Skocz do zawartości

Porównywarki wypadły?

Dark

Rekomendowane odpowiedzi

Zgadzam się, że Google kopiuje dobre pomysły i wykorzystuje swoją siłę. Ale naprawdę - od kopiowania pomysłów innych, do jawnego - jak niektórzy sądzą - zniszczenia konkurencji jest bardzo długa droga. W ten sposób nie buduje się żadnego PR.

Narzekania na porównywarki były od lat. Łamały one dziesiątki wytycznych Google, z których może linki przychodzące są najmniejszym problemem.

Nikt nie pisze o jawnym niszczeniu konkurencji :) (bez urazy ale przeczytaj sobie cos takiego jak "sztuka wojenna" (z VI w pne)

jedną z podstaw jest:

Podrywajcie ich dobre imię. I w odpowiednim momencie rzućcie ich na pastwę pogardy rodaków.

zaczynasz już trochę szerzej temat ogarniać ?

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 661
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Jacy skończeni idioci musieliby pracować w Google, żeby zrobić akcję szytą tak grubymi nićmi?

Ci sami idioci co wykosili agregatory RSS a następnie uruchomili własny. :)

a później wszystko wróciło do normy ;)

ale wiecie co?

Przyszło Wam do głowy, że to nie filt a np cofnięcie jednorazowe o kilka oczek?

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Uczepiliście się porównywarek a wykosiło wiele serwisów z róźnych branż.

Dokładnie tak samo jak z ACTą wszyscy się uczepili tylko zapisów dotyczących niejako internetu :)

Jakub Jaworowicz

Zgadzam się, że Google kopiuje dobre pomysły i wykorzystuje swoją siłę. Ale naprawdę - od kopiowania pomysłów innych, do jawnego - jak niektórzy sądzą - zniszczenia konkurencji jest bardzo długa droga. W ten sposób nie buduje się żadnego PR.

Narzekania na porównywarki były od lat. Łamały one dziesiątki wytycznych Google, z których może linki przychodzące są najmniejszym problemem.

Nikt nie pisze o jawnym niszczeniu konkurencji ;) (bez urazy ale przeczytaj sobie cos takiego jak "sztuka wojenna" (z VI w pne)

jedną z podstaw jest:

Podrywajcie ich dobre imię. I w odpowiednim momencie rzućcie ich na pastwę pogardy rodaków.

zaczynasz już trochę szerzej temat ogarniać ?

Nie, nie zaczynam. W swoim świecie nie wietrzę spisku za każdym rogiem i dobrze mi się z tym żyje : )

była...

Niepotrzebnie Cytujesz tak dużo

Nie, nie zaczynam. W swoim świecie nie wietrzę spisku za każdym rogiem i dobrze mi się z tym żyje : )

Ja też z reguły nie wietrzę spisów, ale w tym przypadku wygląda to identycznie jak z agregatorami rss, skracaczami linków, serwisami video ;)

@wedrowiec

Dla mnie to jest cofnięcie po prostu "proporcjonalnie" o kilka oczek i można to nadrobić (nie wygląda mi to na filtr i tyle :P), ale może się nie znam bo sam nigdy go nie doświadczyłem :D

Jakub Jaworowicz

Beerbant, pomyliłeś tu chęć szukania z pierwszą stroną wyników. Mniemam, że użytkownikom Wykopu chodziło o "błędne TOP10", czyli na pierwszej stronie wyświetlane powinny być linki z for/blogów, czysto informacyjne, a nie z porównywarek cen.

Bez urazy ale dlaczego z blogów a nie z serwisów typu pudelek lub z serwisów producentów ??

Jeżeli chciałbym dostać informacje z bloga to wpisuje "blog +produkt+opinia" albo "opinia produkt +blog"

Na blogach jeżeli już to nie masz informacji tylko subiektywne wrażenia o danym produkcie, natomiast jeżeli szukam parametrów technicznych to chyba naturalnym jest , że takowe powinny być na stronie producenta/sklepu/porównywarki ...

Tak czy nie ?

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Uczepiliście się porównywarek a wykosiło wiele serwisów z róźnych branż.

To napisz jakich, podziel się tą wiedzą tajemną. Najzabawniejsze na tym forum jest "wiem, ale nie powiem" i arbitrzy elegancji posiadający tajemną wiedzę, którzy niewiedzieć czemu preferują bycie bogiem i panowanie nad innymi użytkownikami.

No widzisz - Ty o spisku a ja o biznesie ;)

Chyba że G faktycznie linki z PP uznało za płatne linki wpływające na PageRank?

Mówiłem to 4 razy już dziś,

Gdyby linki były z sieci reklamowych a'la traded* to może, ale oni mają linki z parametrami do domen głównych.

Pozatym nie raz już na szkoleniach z Programów Partnerskich omawiałem ten temat, że jest to swego rodzaju zagrożenie

Jakub Jaworowicz

Dark wystarczy czytać uważnie, masz wyraźnie podane w tym wątki zestawienie z serpstat. Nie wiem na ile jest wiarygodne ale nie widziałem również z Twojej strony podważenia wiarygodności tych danych.

W linkach masz podane również inne strony np. tesco.pl.

dymna.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności