Skocz do zawartości

Ktoś skopiował ode mnie tekst - co powinnam teraz zrobić?

Olszyna-Wroclaw

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Znalazłam w jednym z katalogów skopiowany tekst z mojej strony głównej. Na pewno sama go nie dodałam na stronę. Proszę powiedzcie co poza żądaniem usunięcia powinnam zrobić?

Czy mogę i jak (na pewno mogę) zgłosić to do google?

I czy to w ogóle często się zdarza?

pozdrawiam

Maszyny czyszczące | Chemia profesjonalna

Jednocześnie polecamy włoskie myjki ciśnieniowe firmy Maer.

Ponadto sprzedajemy też wózki serwisowe. Zapraszamy:)

:)((((

naprawdę nic?

kiedyś gdzieś (nie pamiętam niestety gdzie) czytałam, że ktoś jakoś wysłał zgłoszenie do googla.

czy mogę to stronę jakoś zgłosić jako szkodliwą?

sprawdziłam jeszcze kilka innych tam wpisów - przynajmniej 2 to kopie!

a jak się wysyła 'ticket do google'?

nigdy czegoś takiego nie wysyłałam i nie wiem gdzie szukać?

Gdy Twoje teksty wykorzystane są w katalogach to, jak koledzy piszą, ciężko coś zrobić. Szkoda na to zdrowia. Miałem kilka przypadków, gdy moje teksty zostały skopiowane na stronach firmowych. Napisałem mail by usunęli, pogroziłem i poskutkowało.

Zostawiłem jedną stronę na którą skopiowano moje zdjęcia i treść (wiszą tam już od około 1,5 roku). To strona dość dużej firmy. Zastanawiam się czy jednak nie przekazać sprawy prawniczce. Nie chce mi się biegać po sądach dlatego zwlekam. Prawniczka zarzeka się jednak, że jest wstanie wycisnąć spore odszkodowanie (powyżej 50 k)...

e: odpowiedź na post poniżej- tak, to moje zdjęcia z pracy. Nie były to techniczne perełki ale z branży specjalistycznej.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

masakra jakaś to jest:(

co do sądów to wiadomo jak jest.

a zdjęcia są też Twojego autorstwa?

bo ja do tej pory głównie grafiką się zajmowałam - też parę razy znajdowałam w sieci swoje grafiki:( - zawsze też pisałam, przesyłałam swoje oryginały, ale z logo na samym środku i usuwali. szlag człowieka trafia, bo nad grafiką to akurat strasznie długo się siedzi. jedyne co teraz robię, to umieszczam we właściwościach max. dużo swoich danych. ci co kopiują często nawet nie wiedzą, że siedzą tam zawarte moje inf.

też tak miałem, teksty ze strony w katalogach web mini (promowały inne katalogi), jeśli to wpis do czyjejś strony to znajdź go w necie i poproś o zmianę i nie kopiowanie.

Na dobrą sprawę nie ma co się bardzo przejmować, większość katalogów nie ma znaczenia i są oznakowane przez G jako spam.

G powinno analizować, na której stronie treść pojawiła się jako pierwsza. Może takie działanie nie byłoby w 100% skuteczne (kolejność indeksacji) ale w większości przypadków byłoby to sprawiedliwe rozwiązanie.

A tak to zaburzany jest sens promocji ... ;/

SKLEPY INTERNETOWE PRESTASHOP

Skórki PrestaShop

tekst na stronie i tak będzie inny wkrótce, bo tak się złożyło, że od miesiąca robię tą stronę zupełnie od nowa - to i tekst zmienię.

ci z ktalogu odpisali, że usuną;)

natomiast ciekawe również, że wszystkie słowa kluczowe (jakaś rekordowa ilość jak na wpisy) to: RÓWNIEŻ TEKST Z GŁÓWNEJ, tylko bez spójników.

dzięki za wsparcie i pomoc. ciśnienie mi wczoraj skoczyło jak to zobaczyłam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności