wpisujesz produkt - wyskakuje ceneo czy inny nokaut z ceną z kosmosu o 20% niższą od konkurencji i ZAWSZE okazuje się, że danej pozycji już nie ma w ofercie, jest niedostępna, lub - "lada chwila" będzie - to były zwykłe manipulacje.

Jakub Jaworowicz

Absurdalność - Jacy skończeni idioci musieliby pracować w Google, żeby zrobić akcję szytą tak grubymi nićmi? Gdyby chcieli zneutralizować konkurencję zrobiliby to bez szumu, powoli, wiele miesięcy przed wprowadzeniem swojej usługi. Naprawdę - Google to nie jest grupa głupków i samobójców, których sposób myślenia jest taki: w marcu wprowadzamy swoją porównywarkę, więc pod koniec stycznia filtrujemy jednego dnia całą konkurencję. Litości! : )

Proponuję Ci prześledzić jak korpo buduje PR i marketing szeptany [...] jeżeli dana usługa w sieci generuje zyski to jeżeli koreluje z wyszukiwarką (funkcjonalność) to prędzej czy później wprowadzana jest przez Google (o wykorzystywaniu monopolistycznej pozycji w celu promowania własnych serwisów już mi sie nie chce pisać).

Zgadzam się, że Google kopiuje dobre pomysły i wykorzystuje swoją siłę. Ale naprawdę - od kopiowania pomysłów innych, do jawnego - jak niektórzy sądzą - zniszczenia konkurencji jest bardzo długa droga. W ten sposób nie buduje się żadnego PR.

Narzekania na porównywarki były od lat. Łamały one dziesiątki wytycznych Google, z których może linki przychodzące są najmniejszym problemem.

była...

... zwróć uwagę na to że jeżeli dana usługa w sieci generuje zyski to jeżeli koreluje z wyszukiwarką (funkcjonalność) to prędzej czy później wprowadzana jest przez Google (o wykorzystywaniu monopolistycznej pozycji w celu promowania własnych serwisów już mi sie nie chce pisać).

O to to ...takie rzeczowe podejście lubię :). Jasno, krótko i w dziesiątkę.

skuteczna-reklama.com.pl - zobacz jak się skutecznie reklamować.

Wsłuchajcie się w opinie zwykłych ludzi, niezwiązanych z SEO.

komuś kto nie potrafi sie posługiwać wyszukiwarką zawsze cos bedzie przeszkadzało . Dla mnie argument w stylu "szukałem informacji o produkcie X" przez osobę wpisującą w google fraze "produkt x" jest żałosny bardziej żałosne jest to, że argument ten jest używany przez osoby posiadające większe "ogarnięcie tematu"

Jeżeli szukałem konkretnej informacji o jakimś produkcie to bardzo rzadko trafiałem na porównywarki - tyle mogę napisać (to, że ktoś inny nie potrafił to wali mnie to po całości) :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Jeżeli szukałem konkretnej informacji o jakimś produkcie to bardzo rzadko trafiałem na porównywarki

a jak wręcz przeciwnie szukałem serwera NAS, iPhona, MacBooka - porównywarki conajmniej 6/10 pozycji i tak jak było w jednym z komentarzy zacytowanych - Produkt niedostępny (podaj email a powiadomimy Cie kiedy będzie w "specjalnej cenie"), albo ceny przesyłek z kosmosu...

czyli na pierwszej stronie wyświetlane powinny być linki z for/blogów, czysto informacyjne, a nie z porównywarek cen.

I tak właśnie powinno być!

Jakub Jaworowicz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności